Şimdi Ara

fiyat aynı olsa fx 6300 vs İ5 2400??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
3.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kardeş güzel yatırmışsın olayı eğer böyle takıldıysan bence sıfır FX 6300 al, olmadı ileride AMD upgrade yaparsın Steamroller veya Excavator ile ve anakarta para vermezsin

i5 2400 eğer çok kullanılmış ya da satıcısına güvenmiyorsan alma

i5 2400 normal şartlarda oyunlarda daha başarılı olacaktır ama aralarındaki fark büyük değil, sadece birkaç oyunda bariz farklar çıkıyor

Saygılar,
  • 6100 3570k incelemesi son noktayı koydu zaten İ5 adı var sadece şu anda amd kullanıyorum testlerde benim işlemcimle dual core güya aynı değerde ama arkadaşlarla yaptığımız testlerde benim işlemcim 2 kat daha iyi çıktı hem zaten amd anakartta SLI desteğide var ileride belki 3d monitör alma imkanım olursa hazır olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ookami

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Stok fanla rahatça 4.3ghz de kullanılır, illa gidip farklı anakart alınmasına faln gerek yok fx 6300 için. Sırf masraf göstermek için veya kendi oc. anlayışınız ile ortalama oc. yapacak birisinin arasındaki farkları belli etmek için soğutucuya şu kadar psu bu kadar anakart bu kdar olayına girmeyin. g46 + stok fan ile 8350'yi 4.3 de kullananlar var mesela. Esas i5 alınacaksa z77 veya z68 anakart almak lazım.

z77-z68 anakart alınacaksa ve turbo oc yapılacaksa i5 de tercih edilebilir başka hiçbi alternatif yoksa. Yoksa 350 civarına kadar para çıkılabilirse 2500k daha iyi olur. 6300'ü daha da rekabetçi hale getirmek için çok fazla yüklenmeye de gerek yok. Abartı oc peşinden koşmadıktan sonra ucuz anakart stok soğutucu 4-4.3ghz civarı hedef ile 2400 ile karşılaştırılabilir / öne geçebilir konuma gelebilir.

O stok fanla yapın 4.3GHz, işlemcinin ömrünü kısaltırsınız, unutmayalım da OC'nin başarı garantisi de yok. Sonuçta M5A97 R2.0 EVO versiyonuna göre overclock konusunda daha sınırlı bir anakart.

adam biliyor 8 yıldır amd kullanıyor beyler dağılın

• quote:

Orijinalden alıntı: melih.ertan

quote:

Hızaşırtmayı bir artı gibi görenlere sorarım hızaşırtma için bir kere aşağı yukarı 30 35 dolar fazla verip alacağınız bir anakarttan daha iyi anakart alacaksınız bu bir (M5A97 R2.0 yerine M5A97 R2.0 EVO mesela)

işlemci fanı alacakınız bu iki (Cooler Master Hyper 212 Evo 93 TL)
    Termal macun alacaksınız bu üç (Xigmatek freezing point 13 TL)

Kasanıza daha iyi Power Supply alabilme olasılığınız (ve gereğiniz yüksek) bu dört (bir Corsair 300r 600W 280 TL) (Cooler Master HAF 912 Advance 750W 362 TL idi)

O kasanıza da ekstra fan alırsınız herhalde bu da ekstra 50 TL desek

300 TL harcadınız, ve anca FX 6300 ü i5 2500k ya belki yaklaştırdınız belki yaklaştıramadınız, bir de bu arada işlemci garantisinden oldunuz

Çok başarılı

her olasılık düşünülerek yazılmış bir cevap

adam oc uzmanı yıllardır bu iş üzerinde çalışıyor. ömrünü vermiş amd işlemcilere. tebrikler arkadaşım büyük bir bilginsin sen bu kafanla nasaya mesaj atsan seni baş mühendis olarak alırlar + bütçe uzmanı yapıp roketrde hangi metali kullancaklarını seçerler helal olsun adam uzman beyler dağılın

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

Çarpan, voltaj, güç tüketimi, soğutma, soğutucu, faz sayısı vb. ayrıntılarla uğraşılırsa, 6300 işlemci hızaşırtılarak 2400 seviyesine gelebilir.

2004 de yaşamıyoruz pentiumlara oc yapmıyoruz 2013 geri dön mübarek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deadmoney62

fx 6300 hocam.Sıfır işlemci almak varken neden ikinci el alasın ? Ayrıca overclockla i5 2400 seviyesine gelebilen bir işlemcidir fx 6300.

overclock etmek demek işlmcinin üzerine çok rahat 200 lira + masraf demektir ki fx 6300 alırsanız bu bir i5 3570k parası kadardır, saçma oluyor o yüzden

i5 2400 çok kullanılmamışsa i5 2400, öbür türlü garantisi olduğu için FX 6300

"overclock etmek demek işlmcinin üzerine çok rahat 200 lira + masraf demektir ki" arkadaş doğru söylüyor bakır blok hazırlatıp ln2 çekiyoruz beyler ondan 200 lira rahat veriyoruz adam haklı beyler dağılın

• quote:

Sonuçta kabul etmek gerekiyor ki salt oyun düşünürsek i5 2400 daha iyi bir işlemci, daha başlıktaki arkadaşın Overclock yapıp yapmayacağını bilmiyoruz, yapsa bile anca i5 2500k seviyesine getirecek işlemcisini onu da 200-300 TL fazla para vererek yapacak ki hiç mantıklı birşey değil git i5 3470 al derler adama

"200-300 TL fazla para vererek yapacak ki"
    bu mesajınla asus oc teamda çalıştığını kanıtladın kardeşim
  • Güzel kardeşim troll cevaplar yerine kendi verilerinle söylediklerimi çürütebilir misin, düzgün bir overclock için gerçekten de bahsettiğim tarz harcamaları üç aşağı beş yukarı yapacaksın, bunları bilmek için süper birşey olmaya gerek yok.

Nedense bu forumlarda bazı arkadaşlar kendi fikirlerinin o kadar doğru olduklarına inanıyorlar ki başka bir düşüncenin d'si onları sarsıp 5 mesaj alt alta yazarak şahsi bir rahatlama ihtiyacı hissettiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoes

Valla herkes bişe söylemiş kafam karıştı şunu belirteyim arkadaşlar alacağım anakartlar intel ile amd arasında 3-5 lira falan var ve overclock'a sıcak bakmıyorum uzun süre kullanacağım en az 2-3 sene kadar oyunlardada pek fark yok zaten fakat benim için önemli olan zaten oyundan ziyade genel sistem performansı winrar format dosya aktarımı açılış kapanış Emulator oyunları

ama öte yandan uzun süre sonra bütçem yetmezde değiştiremezsem overclock edip yarı yolda bırakmasın diye uğraşabilirim

testlerde 2400 sanki daha iyi gibi ama 2. el 2400'e beni yönelten ileride değiştirecek daha çok işlemci seçeneği olacak i7 3770kya kadar yolu var

ama amd 8350 2 üst kademeye çıkınca bitiyor ve değiştireceğim zaman anakartta değişecek

öte yandan intel güç tüketimi sanırım çok daha az 6300 stock hızla bile 280 falan yakıyor galiba overclock ile 320 olacak güç kaynağı yetmeyecek

2400 ileride overclok olmayacak ve kısa zamanda yarı yolda bırakacak

ama 6300 anladığım kadarıyla zaten overclock ile ancak 2400 düzeyine ulaşıyor

SONUÇ: HÂLEN KAFAM KARIŞIK

KAfanı karıştıracak bişey olmamalı bence, işin içine overclocku dahil etmemek buna tutucu yaklaşmayı gerektirecek bişey yok. Kimse sonuna kadar zorlamak şeklinde yapılan overclockdan bahsetmiyor zaten, bu devirde turbo da bi overclock dur stok haliyle gelen, sadece biosdan çarpanı değiştirmek de overclockdur. Öyle günlerce en yüksek en stabil ayar peşinde koşmanı gerektirecek olayı yok bunun. fx in sade çarpanını değiştireceksin, ince ayarla uğraşmak istersen de voltajı düşürerek stabil değere bakacaksın. Stok hızlar için voltaj 1.275 gibi değerlere %100 stabil olarak düşürülebiliyor AMD için mesela. Intel'de kilitli ise kilitli olsun, biosa gir turboyu aç, turbo çarpanlarını 38x yap, baseclock 106 yap kaydet çık, al sana 3.99ghz'a kadar işlemci. Stok hızdaki i7'den bile yerine göre daha iyi sonuçlara ulaşırsın. Bu hafif overclocku görmemek olmaz, tercih yaparken bunları tamamen göz önünde bulundurmak gerek. Sırf stok frekanslara göre yapılmış 2400 veya 6300 testlerine bakma yani. Aldığın 2400'ü bu tarz oc ettin diyelim, 10 durumun 6 sında i7 kadar performans verdi bu hafif turbo oc. haliyle kötü mü?

psxc2 falan kullanıyorsan çoğunlukla 2 çekirdek ve frekansa daha duyarlıdır. Gerçi AMD de iyi psxc2 konusunda.

Benim tavsiyem, overclock zor bişey değil ve bunu yok sayarak karşılaştırma yapma. i5 'i kaça buldun? Dediğim gibi 280 tl civarı ise bence daha çok tercih edilebilir z68/z77 anakart ile oc ederek kullanacaksan.

bit-tech de o şekilde bi test yapmışlardı zmanında link bulamadım bulursam atarım buraya fikir vermesi açısından.

@ookami fx 6300'ü 4.3'de stok fan ile 180-190tl civarı bi anakart ile uzun süre sorunsuzca kullanabilirsin, illaki 250+tl anakarta 100+tl soğutucuya faln gerek yok. 24 saat prime 95 veya mersen project peşinde diilse F@h vs. dahil değilsen sıkıntı olmaz. Amaç sonuna kadar zorlanacak bi sistem peşinde koşmak değil zaten oc. açısından.

edit :http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/03/intel-sandy-bridge-review/7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 30 Ocak 2013; 14:28:54 >

• quote:

Valla herkes bişe söylemiş kafam karıştı şunu belirteyim arkadaşlar alacağım anakartlar intel ile amd arasında 3-5 lira falan var ve overclock'a sıcak bakmıyorum uzun süre kullanacağım en az 2-3 sene kadar oyunlardada pek fark yok zaten fakat benim için önemli olan zaten oyundan ziyade genel sistem performansı winrar format dosya aktarımı açılış kapanış Emulator oyunları

ama öte yandan uzun süre sonra bütçem yetmezde değiştiremezsem overclock edip yarı yolda bırakmasın diye uğraşabilirim

testlerde 2400 sanki daha iyi gibi ama 2. el 2400'e beni yönelten ileride değiştirecek daha çok işlemci seçeneği olacak i7 3770kya kadar yolu var

ama amd 8350 2 üst kademeye çıkınca bitiyor ve değiştireceğim zaman anakartta değişecek

öte yandan intel güç tüketimi sanırım çok daha az 6300 stock hızla bile 280 falan yakıyor galiba overclock ile 320 olacak güç kaynağı yetmeyecek

2400 almalısın ozaman. Herkes overclock ypmak zorunda degil zaten bu işlemciler overclock yapılsın illaki diye de satılmıyorlar; kaldı ki her işlmeci overclock ile sağlıklı stabil uzun süre çalışacak diye birşey de yok. 2. El aramanın nedeni de yazdıgına göre ileride değiştirmek 2400 uygundur bence.

• arkadaşlar bu tartışmalar çok gereksiz yüksek çözünürlükte oyun oynıyacaksan işlemcinin pek bi önemi yok ucuz olan işlemci ve anakartı alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Güzel kardeşim troll cevaplar yerine kendi verilerinle söylediklerimi çürütebilir misin, düzgün bir overclock için gerçekten de bahsettiğim tarz harcamaları üç aşağı beş yukarı yapacaksın, bunları bilmek için süper birşey olmaya gerek yok.

Nedense bu forumlarda bazı arkadaşlar kendi fikirlerinin o kadar doğru olduklarına inanıyorlar ki başka bir düşüncenin d'si onları sarsıp 5 mesaj alt alta yazarak şahsi bir rahatlama ihtiyacı hissettiriyor.

sorma forumda herkez silver arrow sbe ile oc yapıyor

arkadaşım iyimisin sotk fanla 4.0 ghzye rahat çıkılıyor voltaj vermeden

• İ5 yarı yolda falan bırakmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.a. arkadaşlar elinde AMD Athlon FX (939 Pin) işlemcisi olan varmı çok lazım!! eğer boşta duran varsa lütfen bana bildirebilirse çok ii olur..Veya AMD Athlon 64X2 (939 pin) işlemci de olabilir...!Teşekkürler...
  • Bu tamamen kişisel fikrim ancak Steamroller almayı düşünüyorsam bugün 6300 gibi 290 TL lik bir işlemci almazdım, zaten 6 izleğini kullanacak oyun çok az. Onun yerine 4 çekirdekli bir Phenom II 965 BE'yi ciddi ciddi düşünürdüm çünkü hem ucuz bir işlemci, hem 4 çekirdek ve çekirdek başına gücü FX lere göre daha güçlü, ve hem Steamroller çıkana kadar sorunsuzca idare edeceğinden eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

quote:

KAfanı karıştıracak bişey olmamalı bence, işin içine overclocku dahil etmemek buna tutucu yaklaşmayı gerektirecek bişey yok. Kimse sonuna kadar zorlamak şeklinde yapılan overclockdan bahsetmiyor zaten, bu devirde turbo da bi overclock dur stok haliyle gelen, sadece biosdan çarpanı değiştirmek de overclockdur. Öyle günlerce en yüksek en stabil ayar peşinde koşmanı gerektirecek olayı yok bunun. fx in sade çarpanını değiştireceksin, ince ayarla uğraşmak istersen de voltajı düşürerek stabil değere bakacaksın. Stok hızlar için voltaj 1.275 gibi değerlere %100 stabil olarak düşürülebiliyor AMD için mesela. Intel'de kilitli ise kilitli olsun, biosa gir turboyu aç, turbo çarpanlarını 38x yap, baseclock 106 yap kaydet çık, al sana 3.99ghz'a kadar işlemci. Stok hızdaki i7'den bile yerine göre daha iyi sonuçlara ulaşırsın. Bu hafif overclocku görmemek olmaz, tercih yaparken bunları tamamen göz önünde bulundurmak gerek. Sırf stok frekanslara göre yapılmış 2400 veya 6300 testlerine bakma yani. Aldığın 2400'ü bu tarz oc ettin diyelim, 10 durumun 6 sında i7 kadar performans verdi bu hafif turbo oc. haliyle kötü mü?

psxc2 falan kullanıyorsan çoğunlukla 2 çekirdek ve frekansa daha duyarlıdır. Gerçi AMD de iyi psxc2 konusunda.

Benim tavsiyem, overclock zor bişey değil ve bunu yok sayarak karşılaştırma yapma. i5 'i kaça buldun? Dediğim gibi 280 tl civarı ise bence daha çok tercih edilebilir z68/z77 anakart ile oc ederek kullanacaksan.

bit-tech de o şekilde bi test yapmışlardı zmanında link bulamadım bulursam atarım buraya fikir vermesi açısından.

@ookami fx 6300'ü 4.3'de stok fan ile 180-190tl civarı bi anakart ile uzun süre sorunsuzca kullanabilirsin, illaki 250+tl anakarta 100+tl soğutucuya faln gerek yok. 24 saat prime 95 veya mersen project peşinde diilse F@h vs. dahil değilsen sıkıntı olmaz. Amaç sonuna kadar zorlanacak bi sistem peşinde koşmak değil zaten oc. açısından.

edit :http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/03/intel-sandy-bridge-review/7

madem overclock konusuna bu kadar değindiniz şunu sorayım o zaman

2400 overlclokLU VS 6300 OverclockLU
    eşittir

VE

2400 overlclokSUZ VS 6300 OverclockSUZ
    eşittir

Öte yandan

şunu zaten çok net bi şekilde biliyorum ki İntelin çekirdek başına düşen performansı çok daha fazla eyw ama sorun şu:

hangi program kaç çekirdek kullanır

şu an athlon 2 x2 240 kullanıyorum anam ağlıyor çok severdim işlemcimi ama bu yeni nesil işlemcilerle uğraştıktan sonra insan dönmek istemiyor buna açılmıyor kapanmıyor ilerde beni bu konuda en çok rahat ettirecek hangisiyse onu alayım

overclock hakkında düşündüklerim:

Benim gibi aldımı bi daha ne zaman değiştireceği belli olmayan en az 2-3 sene aynı pc'yi kullanan biri olarak

fazla zorlayıp ömrünü çürütmek istemem

hemde soğutucuya ile işlemcimi çürütmek için para harcayamam..

şu an overclok ediyor muyum? evet format atarken veya benzeri ağır bir işe girerken oda her zaman değil nadiren

overclock limitim hem donanımın elverişsizliği hemde benim korkum yüzünden 2,8 Ghz frekansı 3,15 gibi bir rakama çekiyorum 2 çekirdekte fark oluyor bu oranla 4 veya 6 çekirdek epey artar diye tahmin ediyorum ama yinede elimden geldiğince kaçıyorum

çok yazdım haklısınız hastayım zaten elime vurdu demek ki şu işin içinden çıkarsam iyi olur.........

• Intel az çekirdek kullanılan ve kötü kodlanmış programlarda daha iyi. Oc işlemciye ve sisteme zarar vermez, 2400'ü oc etmişsin etmemişsin hiçbişey neredeyse. Hatta oc edip aynı zmanda undervolt da edebilirsin baya baya. 6300 için de oc den bahsederken 4.8 faln bahsetmiyorum, stok voltaj ile 4.2 ghz gibi önceden de yazdım. Bunu stok hava soğutma ile yapabilirsin, soğutucuya gerek yok, 250-300tl lik anakarta gerek yok. Bios'a gir çarpanı değiştir kaydet çık, az ince ayar yapacaksan voltajı manuel yap stok voltaja getir, sonra sistemi test et, sorun yoksa bi daha elleme uzun süreler o kadar. intel amd 2si içinde böyle 1gün belki 2 gün en çok vaktini alır.

Emülator dediğin pcsx2 / dolphin v.s gibi şeyler ise çekirdek sayısı çok bi fark yaratmaz zaten. Şimdiki ve gelecekteki pc oyunlar için de 4 çekirdek intel'in bi fx6300'e göre dezavantajlı olacak konumu yok.

i5 eğer dediğim gibi 2. el 280tl altı bi fiyat ise ben kendim i5+z77/z68 bakınırdım, turbo overclock olayını da işin içine dahil ederekten. Yoksa 6300'ün geri kalan bi yanı da yok ve i5 için turbo + overclock yoksayıp sade 6300'e overclock düşünürsek elbette 6300 daha tercih edilebilir olur. i5 in fiyatını yazmadın hala, ama 6300'ün fiyatından hareketle ben 275-280 gibi bi fiyattan hareket ettim. 300'ün üstündeyse asla, 275 altındaysa kaçmaz bana göre.

Güç tüketimi için AMD için özel bişey yapmana gerek yok, oc ye yukarda dediğim gibi hafif tuttuğun sürece fazla güç çekme olayı olmaz PSU değiştirmene gerek kalmaz.

forumda gerçek/sahte bilemem bama 300 civarına ye i5 2500 denk geldiği oluyor, daha iyi seçim olabilir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.