Şimdi Ara

Film izlemeyi sevenler, bu blogu da sever.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://filmlerdenogrendiklerim.blogspot.com.tr/

en son bunu yazdım okumak isterseniz;

filmin orjinal adı the shawshank redemption diye geçer, türkiye'de esaretin bedeli adıyla tanıtılmıştır. imdb puanı: 9,3 olan bu film çoğu sinema sever tarafından büyük beğeni almıştır. benim tarafımdan da öyle. ilk izlediğimde 12-13 yaşlarındaydım, benim için pek bir şey ifade etmemişti. daha sonraları yine televizyonlarda rastgelmiş izlemiştim ve çok etkileyici bir film olduğunu düşünmüştüm. geçenlerde internetten tekrar izledim ve şimdi de bir sanat eseri olduğunu düşünüyorum. tim robbins ve morgan freeman'ın başrollerini paylaştığı bu film, sinema tarihinin en iyileri arasında gösterilir. benim için ilk üçtedir. film 1994 yapımıdır.

konusu:
    sıkıntılı bir yargılama sürecinden geçen andy dufrense, shawshank hapishanesine gönderilir. bambaşka bir hayatın içinde, bambaşka bir mücadele başlıyordur onun için. hapishanede ellis boyd redding adında biriyle tanışır. aralarında sıkı bir dostluk oluşur. hapishanedeki tüm olumsuz durumlara rağmen; mesela dayak, mesela tecavüz vb. şeyler varken andy umudunu kaybetmemiştir. hayata iyimser bakmaktadır. red ise tam tersi bir anlayışa sahiptir. ve olaylar gelişir...
    andy: müzik buradaydı yani içimde. müziğin güzelliği budur. bunu sizden alamazlar. hiç müzik için böyle şeyler hissetmemiş miydiniz?
    red: ben genç bir adamken mızıka çalardım. sanırım ilgimi kaybettim. içerideyken fazla bir anlamı yok.
    andy: en fazla anlamı olduğu yer burasıdır. unutmamak için ihtiyacın var.
    red: unutmamak mı?
    andy: dünyada taştan ibaret olmayan başka yerlerin de olduğunu. bir şeyler var… içinde… alamayacakları ve dokunamayacakları bir şeyler. o sana aittir.
    red: sen neden bahsediyorsun?
    andy: umut…
    morgan freeman'e buradan ayrıca bir parantez açmak istiyorum. kendisine bu filmde hayranlık duymaya başlamıştım. hey gidi yıllar. oyunculuğuyla döktürmüştür bu filmde. her ne kadar filmlerde hep ikinci adamı oynasa da asıl oyuncu o'dur. oyuncunun hasıdır. aşağıya filmden bir sahnesini koydum. türkçe dublaj olduğu için kusura bakmayın, altyazılısını bulmayı yeğlerdim.

dipnot: bu arada film 1994 yılında oscar ödüllerinde en iyi filme adaydı fakat bir başka film kazandı ödülü. onun ismini şimdi vermeyeyim, zaten ileride bu filmden de bahsedeceğim. aranızda bilenler varsa eğer çaktırmasın. meraktan çatlayacağım diyenleriniz varsa internetten bulabilirler.

http://filmlerdenogrendiklerim.blogspot.com.tr/2014/12/olmeden-once-izlenmesi-gerekenler.html

Film izlemeyi sevenler, bu blogu da sever.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.