Şimdi Ara

Film Arşivi Yapan Arkadaşların Release Grup Tercihleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arşivlerini YİFY grubundan yapan varmı , tercihleriniz nelerdir hangisini daha çok indiriyosunuz veya tercih ediyosunuz. Kimisi YİFY övüyor kimisi övmüyor arşivci arkadaşlardan yorum bekliyorum :)

• Hocam valla bilmiyorum ben biraz cahilim bilgisayardan indirmelerde telefona indiriyorum sonra bilgisayara atıyorum 70-80 film oldu sanırım şimdiden ama konuyu takipte kalayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocky bayboğa

Hocam valla bilmiyorum ben biraz cahilim bilgisayardan indirmelerde telefona indiriyorum sonra bilgisayara atıyorum 70-80 film oldu sanırım şimdiden ama konuyu takipte kalayım

Estağfurullah kardeşim 450 filmlik arşivimi silmek zorunda kaldım , el elden üstündür herkesin fikrini almak ona göre hareket etmek bazen iyi oluyor şuan hazırda 1200 film var ona göre şekillendireceğim arşivi. Ayrıca telefondan tabletten laptoptan izliyorsan filmlerini YİFY 720 veya 1080p leri tercih edebilirsin :) telefonda 720 iyi gider bana sorarsan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mussi-AA

quote:

Hocam valla bilmiyorum ben biraz cahilim bilgisayardan indirmelerde telefona indiriyorum sonra bilgisayara atıyorum 70-80 film oldu sanırım şimdiden ama konuyu takipte kalayım

Estağfurullah kardeşim 450 filmlik arşivimi silmek zorunda kaldım , el elden üstündür herkesin fikrini almak ona göre hareket etmek bazen iyi oluyor şuan hazırda 1200 film var ona göre şekillendireceğim arşivi. Ayrıca telefondan tabletten laptoptan izliyorsan filmlerini YİFY 720 veya 1080p leri tercih edebilirsin :) telefonda 720 iyi gider bana sorarsan :)

Tesekkur ederim hocam ben de su an 720p sitesinden indiriyorum genelde filmleri ama gerçekten 1200 film çok güzel tebrikler inşallah devam eder daha da herkese nasip olsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mussi-AA

quote:

Tesekkur ederim hocam ben de su an 720p sitesinden indiriyorum genelde filmleri ama gerçekten 1200 film çok güzel tebrikler inşallah devam eder daha da herkese nasip olsun

İnşallah kardeşim çok güzel bir uğraş , kafayı takınca biraz sağlıksız oluyor okadar

• Yify'nin filmlerinin bitrate oranı düşük ve film sitelerinden online olarak izlenebilen filmlerden kalite olarak bir farkı yok. Onun için bu tip düşük boyuttaki filmleri arşivlemek bana gereksiz geliyor çünkü zaten istediğin zaman internetten izleyebiliyorsun. Televizyon veya monitörden izlediğim için 1080p bir filmde 10 gb altını saklamıyorum ben. Telefon veya tabletten izlenecekse kalite farkının bir önemi olmuyor orda düşük boyut daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Yify'nin filmlerinin bitrate oranı düşük ve film sitelerinden online olarak izlenebilen filmlerden kalite olarak bir farkı yok. Onun için bu tip düşük boyuttaki filmleri arşivlemek bana gereksiz geliyor çünkü zaten istediğin zaman internetten izleyebiliyorsun. Televizyon veya monitörden izlediğim için 1080p bir filmde 10 gb altını saklamıyorum ben. Telefon veya tabletten izlenecekse kalite farkının bir önemi olmuyor orda düşük boyut daha iyi olur.

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam 720p sparks ctrlhd gibi grupları yavaş yavaş arşivimle değiştiriyorum zaman alacak ama iyi olacak inşallah :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yify den indiriyorum

• Tam benlik konu olmuş daah sonra yazıcam kesin haber verin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Yify'nin filmlerinin bitrate oranı düşük ve film sitelerinden online olarak izlenebilen filmlerden kalite olarak bir farkı yok. Onun için bu tip düşük boyuttaki filmleri arşivlemek bana gereksiz geliyor çünkü zaten istediğin zaman internetten izleyebiliyorsun. Televizyon veya monitörden izlediğim için 1080p bir filmde 10 gb altını saklamıyorum ben. Telefon veya tabletten izlenecekse kalite farkının bir önemi olmuyor orda düşük boyut daha iyi olur.

Ben 19" monitörden izliyorum ve 1080p YIFY sitelerdeki filmlere göre daha kaliteli bence. Birde internetten izlerken film akıcı olmuyor hep takıla takıla ilerliyor.
  • Filmine göre değişiyor. Özel filmler dışında yify.
  • Arşiv devri bitti arkadaşlar yapmayın etmeyin. Herkesin elinin altında yüksek hızlı internet varken arşiv mi kaldı?
    Ben 6-7 sene önce bluray indirmeye başlamıştım dvd'leri bırakıp. Son 4 senedir arşiv marşiv yapmıyorum. Çektiğim yaklaşık 500 dvd'yi de sırf atmaya kıyamadığım için dolapta tutuyorum. Ama eminim ki bi gün kızıp hepsini çöpe atacağım.
    Her şeyi anında gerekse buluttan gerekse de torrent ağlarından bulabilirken artık arşivcilik bitmiştir bence. Hiç gerek yok sonra pişman olursunuz hem harcadığınız paraya hem zamana... İzle, sil. Özel filmler, diziler dışında benim felsefem uzun zamandır bu.
  • Yify 720p arsivim var 350 gb kadar. Gayet izleniyor,goruntude ses de iyi. Sacma sapan triplere girmeye gerek yok,alt tarafi film . Tercih meselesi kimine 480p yeter kimine 1080p bile kotu gelir ama tek film boyutuna 2 film indirmek bana gore daha mantikli,cok sevilen filmler haric tabiki the godfather,scarface,lotr gibi . Shaaning,yify,ganool,nitro bu uploader larin filmleri iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernandao -- 5 Mart 2015; 14:18:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Arşiv devri bitti arkadaşlar yapmayın etmeyin. Herkesin elinin altında yüksek hızlı internet varken arşiv mi kaldı?
    Ben 6-7 sene önce bluray indirmeye başlamıştım dvd'leri bırakıp. Son 4 senedir arşiv marşiv yapmıyorum. Çektiğim yaklaşık 500 dvd'yi de sırf atmaya kıyamadığım için dolapta tutuyorum. Ama eminim ki bi gün kızıp hepsini çöpe atacağım.
    Her şeyi anında gerekse buluttan gerekse de torrent ağlarından bulabilirken artık arşivcilik bitmiştir bence. Hiç gerek yok sonra pişman olursunuz hem harcadığınız paraya hem zamana... İzle, sil. Özel filmler, diziler dışında benim felsefem uzun zamandır bu.

Aynen artık bulunmayan film kalmadı gibi.

Popcorn Time,torrent ve online 2-3 site yetiyor bana.Kaç senelik filmler bile rahatça bulunabiliyor artık.

• Genelde. 720p veya 1080p HD arşivler yapıyorum. Yify'leri sadece izlemek için indiriyorum o da bazen. Kesinlikle arşive almam.
  • Her izlediği filmi arşivleyenler için çok yerinde bir tavsiye bu. Tabii beğendiği filmi arşivleyenler için söyleyecek bir şeyim yok çünkü âlâsını ben yapıyorum. HDD'deki filmler herhangi bir hatayla giderse ancak o zaman arşiv işini noktalarım sanırım paramparça olurum. Bu işteki en önemli şey sadece favori filmlerinizi arşivlemenizdir. Öyle her önünüze gelen filmi arşivlerseniz kantarın topuzunu kaçırırsınız. Kült filmleri, klasikleri, başyapıtları falan arşivleyin. Çünkü bir sahneyi izlemek istersiniz internetten indirmekle uğraşmazsınız. Mesela Charlie Chaplin filmlerinden ara ara çok sahne açıp izlemişimdir. Bu, zaten arşiv işinin bu düzeyinde bir hobi olduğunu ortaya seriyor. Ayrıca dizi ve belgesel arşivi de yapmaktayım HD olarak.

Grup olarak tavsiyelerimi vereyim. Bir kere inç boyutu normal ve normalin üzerinde ise yify riplerinde tercih etmek hatadır. Çünkü bitrate oranı en kısır ripler bunlardan çıkar ki nfo'da bilgileri vermezler bu yüzden. AAC ses kullanmaları ise cabası. Tabii Splash PRO dahil birçok medya oynatıcı ses sınırlarını zorlamanıza imkan veriyor sıkıntı yok. Karanlık sahneleri çok bulunan filmlerde ise bu grubu hiç tercih etmeyin, vasatlar. Bu söylediklerim mükemmeliyetçi insanlar için geçerli yoksa izleyin silin.

Scene değil, p2p gruplarını tercih edin illa ki kalite istiyorsanız. Scene gruplar (sparks, amiable) bir filmi sunan ve genelde sunumu yetiştirme hızına dayalı gruplar. Bundan solayı da Now You See Me filminde SPARKS grubu filmi hatalı riplemiştir. Filtreleme yöntemleri de pek iyi değildir bu tarz grupların. Detaya takılmadan yüzeysel kalıplarla verirler filmleri. Kaliteli sunum istiyorsanız p2p gruplarını yani yaptıkları ripleri sunum hızına değil sunum kalitesine dayalı olan grupları seçin. Bunlar birbirleriyle her daim kalite için yarışırlar. Bunlardan en üst düzey grupları HDMaNiAcS, KRaLiMaRKo ripleridir. Ancak bunlar private trackerlarda bulunduğu için ulaşmanız mümkün değildir çoğu zaman. Bana göre en kaliteli grupları sırasıyla;

PRoDJi (bir dönem kendileriyle çalışma fırsatı buldum)
    WiKi
    CtrlHD
    CHD
    D-Z0N3
    EbP
    DON

gruplarıdır. p2p riplerinden sakın şaşmayın, her zaman en yüksek kaliteyi bunlar verir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.