Şimdi Ara

Finlandiya'dan Kabul Aldım(Başvuru hakkında temel bilgiler) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
10
Favori
4.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Danilo Thann

quote:

Orijinalden alıntı: Recker06

Bu maddi mesele benim için biraz sıkıntı kyk yurtdışı öğrenim kredisi alıcam 700 TL (Finlandiya için olan fiyat bu) 1000 TL ailem gönderebilir aylık 1700 TL ile nasıl geçinirim part time işte çalışsam diycemde Fince bilmiyorum almazlar ne yapmam gerekir ?

1700 TL geçinmek için yeterli olmayabilir, öğrenciyken haftada 25 saat çalışma iznin oluyor, Fince bilmesen bile part-time olarak İngilizce bir iş bakabilirsin, ama yine de buna güvenmen doğru olmaz.

Tamam hocam sağolun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

Konuyu acan arkadas iyi bir program bulmus (hem ingilizce hemde bedava). Fakat adinda information technology olmasi sizi yaniltmasin sadece minor olarak yani yan dal olarak ICT dersleri aliyorsunuz:
    https://soleops.laurea.fi/opsnet/disp/en/ops_KoulOhjOps/tab/tab/sea?ryhma_id=10080497&koulohj_id=2647097&stack=push
    1 tane programlama ile ilgili dersi var:
    https://soleops.laurea.fi/opsnet/disp/en/ops_OpetTapTeks/tab/tab/sea?opettap_id=10736327&stack=push
    Javayla 2 loop, std-i/o vs ogretmekle geciyor o da.
    1 tane network ile ilgili ders var:
    https://soleops.laurea.fi/opsnet/disp/en/ops_OpetTapTeks/tab/tab/sea?opettap_id=10736349&stack=push
    O da zaten 3-5 tane tanimla ugras sonra subnet mask hesapladan ibaret. Ne routing var ne de baska birsey var.

Kisacasi bunu okuyup yazilim muhendisi, network muhendisi vs olamazsiniz. Teknik birseyler ogrenirim diye gitmeyin boyle programlara. Farkettiyseniz program zaten yabancilar icin yapilmis bir program (fince ogretiyor). Business kismini bilemiycem onu anlayan konussun, fakat IT olarak kotu bir program.

Onun disinda Finlandiya olarak (lisedeyken bende arastirmistim) teknik okullar Turkiye veya ABD deki gibi degil. Teknik okullarin amaci daha "pratik" seylere dayali dersler ogretmeleri yani muhendislik gibi agir matematik icerikli seyler pek teknik okullarda ogretilmiyor. Bu linkte sunu buldum:
    http://www.bachelorsportal.eu/study-options/268582936/computer-science-it-finland.html

Burda 2 tane teknik program buldum:
    http://www.puv.fi/opsweb/?code=IT-2015
    ve
    https://soleops.cou.fi/opsnet/disp/fi/ops_KoulOhjOps/tab/tab/sea?ryhma_id=3851467&koulohj_id=2003952&valkiel=en&stack=push

bu en son verdigim en teknik fakat yinede derin konulara inmiyor. Fakat asil demek istedigim pratik ders ogreten yerlere gidipte derinlemesine birsey ogrenmeyi beklemeyin. Konuyu acan arkadasta kusura bakmasin biraz baltalar gibi oldum.

İlk olarak ben kimseye kendi bölümümün reklamımı yapmadım ve kimseye gelin bunu okuyun tarzı birşey söylemedim, ayrıca dikkat ediyorsanız orada optional derslerle birlikte 175 kredi var, bölüm ise 210 kredi. Uzmanlaşacağınız alana göre ders alıyorsunuz, yani tek bir programlama dersi var diye bir olay yok. Zaten bu bölümden mezun olup mühendis olarak çalışmayacağın bölümün diploma türünden belli, BBA alıyorsun, B.Eng değil. Software Eng, Network Eng olmak isteyen gider alakalı bölümleri okur zaten. Diğer bir olayda üniversiteyi teknik üniversite zannetmen. Nerede teknik geçiyor bana açıklar mısın? Üniversitenin türü University of Applied Sciences yani Uygulamalı Bilimler Üniversitesi görebildiğin gibi "teknik" geçmiyor hiç bir yerde, yani pratiğe dayalı olması normal. Ayrıca bu sadece Finlandiya'ya özel bir okul türü değil, şuraya göz atarsan diğer ülkelerdeki Uygulamalı Bilimler Üniversitelerini görebilirsin;

https://en.wikipedia.org/wiki/Vocational_university

Eğer teorik - senin kavramına göre teknik - eğitim almak istiyorsan o zaman normal üniversiteleri tercih etmen gerekir.

Verdiğin şu linkteki bölümün adına ve alınan diplomaya bakarsan;
    https://soleops.cou.fi/opsnet/disp/fi/ops_KoulOhjOps/tab/tab/sea?ryhma_id=3851467&koulohj_id=2003952&valkiel=en&stack=push

quote:

Bachelor of Engineering, Information Technology

Yazdığını göreceksin, B.Eng alınıyor, yani mühendis olabiliyorsun. B.Sc, B.Eng, B.A, BBA tarzı kavramları araştırırsan aradaki farkları anlayacaksın eminim.

Eğer anlamadığın, kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin, ancak rica ediyorum bir şeyi tam olarak anlamadan alakasız bir yorum yapma çabasına girme.

Su dediklerinin hepsine katiliyorum, ben sadece yazmadigin bir kismi yaziyim dedim.
    Teknikten kastim Applied Sciences tarzi universiteler orda sanirim anlatamadim (yada yanlis anlasildi).
    Amacim seni veya baskasini rencide etmek degil, fakat bizim millet bolum ismiyle tercih yapar gidipte bolumde ne ogetildigine bakmaz. Ben o tip insanlari uyarmak icin yazdim.

• University of Helsinki'de okumak icin olgunluk sinavina girmek gerekiyormus diye okudum. Sorularina biraz goz gerdireyim dedim de bizim sistemden cok farkli. Alternatif baska bir yol var mi? Yoksa illa bu sinava haril haril calisilmali mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

University of Helsinki'de okumak icin olgunluk sinavina girmek gerekiyormus diye okudum. Sorularina biraz goz gerdireyim dedim de bizim sistemden cok farkli. Alternatif baska bir yol var mi? Yoksa illa bu sinava haril haril calisilmali mi?

Bende o sınavı düşünüyorum hem ingilizce hemde soruları falan sıkıntı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fuaark

Öncelikle hayırlı olsun, Ben meslek lisesinde bilişim bölümünde okuyorum ortalamam 4 üzerinden 2 computer science istiyorum universitelerin beni kabul etme olasılıkları varmıdır ? İstenilen diploma notu min kaçtır ?

Teşekkür ederim, liseyi Finlandiya'da okumuyorsan diploma puanın önemli değil, giriş sınavına göre kabul alırsın.

hocam giris sinavi nezaman yabanci dilin kotu bir devlet unisinde io pc muh kaydim var ama yurtdisi isriyorum bir sene ingilizcw kursunami gitsem ne dersin

• Helsinki üniversitesinin sitesinin anasayfasında türkiyede olan kürt sorununu anlatan bir yazı var okudumda şaşırdım böyle bir bilginin üniversitenin internet sitesinde anasayfada ne işi var acaba

• @ThisisaNightmare ben de biraz sert çıkıştım, kusura bakma.

@Vespucci alternatif başka bir yol yok, sınava girmen lazım.

@whiteenergy1 giriş sınavı Nisan ayı içerisinde gerçekleşiyor, eğer yurt dışı hayalin varsa ve maddi gücün yetiyorsa 1 senelik İngilizce eğitimi alıp başvurabilirsin, sana kalmış bir şey.

@Recker06 haberler bölümüne koymuşlar, üniversite akademisyenlerinden Pekka Sulkunen'in Telos'da(http://www.telospress.com) yayınlanan yazısı için yapılmış bir olay.
  • hocam siz farklı alanda bir lisans proğramınız var galiba ? ayrıca y.lisans için mi yoksa farklı bir bölümde tekrar lisans eğitimi mi alacaksınız ?
  • @ALPOTEK Evet bundan önce Computer Science vardı. Şu an farklı bir bölümde tekrar lisans eğitimi alacağım.
  • Guzel bi zamanda geliyorsun,is icin turk pizzaci dolu helsinki yine de bulamazsan mesaj at 1-2 bildigim yer var soylerim eleman lazimsa.

• @Earth_Dreams pizzacı ne alaka hocam?
  • Beni korkufan şey şu olgunluk sınavı kaç kişi giriyo kaç kişilik kontenjan var siz binlerce kişi içinden 30 kişilik kontenjana girdim demişsiniz binlerce kişi arasından ilk 30 a girmek zor

• quote:

@Earth_Dreams pizzacı ne alaka hocam?

Helsinki'de her köşe başında turk pizzacisi var ayrıca iyi bir fince bilmeden seni hiçbir yere işe almazlar sadece ingilizce ile iş bulamazsın.

• quote:

Beni korkufan şey şu olgunluk sınavı kaç kişi giriyo kaç kişilik kontenjan var siz binlerce kişi içinden 30 kişilik kontenjana girdim demişsiniz binlerce kişi arasından ilk 30 a girmek zor

Ufak bir gayretle yapılabilecek bir şey bana göre. Eğer gerçekten ilgin olan bir bölüme başvuruyorsan, senin gibi olmayan adaylara göre ciddi bir avantaj yakalıyorsun.
  • quote:

quote:

Beni korkufan şey şu olgunluk sınavı kaç kişi giriyo kaç kişilik kontenjan var siz binlerce kişi içinden 30 kişilik kontenjana girdim demişsiniz binlerce kişi arasından ilk 30 a girmek zor

Ufak bir gayretle yapılabilecek bir şey bana göre. Eğer gerçekten ilgin olan bir bölüme başvuruyorsan, senin gibi olmayan adaylara göre ciddi bir avantaj yakalıyorsun.

Alıntıları Göster
    @Earth_Dreams işe alınma gibi bir derdim yok, kendi startup şirketim var, zaten her şeyi geçtim, o tarz vergi sistemi olan bir yerde çalışmak istemezdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Danilo Thann -- 21 Temmuz 2015; 8:19:32 >

• quote:

@Earth_Dreams işe alınma gibi bir derdim yok, kendi startup şirketim var, zaten her şeyi geçtim, o tarz vergi sistemi olan bir yerde çalışmak istemezdim.

Yanlis anlama ama cogu turk sana elden para verir gidipte vergisiyle ugrasmaz. Yani seni kacak calistirir, maas olarak asgari ucret alti oder ve vergi kacirir.

Diger bir konuda sen yasadigin ulkede kazandigin para icin vergi odemelisin. O yuzden cok vergisi var diye dusunuyorsan bir daha dusun derim ve mumkunse bir isvecte muhasebeciyle konus.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Yanlis anlama ama cogu turk sana elden para verir gidipte vergisiyle ugrasmaz. Yani seni kacak calistirir, maas olarak asgari ucret alti oder ve vergi kacirir.

Diger bir konuda sen yasadigin ulkede kazandigin para icin vergi odemelisin. O yuzden cok vergisi var diye dusunuyorsan bir daha dusun derim ve mumkunse bir isvecte muhasebeciyle konus.

Gidip de pizzacı olarak çalışmayı düşünmüyorum zaten, onu okul bittikten sonra Finlandiya'da bir şirkete girip çalışmayı düşünmüyorum olarak söylemiştim hocam

• Hocam hem konu güncel kalsın hemde bir soru sorayım Finlandiya'da ingilizce eğitim olarak en iyi bölüm hangisi ?

• Böyle bir şeyi kimse söyleyemez, ilk mesajda verdiğim bölüm arama veri tabanından (http://www.studyinfinland.fi/what_to_study/study_programmes_database ) bölümleri inceleyip kendin karar verebilirsin, senin için en iyi olan bölüme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Danilo Thann -- 25 Temmuz 2015; 8:26:51 >
  • Hocam link açılmıyor mobilim ondanda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recker06 -- 25 Temmuz 2015; 0:49:14 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.