Şimdi Ara

Fiyat/ performans nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu parçalar birbirlerine uyar mı ? Anakart ve işlemci ddr4 ama pahalı olduğundan DDR3 yaptım. DDR3, ddr4 destekleyen anakarta olur mu? Anakart i7 destekliyor i5 olur mu? İleriye yönelik değiştirebilirim. Ama aralarında fiyat farkı çok olursa i5 olana geçebilirim. Ssd takmıcam ama ssd aldığımda windowsu aktarmak sıkıntı olur mu zor mu? Eski bir kasam var 10 yıllık onun portlarını usb3 çevirip kasa masrafından kurtulabilir miyim? 2500 tl olması çok iyi olur ama istediklerime göre yaptığımda sistemim anca 3000 tlye kapattı. Daha ucuz parçalar yerler varsa önerirseniz sevinirim. Birde monitör masrafım olacak. 6600k için fana gerekli mi dahili fan var mı? Şimdilik onuda almayabilirim. 256 bit amd mi 128 bit nvidia mı? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Fiyat/ performans nasıl ?

• Skylake alıyorsanız ramler ddr4 olması gerel. Seçtiğiniz kasanın içindeki güç kaynağı çok güvenilir değil ki güç kaynağı kıyıda köşede durmasına rağmen sistemin en önemli parçasıdır. Bu anakart fiyatı biraz aşağı çeker ve onun yerine daha güzel bir kasa ve güç kaynağı alınabilir. gtx 960 şuan için yeterlidir ama 5 6 yıl da götürmez. İleride upgrade edecekseniz alabilirsiniz ama bu paraya daha iyi ddr3 bir sistem toplayabiliriz. Tabi en günceli olsun demiyorsanız illa.

• reachthetop kullanıcısına yanıt
    Sağolun yorumunuz için. En güncel takıntım yok. İleriye yönelik daha uyumlu olur diye bu parçaları tercih ettim.
  • O işlemciyle fan gelmez, fan almanız lazım.
    O kasa (içindeki PSU) ile sisteme yazık edersiniz.
    O RAM'ler o anakartla çalışmaz.

Benim tavsiyem overclocka kapalı bir sistem kurmanız. Anakart MSI 150M Bazooka, işlemci i5-6500. RAM'leri mecburen DDR4 alacaksınız (çok fiyat farkı yok zaten). Kasa olarak da Z1/Z3 Plus gibi bir şey alıp, PSU olarak da VS550 alabilirsiniz.
  • Hocm diğer konular hakkında ufak da olsa bir fikrim var. Ama en yabancı olduğum konu fan. Hangisi iyidir Fan olarak. F/p ürünü olarak. Overclocka açık sistem daha uzun süreli kullanım sağlamaz mı? En azından bende böyle bir imaj var. Yani bilgisayarın güncel programlara dayanamadığında sadece ramleri değiştirerek sistemimi güncelleyebiliri. İşlemciyede overclock yaptık mı işlemci güncellemeye gerek kalmaz diye düşünüyorum. Yanlış bir düşünce tarzı mıdır?
  • Meniz kullanıcısına yanıt
    Hocm diğer konular hakkında ufak da olsa bir fikrim var. Ama en yabancı olduğum konu fan. Hangisi iyidir Fan olarak. F/p ürünü olarak. Overclocka açık sistem daha uzun süreli kullanım sağlamaz mı? En azından bende böyle bir imaj var. Yani bilgisayarın güncel programlara dayanamadığında sadece ramleri değiştirerek sistemimi güncelleyebiliri. İşlemciyede overclock yaptık mı işlemci güncellemeye gerek kalmaz diye düşünüyorum. Yanlış bir düşünce tarzı mıdır?
  • İlla overclock yapmak istiyorsanız ileride alabilirsiniz ama fiyatı artıracaktır haliyle.
    İşlemci fiyatı artıyor, anakart fiyatı artıyor, ekstra soğutucu almak gerekiyor. Hyper 212 f/p ürünüdür mesela.
    Oyun için alıyorsanız sistemi, overclock ihtiyacı duyacağınızı sanmıyorum.
  • Meniz kullanıcısına yanıt
    hocam çok teşşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.