Şimdi Ara

Fikir lazım yeni lumia sorunlu sanırım [çözüldü...] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: w_wallace

Son durum: Dün gece tekrar oldu 1dk civarı sürüp geçti.Kaynağı öğrendim,hücresel yayın.Tarayıcıyı açıp beklerken durdu,bir linke tıklayınca tekrar başladı.

Hücresel yayın kullanırken (ki zaten sürekli açık) bazen oluyor bu durum,kapayınca kesiliyor.Amma velakin şu var,benim odada sinyal çok düşük,konuşmak bile zor.Telefon bağlanabilmek için kendi alıcı gücünü en yükseğe çıkarıyor olabilir,buda ekranı etkiliyor.Lcd yanında bırakktığımız telefon ekranı etkilerya ona benzer bir haff dalgalar oluyor ekranda.

Nokia ile görüşme yapın bakalım normal miymiş böyle olması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

quote:

Son durum: Dün gece tekrar oldu 1dk civarı sürüp geçti.Kaynağı öğrendim,hücresel yayın.Tarayıcıyı açıp beklerken durdu,bir linke tıklayınca tekrar başladı.

Hücresel yayın kullanırken (ki zaten sürekli açık) bazen oluyor bu durum,kapayınca kesiliyor.Amma velakin şu var,benim odada sinyal çok düşük,konuşmak bile zor.Telefon bağlanabilmek için kendi alıcı gücünü en yükseğe çıkarıyor olabilir,buda ekranı etkiliyor.Lcd yanında bırakktığımız telefon ekranı etkilerya ona benzer bir haff dalgalar oluyor ekranda.

Nokia ile görüşme yapın bakalım normal miymiş böyle olması.

İşin şakası nokia'mı kaldı :D gerçeği almanyadayım ebay.de'den aldım tayland'tan alınmış telefon.Hangi nokia? ve normal değil derler bence.

• w_wallace kullanıcısına yanıt
    Sorunu öğrenmişinde o cihazdakş ekranda dandik bişey değilki öle bişeyde dalgalansın şaşırdım yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1zeus1

Sorunu öğrenmişinde o cihazdakş ekranda dandik bişey değilki öle bişeyde dalgalansın şaşırdım yani.

Vala mühendisim ama bu işin elekroniğini pek bilmiyorum,gsm hücresinin sanırım ufak bir ayar veya fiziki bir levha gibi birşeyden sorunu var.Yada ekranın arkasında bu sinyalden etkilenmemesi için bir levha vardır onda bir sorun olabilir.Yada dediğim gibi sinyal düşük olduğu için alıcı gücünü maximuma çıkarıyordur buda ekranı etkiliyor....bilemedim.

Elimi arkasına koyunca kesilmesinin sebebide aşırı dalganın ekran değilde elim tarafından emilmesidir bence.

ekleme:Nette bakarken şu yazıyı buldum.

manyetik korumalı hoparlör denildiğinde aslında anlatılmak istenilen yanlış anlaşılmış sanırım. tüplü ekran dediğimiz eski model lcd olmayan ekranların çok yakınına konan mıknatıslar ekranda kalıcı olmaya varan hasarlar oluşturabiliyor. etkilenen yerler mor, yeşil renkte kalıyordu. bu yüzden hoparlörün arkasındaki mıknatısa dışarıya manyetik alan yaymaması için bir metal kaplama yapılıyor. antimanyetik hoparlör budur. zaten cep telefonu ve wifi modemlerin sinyalinden etkilenen hoparlör değil hoparlörün anfi devresidir. kalitesiz devrelerde şaseleme sorunlarından ve devre plakasının düzgün çizilmemiş olmasından dolayı etkileme görülür. creative, logitech, philips vb kaliteli bir hoparlör alırsan sorun yaşamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 23 Kasım 2014; 18:48:14 >

Sendeki bu sorun biraz alt seviye cihazlarda rastlansa neysede 930 gibi amiral gemi modeli olan bir cihaz da görülmesi cidden trajikomik bir şey kullanılan ekran dediğim gibi kaliteli bir ekran yani ne biliyim hani manyetik bi alanda hoparlör çalışmıyo felan desen anlarımda ekran olunca biraz iş büyüyo odanın dışında düzelme oluyormu yani emin misin sadece odadamı oluyo az çektiği için bende 525 var benim yatağın orda tel nerdeyse 0 çekiyo yani 3g çekmiyo konuşma sürekli kesik kesik konuşuluyo ben ole Bi sorun yaşamadım.

• quote:

Sendeki bu sorun biraz alt seviye cihazlarda rastlansa neysede 930 gibi amiral gemi modeli olan bir cihaz da görülmesi cidden trajikomik bir şey kullanılan ekran dediğim gibi kaliteli bir ekran yani ne biliyim hani manyetik bi alanda hoparlör çalışmıyo felan desen anlarımda ekran olunca biraz iş büyüyo odanın dışında düzelme oluyormu yani emin misin sadece odadamı oluyo az çektiği için bende 525 var benim yatağın orda tel nerdeyse 0 çekiyo yani 3g çekmiyo konuşma sürekli kesik kesik konuşuluyo ben ole Bi sorun yaşamadım.

Daha rahat göiriyim diye.Arkaplanı beyaz yaptım,evden arama yapınca ekranda dalgalanma oldu (sonlandırınca kesiliyor).Video'sunu çekemiyorum diğer telefon 2kat kötü gösteriyor çekerken.

Dışarı çıktım 4-5 barda aradım yoktu.Bar 2-3'e düşünce tekrar başladı.İade etmeyi düşünüyorum,bide bunla uğraşıcam. :/

birde diğer 930 kullananlara sormak lazım,1-2barda arama yaparken oluyormuymuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 23 Kasım 2014; 19:10:55 >

• quote:

quote:

Daha rahat göiriyim diye.Arkaplanı beyaz yaptım,evden arama yapınca ekranda dalgalanma oldu (sonlandırınca kesiliyor).Video'sunu çekemiyorum diğer telefon 2kat kötü gösteriyor çekerken.

Dışarı çıktım 4-5 barda aradım yoktu.Bar 2-3'e düşünce tekrar başladı.İade etmeyi düşünüyorum,bide bunla uğraşıcam. :/

birde diğer 930 kullananlara sormak lazım,1-2barda arama yaparken oluyormuymuş.

O zaman kullanıcılar kulübüne bir sor

Bence servise ver 30-40 liraya yaparlar oda nazarı olsun telefonun iade ediceksen 1 ay uraşırsın.

• Hazirana kadar gelmiceğim tr'ye burda pahalı olduğunu düşünüyorum o tarz şeylerin.Sorunu bence çok ufak,hatta tam noktasını buldum,arka sağ alttaki bölgeye parmakların koyunca kesiliyor pırpır.Orda ne olduğuna baktım Ana anten varmış.

http://wmpoweruser.com/nokia-lumia-930-torn-down-pictures-2/

Şimdi oraya denk gelicek şekilde bir jelatin koyucam kılıfının içine,bakalım etkisi olucakmı.PArmağım kadar olursa kesilir.

İade evet zor iş,zaten kullanıcı msj atmıştım dönmemişti(aldıktan sonra),dün mail attım onada dönmedi.İlanda iade sunmamış.Ebay iade sunuyor ama uğraştırıyor anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 23 Kasım 2014; 20:43:17 >

• Telefonun altkısmına denk gelicek şekilde iletken folyo koydum,sorun kesildi ama deliklerde kapandı,delikleri açmak lazım,biraz daha test edip delikleri açıcam,ozamanda tekrar ederse artık hakkatten kafamı duvara vurucam

Bundan bir önceki telefonumda windows phone htc'di,amazondan almıştım arkadaş getirmişti.Ondada benzer bir sorun vardı,üçüncü mikrafon gürültü kesiceğine konuşmayı bozuyordu,bende mikrafon bağlantısını yalıtken bantla kapatıp düzeltmiştim.Reburbished almıyorum sorun çıkar diye gene çıkıyor,anlamadım gitti.Sanırım ucuz etin yahnisi durumu biraz,2 telefonuda uygun fiyata aldım.

edit:Sonuçlar kesin,bozulma kesildi (sıfır).Birazdan delikleri açıcam ,deney sona ericek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 23 Kasım 2014; 20:46:05 >
  • İşin sonu nereye varacak çok merak ediyorum..Takipteyim..

• Telefonu açmaya felan karar vermede.

• quote:

Telefonu açmaya felan karar vermede.

aklımdan geçti arkasını açmak ama bulaşmamaya karar verdim.

Delikleri açtım,herşey normal.Ama kılıfı biraz şeffaf (koyu gri) arkadan bakınca folyo farklı bir ton kattı oraya.Üstüne siyah bir kağıt koyarım belki sonra.İlk günden yamalı bohça oldu telefon.Ama %90 iade etmiceğim,gündüz gözüyle birde kullanıyım.

O satıcı ağır bedduamı aldı,bedduam tuttar daima.
    Duşundumde elin yatkınsa arka kapağı ufak bi tornavida takımıyla açıp o folyoyu içine koyabilirsin zaten garantisi yok sorun olmaz sadece açarken ve kapatırken cizme ve vidaları fazla zorlama yeter. Bu arada tel nası kaça almıştın oyun performansı felan nası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 23 Kasım 2014; 21:59:15 >
  • quote:

Duşundumde elin yatkınsa arka kapağı ufak bi tornavida takımıyla açıp o folyoyu içine koyabilirsin zaten garantisi yok sorun olmaz sadece açarken ve kapatırken cizme ve vidaları fazla zorlama yeter. Bu arada tel nası kaça almıştın oyun performansı felan nası.

Tornavidaya gerek yokmuş,bu video'daki gibi arkasını açabilirim ama kısa devre olmaması lazım birşeylerle.Açıcam birazdan.

http://www.youtube.com/watch?v=lbT6lIjO6X4
  • Vay arkadaş bravo valla, kendi sorununuzu buldunuz ve çözümleri için araştırıp buldunuz

• sim kısmından arka kapak kolay açılabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

sim kısmından arka kapak kolay açılabiliyor

Şimdi denedim video'daki gibi oradan cımbızla ittim açılmadı.Ne kullanabilirim onu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 24 Kasım 2014; 1:00:34 >
  • ilk aldigimda bende de oluyordu browser sayfasinda sayfa beyazken.
    ama cok sik olmuyor artik, olsa da duzelixegini bildigim icin onemsemiyorum

• şimdi detaylı bir yorum yapayım.

telefonu ağustosta aldım, lumia 930 beyaz; gittigidiyor'dan

en az 3-4 kez hatırlıyorum şu olayı

"Ama ekranı bozuk sanırım,normal ana ekranda sıkıntı yok ama tam ekranda mesela tarayıcı ile google'ı açtığımda ekranda ufak titreşimler var,dalgalanmalar var,sanki görüntü kablosu tam bağlanmamış gibi.Tv'de scartı azcık oynatırsın ekranda dalgalanmalar olurya aynen o şekilde."

uc browser kullanıyorum, sayfa yüklenmesini beklerken dalgalanma oluyordu.. biraz google'dan araştırdım ama kayda değer bir şey bulamadım.. ben de kafama takmıştım bir ara ama sonra geçtiğini gördüm.. sonra bir kaç gün sonra tekrar fark ettim, sonra gene düzeldi falan.. ama herhalde son 2-3 aydır o yönden hiç bir sıkıntı yaşamadım..

eğer senin sıkıntında da ara ara düzelip ara ara bozuluyorsa, sonra tamamıyla düzelebilir benimki gibi..

şu an telefonla ilgili hiçbir sıkıntım yok. tek sıkıntım şu:

biriyle konuşurken ekran kapanıyor, telefonu kapatmak istedigimde aramayı bitir tuşunu göremiyorum. bir de mesela bazı numaraları arayınca şunu yapmak için 1'e bunu yapmak için 2'ye basın diyor ama ben yapamıyorum

@fannyhamlin

bu arkadaşda da aynı telefon var, bakalım ona soralım yaşamış mı böyle bir sorun ?

edit: düşük sinyal görünce deniycem bakalım oluyor mu diye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 24 Kasım 2014; 4:54:12 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.