Öncelikle hepinize iyi bayramlar diliyorum. Multimedia PC olarak kullanmak için yeni bir sistem topluyorum ve şu anki sistemimin gürültüsü evin öteki ucundan bile duyulduğu için artık mümkün olduğunca sessiz bir sistem oluşturmaya karar verdim.www.silentpcreview.com başta olmak üzere günlerdir internetin altını üstüne getirdim ve sonuçta piyasada bulabileceğim ürünler arasında seçim yapma aşamasına geldim. Son kararımı vermeden sizlere danışmak istediğim bazı noktalar var, umarım yardımcı olabilirsiniz.
Bu iki anakart arasındaki tek fark birinin ATX diğerinin mATX yapıda olması ve bu yüzden 3 tane daha PCI yuvasına sahip olması. Açıkçası benim için en önemlisi CPU'da kullanacağım soğutucunun anakartla uyumlu olması. Aranızda "Sycthe Ninja Rev. B" ve bu anakartlardan birini kullanan varsa uyum konusunda yorumda bulunursa çok memnun olurum.
Gigabyte M69GM-S2Hwww.newegg.com da oldukça iyi yorumlar almış ve açıkçası ben bu anakartı (ya da ATX versiyonunu) almak istiyorum. Fakat dediğim gibi bu anakarta sahip arkadaşlar varsa Sycthe Ninja Rev. B ile uyumu konusunda yorumlarına ihtiyacım var.
Kasa konusunda biraz kararsızım. Xilence hakkında fazla bir şey bulamadım, ama fanduct olayı güzel görünüyor. Tabi burada yine CPU soğutucumla uyumlu olur mu sorusu devreye giriyor. CoolerMaster PSU ile beraber geliyor. Okuduğuma göre çok da sessiz bir PSU değil. Corsair VX 450Watt PSU kullanmak istiyorum. Ancak Türkiye'ye gelmiyor sanırım. Şu durumda CoolerMaster ve beraberindeki PSU ile devam edip sistemdeki sese göre Corsair veya Seasonic PSU'ya geçmeyi düşünüyorum.