Şimdi Ara

[Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar mükemmel projeme başlangıcı sizinle paylaşıp an ve an takip etmenizi istedim

Amaç

-Kibar bir görüntü elde etmek
    -Kasaya erişimi kolaylaştırmak
    -Daha Profesyonel ortam elde etmek

Başlangıç :
    İlk öncelikle kasanın içinde malzemeleri ; anakart,hardisk,dvd rom,powersupply parçalarını yerleştirecegim alanları belirleyip ölçü alacagım kasanın hafa akışını saglayacak şekilde malzemeleri yerleştirip sonradan bir kusur çıkmaması için tasarım yapacagım, anakartın yerleşecegi yüksek vida giriş yerlerini dolaba takacagım anakartı direk üstüne takacagım , hardiskleri sonradanda ilave eklemeyi gö önünde bulundurarak 2 tane ekstradan slot yeri çizecegim ,güç kaynagını arka duvardan tarafa yatay şekilde yerleştirip dolabın kalınlıgını en minimuma indirmeyi hedefliyorum dolabın arka tarafını hem anakart hem güç kaynagı için delecegim , ekran kartı için delik acacagım , resimlerde şuan başlangıç aşamasındayım projem aksilik çıkmassa 2 haftaya biticektir , dolabın büyük yüzeyini kapaklı yapacagım kapagın üstüne işlemci sogutucusu için resimlerde görülen hava yolu ile delik acık işlemcş havalandırmasını almasını o şekilde saglayacagım resimlerde görünen kasanın ön yüzündekş reset,on/off , usb , kulaklık mikrofon girişleridir onlarıda dolabın ön yüzüne kibar bir şekilde deldirip takacagım şimdilik bu şekilde ilerleyecegim önerilerini bekliyorum ne gibi şeyler iyi olur sizlerinde tecrübelerinden yararlanmak istiyorum konu her aşamada güncellenecektir [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı

//////güncelleme 27 haziran \\\\\\\

Proje cizildi , marangoz gelicek eve cizdigim projeyi detaylı şekilde anlatıp ölçüleri alıcak 1 hafta içerisinde gelicek

2.aşama kasanın arka girişlerini üst tarafa verdim kablolara rahat erişim olsun diye
    Ayrıyetten dolaba delik açmak yerine üst baglatı yerlerine kasanın arka tarafını spiral ile kesip direk monte ettirecegim, daha iyi olacagını düşünüyorum

3.alama hava sürkülasyonunu aklımda tasarladım birtane üst baglantı noktalarının oldugu yerde kasanın kendi fanı yükselen havayı dışarı atacak birtana arka yüz tarafına açtıgım yukarı bölümdeki resimde görünen fanda havayı dışarı atacak , dolabın kapagına hava deligi açtım işlemci sogutucusu için ordan hava içe gelicek , ve dolabın en altını yerden yüksek ayaklı yapıp ayakları kapatıp arka taraftan açık olacak ve alt tabana 2 tame fan yerleştirip 2 tane fanı dügmeye baglayıp uzun süreli çalışmalarımda acacagım hava girişi için fanları ekstradan ses yapmasın diye simdilik bunları tamamladım.

Öneriler Tavsiyeler bekliyorum . Hatalarım olabilir yardımcı olabilirsiniz.

[Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı

Güncelleme //////// 2 temmuz/////////

Dolap geldi kesilmesi gereken yerler kesildi elimde fan olmadıgı için fan yerleri boş kaldı sipariş verecegim güzel fan arıyorum performansa yönelik
    Kablo düzenlemesi yapacagım

ımKasaya mavi led çekecegim herşey bitince
    On off tuşunu daha güzel birşey yapmayı düşünüyorum şayet bu şekil kalmayacak

[Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı

///////finale dogru güncelleme ///////////

Ledleri döşedim rgb ledler ama ben direk mavi olarak bagladım sonradan tuş ile bütün renkleri aktif etme kullanılabilir. Güç kaynagının gücünü boş yere çekmeyim diye ayrıyetten led trafosuna bagladım.

Kalanlar : açma kapama led açma kapama fan açma kapama tuş buton panili yapacagım ama güzel buton switch bulamadım arıyorum fanlar bayramdan sonraya kaldı .

[Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı
     [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armetyo -- 22 Ağustos 2016; 15:18:11 >

• Bu sıcaklarda insanın kolunu kıpırdatası gelmiyor takdir ediyorum sizi, takipteyim konuyu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extrem Gamer

Bu sıcaklarda insanın kolunu kıpırdatası gelmiyor takdir ediyorum sizi, takipteyim konuyu

Hocam tasarım konusunda imkanım olsa odama neler yapıcamda maglum ufak bir sıkıntı engel oluyor :)
    Güzel bir şekilde bitiricem herşey yolunda giderse bu arada güncelleme yaptım iyi forumlar dilerim.
  • Bende download pcsi yapmıştım çekmecenin içine fikir vermesi açısından paylaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Interv3nti0n

Bende download pcsi yapmıştım çekmecenin içine fikir vermesi açısından paylaşıyorum

Hocam çok sagolun , bu arada o öndeki fan havayı içerimi veriyor dışarıyamı ben hava düzenini oluşturmaya çalışıyorumda güncelledim bu arada konuyu %75 i bitti sayılır

• eve hırsız girse bunu görünce evi hemen terk eder bn kimin evini soyuyorum diye

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

eve hırsız girse bunu görünce evi hemen terk eder bn kimin evini soyuyorum diye

Ahahaha gece gece güldürdün kardeşim allah korusun :) harbi der öle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • armetyo kullanıcısına yanıt
    Fan dışarı üflüyor .İçeri üflettim fansız halinden çok farketmedi. Ama dışarı üfleti nce 10 dereceye yakın azaldı ısı
  •  [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı

[Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armetyo -- 3 Temmuz 2016; 1:01:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Interv3nti0n

Fan dışarı üflüyor .İçeri üflettim fansız halinden çok farketmedi. Ama dışarı üfleti nce 10 dereceye yakın azaldı ısı

Çok teşekkür ederim bende işlemci sogutucusunun yanındaki alana egzos fan koyacagım al boşluklarada içe üfleyen fan koyacagım ne düşünüyorsunuz ?
    alttan içeri üflemesi mantıklı bencede,ancak filtre koymanı kesinlikle tavsiye ederim
  • Interv3nti0n kullanıcısına yanıt
    En azından alt 2 fana koymayı düşünüyorum sonuçta tozun yuvası zemindir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    aynen öyle
  • çok güzel olmuş kasa kalabalıgından kurtulmuşsunuz. ve şık olmuş
  • reisssss kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sagolun

• Çok güzel olmuş gerçekten, şöyle konulara girdikçe kasayı yenileyesim geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

eve hırsız girse bunu görünce evi hemen terk eder bn kimin evini soyuyorum diye

• Güncelleme /////////////
    Arkdaşlar fanları koydum kapaga 12 cm digerleri 8cm thermaltake tercih ettim .
    Sıradaki işlem kapla gizlemesi ve tuş kontrol paneli kaldı .
    Bu mesaja eklenen görseller:

[Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı [Final Bitti ] Dolaba Bilgisayarı Yerleştirme Tasarımı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ŞAHANE OLMUŞ
  • tebrikler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.