Şimdi Ara

Fifa 17 Eski AMD ekran kartları için sürücü sorunu çözümü [Rehber]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumdan biri bana bu konuda mail atmış sürücü versiyonunu oyunun daha yeni gibi tespit etmesini sağlayıp oyunu oynayabiliyorsunuz. Yazdığım cevabı aynen gönderiyorum.

Merhaba Furkan araştırdığım kadarıyla şöyle yapılıyor ben yabancı bir siteden buldum Türkçe'ye çevirdim senin için umarım işine yarar. Altına orijinal İngilizce makaleyi de ekliyorum. Yazılanlar sadece amd kartlar için geçerli ve kartının directx 11 uyumlu olması gerek. Kartın 2010 yılında çıkan hd5000 serisiyse veya daha yeniyse directx11 uyumludur.
    Yüklü ekran kartı sürücüsünün versiyonu 14.9 veya daha eski olmalıdır.
    1) Başlat menüsünden çalıştırı aç
    2) açılan çalıştır menüsüne regedit yaz
    3) Regedite girdiğin zaman bu adrese gitmen gerekiyor [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video]
    4) Video bölümünde alt keyler ve alfabetik numaralar olacak. Tüm klasörleri genişlet ve 2 veya daha fazla alt klasörü olanlara bak. Benim durumumda, tuhaf isimlerle 6 tane key vardı birinin Video adında alt keyi vardı ve diğer altı numaralı 0000'dan 0005'e kadardı.
    5) "0000" içinde "AdapterDesc" değerini kontrol et, ekran kartı modelinde uyumlu olmalı. Eğer böyleyse "ReleaseVersion" değerini bulana kadar sayfayı aşağı kaydır.
    6) Text dosyasında alt key lokasyonunu kaydet. (0000'a sağ tıkla ve en alttaki seçeneği seç, "key ismini kopyala" gibi bir şey olması lazım) aynı şuanki ReleaseVersion değeri gibi. O değeri kolay bulabileceğin bir klasöre kaydet ki sonradan bulup kolayca değiştirebilesin.
    7) "ReleaseVersion"a sağ tıkla, değiştire tıkla(modify) ve şu numarayla değiştir "16.30.2311-160718a-305077C". Bu numara fifa17 için gerekli olan minimum sürücü Radeon Crimson 16.3'ün numarası.
    8 ) 7. adımı diğer 0001, 0002 ve alt keylerde de uygula(gerekli de olmayabilir çünkü bir tane alt keyi değiştirince diğerleri değişebiliyor)
    9) İşlem bu kadar artık oyuna girip oynayabilirsin.

Orijinal makale:http://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/WORKAROUND-FIFA-17-crashing-on-launch-with-AMD-quot-Legacy-quot/td-p/5552830
    Right click on the windows button, and select "Run" [shortcut: Windows key + R] (alternate method: run the Task Manager [shortcut: Control + Shift + Escape] and in the File menu, select "New task")
    In that box, write "regedit" and press Enter. (Note: you might be prompted for elevation rights for it, do it)
    Once in the Registry Editor, you'll need to browse to [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video]
    Inside Video, you might find several sub-keys with weird alphanumerical names. Expand all of them and look for those with two or more numbered subkeys. In my case, there were six keys with weird names and only one of those had a sub-key named Video and another six numbered from 0000 to 0005.
    Inside "0000", check the value inside "AdapterDesc", it should match your GPU model. If so, scroll down until you find the value named "ReleaseVersion"
    In a text file, note down the sub-key location (right click on the 0000 subkey and pick the last option, "Copy key name" or something like that) as well as your current ReleaseVersion value. Save it to any folder where you can find it if you ever need to restore it.
    Right click on "ReleaseVersion", pick modify and replace its value with "16.30.2311-160718a-305077C". This one belongs to the Radeon Crimson 16.3, which is the minimum requirement.
    Repeat step 7 on the 0001, 0002, etc subkeys (shouldn't be needed because when you change the value in any subkey, it gets updated in the others).
    Profit! With this change, your drivers should be capable of running the full game and your game should be okay with you using them.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 16 Eylül 2017; 8:27:17 >

• Anlamıyorum ya dediklerinin hepsini yaptım gene yükleme ekranında oyundan atıyor.
  • Bahsettiğin olay Fifa 17'ye tıkladığında yeni güncelleme uyarısı gelmemesini sağlıyor, Oyunu açmakla bir ilgisi yok. Oyuna girebilmek için amd-catalyst-14-9-win7-win8.1-64b veya daha alt bir sürücü yüklemeniz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3xtra

Bahsettiğin olay Fifa 17'ye tıkladığında yeni güncelleme uyarısı gelmemesini sağlıyor, Oyunu açmakla bir ilgisi yok. Oyuna girebilmek için amd-catalyst-14-9-win7-win8.1-64b veya daha alt bir sürücü yüklemeniz gerekiyor.

Teşekkür ederim bu bilgiyi de konuya ekledim.
  • TheGakgos T kullanıcısına yanıt
    14.9 olmadıysa amd cleanup utility ile sürücüyü silin ve amd_14.4_v78 sürücüsünü yükleyin, %99 olacaktır.
  • abi çok teşekkür ederim oldu ellerine sağlık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.