Cafelerde fifa yok mu? İlginç, ben eskiye oranla çok ciddi şekilde internet cafelerde fifa oynandığına şahit oluyorum, hala fifa olmayan yer olması tuhaf geldi
her zamanki gibi süper olacagından eminim
fifa arcade bir oyun olmaktan öteye hiçbirzaman gidemeyecek. arkadaşlarla toplanıp fifa atalım muhabbeti olmayacak. pes bu konuda çok başarılı. herşey gerçekçilik değil insanlar pesten zevk alıyor. cod mw2 de hiç gerçekçi değil. hatta adam öldürürken çıtır çıtır sesler geliyor ama moh u hala eziyor. çünkü oyunda en önemli etken aldığın zevktir. gerçekçilik herzaman 2. 3. plandadır. bunun bir örneğinide nfs shiftte görebilirsiniz. hiç eğlendirmiyor ama yeterince gerçekçi
quote:
Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
fifa arcade bir oyun olmaktan öteye hiçbirzaman gidemeyecek. arkadaşlarla toplanıp fifa atalım muhabbeti olmayacak. pes bu konuda çok başarılı. herşey gerçekçilik değil insanlar pesten zevk alıyor. cod mw2 de hiç gerçekçi değil. hatta adam öldürürken çıtır çıtır sesler geliyor ama moh u hala eziyor. çünkü oyunda en önemli etken aldığın zevktir. gerçekçilik herzaman 2. 3. plandadır. bunun bir örneğinide nfs shiftte görebilirsiniz. hiç eğlendirmiyor ama yeterince gerçekçi
Yani herkes fifa yı oynarken eğlenmiyor ama gerçekçi olduğu için mi oynuyor? ayrıca son MOH oyununun ne zaman çıktığından haberin var mı?
FIFA 2010 kapağında Mesut Özil olacakmış heeaaa... O zaman oynamaya zaman ayırmam... Türk Milli takımı dururken Almanyayı seçti. Keşke herkes Hamit Altıntop gibi olsa..
quote:
Orijinalden alıntı: GencayA
PES Libertadores'in lisansını mı almış gerçekten? E iyi de doğru düzgün Güney Amerika takmı yok ki oyunda
Libertadores Kupası için oyunda yer alacak takımlar
Boca Juniors River Plate C.D. Guadalajara Morelia Monterrey San Luis F.C. Estudiantes Teco Banfield Colon Estudiantes Lanus Newell's Old Boys Velez Sarsfield Club Bloming Bolivar Real Potosi Cruzeiro SC Corinthians Flamengo SC Internacional Sao Paulo F.C. Universidad Catolica Universidad de Chile Colo-Colo Once Caldas Junior Barranquilla Independiente Medellin Deportivo Cenca Emelec Deportivo Quito Cerro Porteno Club Libertad Nacional Alianza Lima Juan Aurich Universitario Club National C.A. Cerro Racing Montevideo Caracas F.C. Deportivo Italia Deportivo Tachira
Bi sevemedim su oyunu.2008 den beri hep denedim en az 1 hafta oynadim her cikan oyununu, ama Yok olmuyor sevemiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: haki1234
Evet katılıyorum Ayrıca Top kapmaları biraz daha zorlaştırmışsalar oyun kendi adıma çok güzel olacak
İşte FIFAnın sorunu burada..FIFAyı Ps3 çok oynayan biri için sorun değil..o topu kaptırmayacak hızlı hamleleri yaparız ama bir misafi geldi onla oynayalım desek her topunu kaptırıyor..oyuna ilk başta dezavantajlı bakıyor..ama alışsa yani hiç Ps3de FIFA oynamayan arkadaşım 4-5 maç sonra alışıp diryakisi oluyor FIFAnın..
top kapmaları biraz zorlaştırmaları lazım tabi PES kadar değil..defansdan alıpta gol atmasın
forever pes
Bir yerlerden fake kokuları geliyor, tanıdık birine benziyor ama Mert desem, ne desem?..
quote:
Orijinalden alıntı: SolidRock
Bir yerlerden fake kokuları geliyor, tanıdık birine benziyor ama Mert desem, ne desem?..
benim için mi söylüyorsun ?
quote:
Orijinalden alıntı: mcbtrcs
quote:
Orijinalden alıntı: Bernhard
mcbtrcs tarafsızlık konusundaki yanlış olduğunu düşündüğüm fikirlerine en iyi yanıtı aşağıdaki Final fantasy incelemesi verir sanırım. benim birşey dememe gerek bırakmadılar sağolsunlar. Anlayana
Evet verdiğiniz linkte de yazar objektif olmadığı için eleştiri aldığını söylüyor. Daha sonra da okuyucuyla dalga geçer gibi bir inceleme yapmış. Bu da zaten sitenin editörlerinin okuyucuya yaklaşımını gösteriyor.
"A few people have claimed recently that they want completely objective and unbiased reviews lacking personal opinion. I have been criticized for using my own feelings and thoughts when writing a review, which I am informed is actually a bad way to review videogames"
"Bir kısım okuyucudan objektif incelemeler yapmam gerektiği için eleştiri aldım. İnceleme yazarken kendi duygularımı katmamın kötü bir yol olduğunu söylediler." demiş. Sonra da incelemesinde
The story has a beginning and an ending and a middle bit. ve "The battle system is a battle system" gibi sanki dalga geçiyormuşçasına yorumlar yapmış.
Son olarak bir çok önde gelen inceleme sitesinde incelemelerin tarafsız olduğunu görebilirsiniz. Tabi ki bu demek değildir ki incelemeler çok monoton, mekanik olmak zorunda. Tabi işin içine ufak tefek yorumlar katılabilir. "Oyunda en beğendiğim yönlerden biri de bu idi", "Bu mod oyunda bir çok kişi tarafından eleştirilecek gibi duruyor" tarzında. Ama bu yorumlar incelemenin büyük kısmını kaplamamalıdır. Tabi bu şahsi fikrim fakat objektif incelemeler okuyucu tarafından taraflı yorumlara göre daha çok beğenilir genelde. Tabi taraflı incelemeler de o oyunun fanları tarafından çok tutulur bu demagoji ve popülizme girer. Tarafsız da hoş incelemeler yapılabileceğini çok uzak değil By_E'nin incelemelerinde görebilirsiniz.
Tüm bunları eski bir oyun editörü olarak(Sitenin ismini yazmıyorum, istenirse PMden söylerim) söylüyorum. Bu demek değil ki ben X kişisinden iyi biliyorum, benim dediğim doğrudur. Fakat genel kanı budur. Nasıl ki gazetecilikte objektif haber önemli ise oyun dünyasında da bu durum aynıdır. Nasıl ki objektif haber yapabilen gazeteciler bugün yanlı olanlara göre daha çok isim yapmış ve daha üst seviyelere gelmiş ise, profesyonelce bu işi düşünen editörler de tarafsızlığını korumak zorundadırlar.
Türkiye'de oyun incelemesi denince akla gelen ilk sitelerden biri olan Merlin'in Kazanı'nın incelemelerine bakarsanız da bu böyledir daha çok. Tarafsız incelemeler vardır yani. Bu yüzden bu site isim yapmıştır. PS3 Türkiye'de de çok inceleme vardır fakat inceleyen kişi işin içine çok yorumunu kattığı için ilgilenmeyen o türe yabancı insanı sıkar genelde, oyunu anlatmak yerine oyunu övmeyi/yermeyi tercih ettiği için.
Bu uzunca yazıyı okuyanlara teşekkür ediyorum fakat, durumu ancak böyle anlatabilirdim.
Hacı editör olduğuna inandım valla şu kadar uzun bir yazıyı bana okutacak akıcılıkta yazmışsın. Tebrik ediyorum. keşke hep böyle düzeyli tartışmalar olsa forumda ne güzel olur.
quote:
Orijinalden alıntı: GencayA
PES Libertadores'in lisansını mı almış gerçekten? E iyi de doğru düzgün Güney Amerika takmı yok ki oyunda
san siro'da, amsterdam arena'da libertadores finali oynarız artık
oyun tarihinin en şişirilme oyunu.oynanış 0 yapay zeka 0 oyun çok yavaş millet bundan nasıl zevk alıyor anlamış değilim
Adam doğru demiş futbol hayatın gerçeği.Bende top oynayamam ama severim izlemeyide oynamıyıda.Bu oyun aslında çok önemli.Dünyadaki 2011 teknolojisini yansıtmalı bence.Umarım iyi olur.İyi geceler.
ya fıfa 11de kendi takımımı nasıl kuracam acil bişiler deyin ya cok sabırsızlanıyom
oyun ne zaman çıkıyor bilgisi olan varmı ??
quote:
Orijinalden alıntı: johnny_bravo_
oyun ne zaman çıkıyor bilgisi olan varmı ??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme