|
Fiesta 1.0 Otomatik Yakıt Tüketimi (SS'LI) (2. sayfa)
-
-
Bu motor şanzımanı test sürüşünde kullandım sadece. 2 bin devir altında gaza basınca bildiğiniz vuruntu oluyor, muadil motorlarda böyle bir problem yok. Yakıt tüketimi de daha iyi olması lazım. Neden bilmiyorum ama bu yeni fiesta b-mpv gibi duruyor, bir türlü ısınamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
laguna 2 1.6 16v ile ölçtüm. aynı ölçümü megane ve astra 1.6 ile de yaptım.
3 litreden aşağı fark olmuyor.
karbüratörlü 1.4 reno ile de denedim onlar zaten 9 litrenin altına düşmüyor.
tabi yol bilgisayarı olmadığı için ufak tefek hata olabilir benzinin katkısı bile fark ediyor. -
Yönetim artık yakıt tüketimi için ayrı bir bölüm düzenlese keşke. Hem arabaların yakıt tüketimlerini merak edenler için de tek bir yerden bilgiye ulaşım olur. -
Bu kadar eski motorlar yerine daha modern bir atmosferik motorla denerseniz, böyle 3lt'ler gibi absürd tüketim farkları olmadığını göreceksiniz.
En temel illüzyon bu zaten, eski sabit subap, euro 1-2, port enjeksiyon düşük sıkıştırmalı motorları, son nesil makinalarla karşılaştırıp aradaki tüketim farkının aşırı besleme sayesinde olduğunu sanmak. Gördüğünüz şey teknoloji farkı, direkt enjeksiyonun, kademesiz değişken vvt'lerin, incecik yağların, düşük iç sürtünmenin, gaz kelebeksiz sistemlerin, verimli yağ-su-direksiyon pompalarının ve ateşlemenin farkı, varsa verimli otomatik şanzımanların katkısı, "turbolu turbosuz" farkı değil. Evet küçük hacim turbo da verimliliği arttırır, ancak "belirli koşullarda". Tek başına topyekün bir gelişim sağlamayamaz. -
yılanın soyu erkaaan da her ne kadar düşmanın da olsa o da katılır buna.quote:
Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson
plakayı da verirseniz memnun oluruz. verin ki bu arabayı ikinci elde düşünecek arkadaşları şimdiden uyaralım. fındık motorlu turbo bir arabayı bu kadar zorlamak uzun vadede motorda çok ciddi sıkıntılar yaratacaktır, ikinci sahibi olacak kişinin canı yanmasın başka araba baksın uyaralım şimdiden -
10 litre yakacaksa 1.0 almanın mantıgı yok :) oha diyorum sadece.
1.0 araba ile 180-200 uzun süre gidilmez zaten anca sollama vs gerekırse çıksa yeterli. 1.0 tsi araç var bende 120 civarı gidersem 5.2-5.3 yakıyor hızlanırsam illaki yakıt 6lara yaklasacaktır cok hızlı kullanmıyorum gnelde 120-130 geçmem -
140 lık red&black ı agustos 2016 da 50bın tl ye aldıkquote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_
Az yakiyorlar tabi. Boyle millete laf atma amacli gazlayip konu aciyorsunuz hani maksat basarak kullaniyorum hesabi. Sen basmadan kullansan da senin motorun az yakamaz
Ford un 1.0 motorlari hem rakiplerinin hepsine gore pahali hem daha cok yakiyor hem performanssiz.
208 gti 1.6 200 beygir 60 binken 1.0 140 Fiesta 63 bin TL ile cikti piyasaya. Neymis Fiesta red & black.
Yillardir Ford kazik fiyata satiyor
Hocam tapa gaz gitmişsiniz yakması doğal değil mi :D sizin çok yaktırmanız diğer araçların az yakmadığını göstermez ki
Şu arabadan illallah ettim. Sehir içi 8.5 şehir dışı 7 yakar mı bir araba? Şehir dışı max hızım 130. Tekirdağ-Ankara arasında bu değerleri buldum. Bazı forumlarda şehir dışında 4.5 litrelere kadar düştüğünü görüyorum ama bu imkansıza yakın.Sizce nerede yanlış yapıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu forumun yalanlarına inanırsan yolda kalırsın.
Benzinli ve otomatik araçların gerçek tüketimleri bu değerler zaten, bir sorun yok yani.
Hem benzinli hem otomatik ile şehir içi 4-5 litre yakıyorum yalancılarının tedavi edilmesi şart, keşfedilmemiş bir rahatsızlıkları var.
-
Anladım. Yav araba suv tarzı araba olsa tüketime eyvallah derim ama küçücük arabanın bu kadar tüketmesi bana çok garip geliyor. Bu zamana kadar hep dizel araç kullandım, ilk defa benzinli araç sahibi olunca yakıt değerleri bana fazla geliyor 😃
Ara sıra kasko veya yetkili servis bana da ikame araç benzinli veriyor, düşman başına. Benzinlikleri zengin etmek isteyen ve oraya tüm gelirinin çoğunu boşaltmak isteyenler için benzinli araba birebir.
-
Aynen öyle katılıyorum. Başka sefere dizel araçtan devam edeceğim gibi duruyor.
130 ile gittiğin yolda 7 yakması normal. O 4.5 litre yakıyor diyenler 90'la gidiyor.
-
Max 130 diyor yalnız. Benim 1600kg lık suv bile 130 la giderken 7 yakmıyor bu arada
Hocam, aklına gelecek her hızda gittim. Dediğin ortalamayı hiç yakalayamadım. Bu yakıt ortalaması gittikçe sinirlerimi bozmaya başladı. Az yaktığını sadece bolu dağı tünelinin İstanbul yönünde gördüm, başka bir yerde görmedim.
Küçük motor yüksek hızlarda gücü yetmediği için daha fazla yakıyor diyorlar. Yani şehir içi avantajı ortaya çıkıyor.
-
Hocam, şehir içi 8.5 litre ortalaması var. Avantajı da kalmıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X