lagdan oyunu kağnı gibi oynuyorum! gecikme 38 ms ama sanki 300 ms pingle oynuyorum! oyuncularım belini döndüremiyor. gamepad ile monitör arasında bariz bir gecikme var! sadece gece 2-3 gibi oyun rahatlıyor. gündüz ve akşam REZALET! turknet kullanıyorum türktelekom altyapısı kullanıyor. oyun içerisin türktelekoma sövmediğim an yok. sinir küpü oldum 400 lira verdiğim oyunu oynayamıyorum!!!!!!!!!!! |
fifa 21 lag sorunu!!!
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Takılma ve yavaşlık şikayeti için Fifa 21 ayarlarından "Lock to 60 FPS" yapın, monitörünüzün yenileme hızı 60 Hz üzerinde ise onu da Windows ayarlarından (Gelişmiş görüntü ayarlarında en altta "Görüntü Bağdaştırıcısı Özellikleri..." gibi bir satır link olmalı, ona basın, gelen ekranda monitör tabında) 60 Hertz. olarak set edin, oyun yağ gibi akacak.
-
akmıyor işte arkadaşla aynı sorunu yaşıyorum
-
Helee 60fps ile gecikmenin ne alakası var ?
Ya bilmiyosun , ya yanlış ögrenmişsin bi yerde bi eksiklik var!
144 HZ veya 240 HZ monitörün var ise, ekran kartın da 144 fps veya 240 fps i çok rahat verebiliyorsa örneğin RTX 2070 - 2080 kartlar çok rahat 200 FPS veriyor fifa da...
144 ve üzeri 240 hz de DAHA AZ GECİKMESİZ OYUN DENEYİMİ YAŞARSIN !!! İNPUT LAG SORUNLARINI ORTADAN KALDIRMIŞ OLURSUN....
FPS SINIRInı 60 a kitlersen OYUNU KISITLAMIŞ OLURSUN 60 HZ de EKSTRA GECİKME YAŞARSIN!!! ZATEN 60 HZ DE GECİKMELER OLMASAYDI NEDEN 144 HZ MONİTÖR YAPIYORLAR NEDEN OYUNCULAR YÜKSEK FPS İSTİYOR ? BU SORULARIN CEVABINI ARAŞTIR !!!
YENİ NESİL KONSOLLAR NEDEN 4K 120 HERTZ DESTEKLİYOR ? GEREK VARMIYDI :))) 60 A KİTLESELERDİ !!!
Tekrar söylüyorum Aldığın FPS ne kadar yüksek olursa ekranın da aldıgın yüksek fps yi sana GERÇEKTE HERTZ olarak verebiliyorsa OKADAR AKICI VE TAKILMASIZ - GECİKMESİZ OYUN DENEEYİMİ YAŞARSIN....
60 FPS ye neden KİTLERSİN ONU DA ANLATAYIM !!!
İşlemcin , ekran kartın darboğaz yapar veya 2 sin den biri teknolojileri yakalıyamıyodur sistemsel darboğazlar oyunlar da sturring gibi şeyler yaşamana sebebiyet veriyorsa
Oyun zevkinden mahrum kalma diye ayar getiriyorlar... 60 FPS ye kitlersen fifa için söylüyorum TAKILMASIZ OYUN DENEYİMİ YAŞARSIN FAKAT - DAHA FAZLA GECİKMELİ OYUN DENEYİMİ YAŞARSIN... Vesselam...
Cevap vermene gerek yok bu mesaja lütfen cevap verme! Bu yazdıklarımla ilgili....
Arkadaşın konusuna gelince fifa server ları bu gecikmeyle meşhurdur... bende de server lar 20 MS ping degeri oldugu söylüyor fakat oyun için dedigin gibi 200 -300 ms ping ile oynuyorum resmen...
Bu sene ayrıca peer to peer normal sezonların online baglantısı da full laglı, gecikmeli...
-
Çok biliyorsun...
Boşa yazmışsın, bunların hepsi aşikar zaten, oyun ilk çıktığında böyle yapmak gerekiyordu, bu şekilde kaç kişinin problemi çözüldü o zamanlar. 200 fps göstermesine rağmen 20 fps gibi takılma hissediliyordu. Şimdi update’ler ile düzelmiştir muhtemelen bu sıkıntı...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Öncelikle herkese selamlar,
Yaklaşık 6 senedir playstation üzerinden fifa oynuyorum ve artık bu sene sinir krizi geçirmemek açısından online oyun kalitesini arttırmaya yönelik çalışma yaptım fakat sonuç aynı.
Kablonet kullanıyorum, 100 - 5 mbit ve gayet memnunum. 700'e yakın maç oynadım daha 1 tane DC yediğimi hatırlamıyorum. PS'e CAT 6 Lan kablosu ile bağlıyım, modemede aylık 6 tl kiralama bedeli ödüyorum.
1 - DNS Google, her DNS'i denedim en stabili bunun olduğunu düşünüyorum artık.
2 - Portlar açık (hiçbir şey farkettirmedi)
3 - Modem arayüzünden güvenlik duvarlarını kapattım, statik IP alıp playstationumun sahip olduğu IP adresine özel izin verdim.
3 - Rivals & fut oynarken Wifi sinyalini kapatıyorum, bütün yoğunluk kablo ile PC ve PS'te
4 - Kolu kablo ile bağlıyorum, 1ms gecikmeli 144hz monitör ile oynuyorum
5 - Genelde geceleri girmeye çalışıyorum serverlar rahat olsun diye
6 - EA serverlarını pinglediğimde 70-80 ms arası ping alıyorum
7- oyunlarda ortalama 55 - 70 ms alıyorum, olabildiğince düşük MS li oyunlara ve HOME müsabakalarına girmeye çalışıyorum ve SONUÇ;
Yavaş gameplay
95 Agility adamımın kendi etrafında dönme süresi 5 saniye,
Kendimi bildim bileli online oyun oynarım ve orda yazan 55 MS dünyanın en büyük yalanı, min 120 130 ms ile oynuyorum ve hissiyatı da öyle.
Kablonet'e kaç defa arıza kaydı bıraktım, sinyal değerlerinin normal olduğunu söylediler.
Diğer firmaları aradığımda (Superonline,Vodafone) evime max 50mbit hız verebilceklerini söylediler. Açıkcası yüksek hızla çok işim yok bana stabil ve yurt dışı server ping değerleri iyi olan bir internet sağlayıcısı lazım. Daha akıcı bir oyun için bütün önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FireBrakerÖncelikle herkese selamlar,
Yaklaşık 6 senedir playstation üzerinden fifa oynuyorum ve artık bu sene sinir krizi geçirmemek açısından online oyun kalitesini arttırmaya yönelik çalışma yaptım fakat sonuç aynı.
Kablonet kullanıyorum, 100 - 5 mbit ve gayet memnunum. 700'e yakın maç oynadım daha 1 tane DC yediğimi hatırlamıyorum. PS'e CAT 6 Lan kablosu ile bağlıyım, modemede aylık 6 tl kiralama bedeli ödüyorum.
3 - Modem arayüzünden güvenlik duvarlarını kapattım, statik IP alıp playstationumun sahip olduğu IP adresine özel izin verdim.
3 - Rivals & fut oynarken Wifi sinyalini kapatıyorum, bütün yoğunluk kablo ile PC ve PS'te
7- oyunlarda ortalama 55 - 70 ms alıyorum, olabildiğince düşük MS li oyunlara ve HOME müsabakalarına girmeye çalışıyorum ve SONUÇ;
Yavaş gameplay
Kendimi bildim bileli online oyun oynarım ve orda yazan 55 MS dünyanın en büyük yalanı, min 120 130 ms ile oynuyorum ve hissiyatı da öyle.
Kablonet'e kaç defa arıza kaydı bıraktım, sinyal değerlerinin normal olduğunu söylediler.
Diğer firmaları aradığımda (Superonline,Vodafone) evime max 50mbit hız verebilceklerini söylediler. Açıkcası yüksek hızla çok işim yok bana stabil ve yurt dışı server ping değerleri iyi olan bir internet sağlayıcısı lazım. Daha akıcı bir oyun için bütün önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Çok güzel anlatmışsın. Bu oyunda temiz ve gecikme olmadan eşit şartlarda oynamak için öncelikle şehirlerin de önemi var. İstanbul ve Ankara her zaman daha şanslı. ben Ankara da süperonline fiber ile hafta sonu gündüz bizzat test ettim. oyun ping 50 ve altı gösteriyor ve gecikme nerdeyse hiç yok. süperonline fiber hızı 24 mbit.
bu oyun için bildiğiniz gibi indirme hızı değil ping önemli. bende 100 mbit kablonet ile Konya ilinden bağlanıyorum ve en düşük 58-60 ping görüyorum. Ankarada hafta sonu gündüz oynadığım gibi oynamak için gece 2 de felan girmem gerekiyor.
benim tecrübelerime göre süperonline fiber şehrinizde var ve bu ultimate team gibi online oyunlara önem veriyorsanız mutlaka süperonline derim. gecikme gerçekten çok düşük.
biz Türk oyuncular için yakın konuma server kurmayan ea sports bu işin en büyük suçlusu. momentuma alıştım, baş edebiliyorum ancak gecikme olduğunda Salah ile Slimani aynı hızda koşuyor. stoper sağ bek e pas atarken top taca çıkıyor. gerçekten oyun saçmalıyor. böyle giderse oyunu bir daha almayacağım.
para verip bukadar sinir olmaya gerek yok bence.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FireBrakerÖncelikle herkese selamlar,
Yavaş gameplay
Tavsiyem farklı bir internet servis sağlayıcısına geçmeniz....
Şu şekilde Şehiriniz de bulunan, Data center firmalarını araştırın bu firmalar genel de dedicated server sistemleri kiralıyor veya satıyor veya hosting hizmetleri veren firmalardır...
Bu firmalara başvurun internet hizmeti verebilirler mi size sorun bilgi alın online oyunlar oynadığınızı düşük gecikmeli internet istediginizi söyleyin...
Eğer size internet hizmeti verebilceklerse oynadığınız oyunların server ip adreslerini alın o ip adreslerine tracert atmalarını isteyin ping sürelerini bilgisini size versinler, düşük ise hizmeti satın alabilirsiniz...
Bir arkadaşım reklam olmasın diye ismini vermiyim türk telekom ve diger servis sağlayıcılarından sıkılıp data center dan hizmet alıyor VALVE doğu avrupa ya istanbulda oturuyor 15 ms ping
batı avrupaya 25 ms ping ile oyun oynuyor.... Ufak bir data center böyle hizmet verebiliyorken Türk telekom veya diger servis sağlıyıcıların bun veremesi tamamen ezik olmalarından kaynaklıdır....
-
quote:
Orijinalden alıntı: MertcanoaTavsiyem farklı bir internet servis sağlayıcısına geçmeniz....
Şu şekilde Şehiriniz de bulunan, Data center firmalarını araştırın bu firmalar genel de dedicated server sistemleri kiralıyor veya satıyor veya hosting hizmetleri veren firmalardır...
Bu firmalara başvurun internet hizmeti verebilirler mi size sorun bilgi alın online oyunlar oynadığınızı düşük gecikmeli internet istediginizi söyleyin...
Eğer size internet hizmeti verebilceklerse oynadığınız oyunların server ip adreslerini alın o ip adreslerine tracert atmalarını isteyin ping sürelerini bilgisini size versinler, düşük ise hizmeti satın alabilirsiniz...
Bir arkadaşım reklam olmasın diye ismini vermiyim türk telekom ve diger servis sağlayıcılarından sıkılıp data center dan hizmet alıyor VALVE doğu avrupa ya istanbulda oturuyor 15 ms ping
batı avrupaya 25 ms ping ile oyun oynuyor.... Ufak bir data center böyle hizmet verebiliyorken Türk telekom veya diger servis sağlıyıcıların bun veremesi tamamen ezik olmalarından kaynaklıdır....
Alıntıları Gösterhangi ss bu bizde geçelim?
-
Hocam oyun ayarlarında kenarsız çerçevesiz modunu seçeceksiniz
Fps Limiti yok seçeceksiniz daha akıcı olacaktır
ve kamera olarak da ortak sezon 16 yükseklik 3 yakınlık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schi20phrene -- 29 Kasım 2020; 23:0:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben monitörü değiştirdim 144 hz 1 ms monitör aldım g-sync açık limitsiz fps ile oynuyorum oyun resmen başka boyuta geçti
-
Bu sorunu yaşayan çok insan var. Sadece Türkiye'de değil başka ülkelerde de var. Sorunun kaynağı tam olarak internet mi emin değilim ama Avrupa'dan doğuya geldikçe bu gecikme olayı artıyor. Maalesef İstanbul'da Alman sunucularına 35-40ms ile bağlanıp deli gibi gecikme yaşayan arkadaşım da var. Bu sorunu yaşayan çok ama fark eden insan sayısı az maalesef. Yada önemsemiyolar. Yaşamayan da bunun psikolojik olduğunu düşünüyor. Bende 240h monitör ve üst seviye sistem var. Routerimda basit birşey değil çok kaliteli buna rağmen bu sorunu yaşıyorum. Uzun süredir bunun bir çözümünü bulmaya çalışıyoruz. Google a input lag diye aratin bir dünya konu göreceksiniz. Herkeste aynı semptom. Amerika'da yaşayıp bu sorunu olan arkadaşım bile var discord grubunda. Onun da dediği aynı şeyler. Sabah saatlerinde düzeliyor kendi kendine. Hadi bizde sorun internet. Adam Amerika'da bizimkinden milyon kat kaliteli internet ile aynı sorunu yaşıyor. Türkiye'deki internet altyapısı gerçekten sıkıntılı ama ben sorunun internet olduğundan emin değilim. İnternet ile alakalı olması çok mantıklı geliyor aslında ama bazi baska şeyleri düşününce biraz kafa karışıyor. Ayman diye bir elaman vardı redditte filanda konusu var. 4 defa ev değiştirdi aynı şehirde son taşındığı evde çözdü sorunu. Bu işin ne ile akali olduğunu kimse bulamadı daha. Ama insanlar yavaş yavaş farkına varıyor. Bilgisayarlarimizda bir güvenlik sorunu gizli bir virüs filan mi var diycem ama PS4 ile de aynı problemleri yaşayanlar var. Cidden can sıkıcı bir sorun. Sanki görüntüleme aygıtlarına yani monitör yada TV lere etki eden birşey var. Ailemin yaşadığı ev benden 600-700 metre uzakta yakın yani. PC yi oraya götürdüğümde sorunsuz oynayabiliyorum. Aynı alt yapı internet hatta benim pinglerim onlarınkinden daha iyi. Orda ethernet bile takmadan wifi ile oynuyorum ping spike packet loss herbisey olmasına rağmen milyon kat daha iyi. Bu sorunu yaşayanlara tavsiyem internet dışındaki seçeneklerede bir bakin. Evet internet olma ihtimali var düşükte bir ihtimal degil ama baska birşeyde olabilir. Masaüstünde bile mouse olması gerekenden daha yavaş. Bu gerçekten ilginç. İnternet böyle birseye sebep olabilir mi bilmiyorum. Arkadaşında dediği gibi sabah saatlerine doğru düzelme oluyor. Mouse un hizlandigini masaüstünde hiçbir şey acmadiginizda bile hissediyosunuz. Ben bu işin çözümünün çok zor olacagini söyleyip topu size atıyorum. Umarım birileri biseyler bulur bizide kurtarır. Ben uğraşmaktan sıkıldım valla :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 12 Aralık 2020; 5:0:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bende lag değilde oyunun donma sorunu var. Oyun donuyor 3 4 saniye sonra bir anda ileri sarıyor o sırada tabi ki karşı taraf oynamaya devam ediyor. Bu olay yüzünden kaç tane gol yedim kaç maç kaybettim sayısını unuttum. Benden başka kimsede yok arkadaşlarımdan bu sorun. Forumda varmı acaba aynı sorunu yaşan ve bir çözüm bulan?
-
@TOMEKK Sizin yorumunuzu gördükten sonra hemen siteye abone oldum.
sorunu çözdünüz mü ? ben de uzun süredir bu problemi yaşıyorum ve sorunu hiç bir şekilde çözemedim.
sonunda makineyi garanti kapsamında aldığım yere götürdiüm. Ancak geri döndüğünde sorun çözülmemiş olursa ne yaparım daha fazla diye araştırırken sizin yazdığınızı gördüm. Umarım sorununuz çözülmüştür , çünkü can sıkan bir sorun ve oynamanın hiç birşekilde mümkün olmadığı bir süreç.
-
hocam sorunu format atarak çözdüm olayın internet bağlatısı vs ile bir ilgisi yok çünkü single player modlarda da aynı sorun vardı bende. Origin ayarlarını default yapmayı deneyin düzelmezse dediğim gibi format atarak çözdüm ben sorunumu.
-
Arkadaslar lutfen yardim ps5 de speed test yapinca 20 ping aliyorum bi turlu dusuremedim modeme port actim dmz kaldirdim fifa oynarken ultimate teamde 38 ping aliyorum seasson oynarken 100 civari aliyorum hep degisiyor pro clubsdada 51 aliyorum pingleri bi turlu dusuremedim vodwafone 50 mb internet kullaniyorum cd yi kircam en sonunda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X