Şimdi Ara

Fiziğim berbat :D (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumlar için teşekkürler ama halen istediğimiz cevap gelmedi. Bu arada zambağın kitapları çok basit oluyor bu yüzden fiziğe oradan başlayabilirim ama yine de daha çok öneriye ihtiyacım var. Tıp fakültesi olmazsa yandım. ODTÜde İTÜ de mühendislik tutsa bile gitmem o derece yani. Lütfen yardımcı olun.

Bu arada matematiği şöyle düzelttim;
    -Programıma neredeyse her gün matematik koydum (Haftada 15 saat falan, bazen daha fazla)
    -TEMELİM HİÇ YOKTU ama yine de korkmadım. Zevk aldım gerisi geldi inanın kendimi çok zorlamadım. Sadece zevk alınca geldi. Bunu fizikte de uygulayabilsem keşke :D
    -Matematik, sınavın en önemli dersi. tıp fakültesi için şart olduğunu düşündüm. Öyle günde 1 saat çalışıp da tıp fakültesi hayal edenlerden değilim (yanlış anlamayın amacım sizi gerçekçi düşünmeye davet etmek :) )
    -En önemlisi zambak kitap aldım (Almadım, evde vardı. Konuları bitirince oradan basit sorular çözdüm. Şimdi çok rahatım oh mis. :D)

• Kaç tane yorum atmışım :D Kusura bakmayın bi' hatadan dolayı oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuzluKadayif -- 12 Ağustos 2013; 18:12:09 >
  • pm atarsanız yol gösterebilirim
  • sen sınava seneye mi giriyosun 2 sene sonramı anlamadım gitti. hedef 2015 diyorsun. yani bende 10. sınıfttan 11 e geçtiğini zannedşyorum. asla mühendis olmak istemedim. bu 1. iki zambak dememin sebebi okuldaki hocam zambak kullanıyo. SAT ve ÖSS ile ortak giden tel kitap. hem ing hem türkçe öğreniyoruz. okulum cemaat karşıtı olmasına rağmen iyi kaynak ne ise onu kullanın diyor. zambak müfredat ile doğru giden tek kitap.
    sen sınava 2 sene sonra giriyosan 10 bitir. 11i sıkı tut diyorum. ama yok sende seneye 12 oluyosan tavsiyelere bende açığım.
  • 2 yılın var rahat ol mekaniği ilk dönem halletmeye bak fiziğin nerdeyse %70 i lise 3'te anlatılıyor. Teknofem hocası baya iyi tavsiye ederim.
  • Full biraz zor benim en iyi dersim fizikti. Çok cok severdim lise 2 de 2. Dönem 3 yazılım da 100 dü (fen lisesi) ama 25 net yapabildik ancak
    Edit: bu yil 20 den az full var 18 mi neydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cern'demuhendis -- 12 Ağustos 2013; 19:42:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda kendine ne kadar çok güvenen var yav matematiğim sıfırdı düzelttim ygs lys de full çekmek istiyorum fiziğide geliştirmek istiyorum demişsin.Ben ygs matı en sona bıraktım çalışmadığım halde temelim olduğu için ygs denemelerinde 25-26 yapıyorum yani orta sayılırım ama hiçbir zaman aklımda full çekmek geçmedi.Fiziktende 14soruda net kesin 11 tane yapıyorum ama fiziktede aklımdan full cekeceğimi hiç gecirmedim.Bide hedefin tıpmış yani ben mi çok özgüvensizim yoksa sen mi çok özgüvenlisin anlamadım.Yalnız en sonda çok büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsin bu full çekme mevzusuna takarsan sölim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuzluKadayif

Yorumlar için teşekkürler ama halen istediğimiz cevap gelmedi. Bu arada zambağın kitapları çok basit oluyor bu yüzden fiziğe oradan başlayabilirim ama yine de daha çok öneriye ihtiyacım var. Tıp fakültesi olmazsa yandım. ODTÜde İTÜ de mühendislik tutsa bile gitmem o derece yani. Lütfen yardımcı olun.

-Programıma neredeyse her gün matematik koydum (Haftada 15 saat falan, bazen daha fazla)
    -TEMELİM HİÇ YOKTU ama yine de korkmadım. Zevk aldım gerisi geldi inanın kendimi çok zorlamadım. Sadece zevk alınca geldi. Bunu fizikte de uygulayabilsem keşke :D
    -Matematik, sınavın en önemli dersi. tıp fakültesi için şart olduğunu düşündüm. Öyle günde 1 saat çalışıp da tıp fakültesi hayal edenlerden değilim (yanlış anlamayın amacım sizi gerçekçi düşünmeye davet etmek :) )
    -En önemlisi zambak kitap aldım (Almadım, evde vardı. Konuları bitirince oradan basit sorular çözdüm. Şimdi çok rahatım oh mis. :D)

Odtüde muhendislik tutuyorsa en iyi tıplar tutuyor demek zaten .
    Benim odtü bilgisayar muhendisliği cerrahpaşa tıp tutuyordu sen tıplardan sonra mühendislikler geliyor sandın heralde

• quote:

Fizikten hiç bilgisi olmayıp da sınavda iyi netler yapan tecrübeli 'şahıslardan' yardım bekliyorum. Nasıl bir yol izlediniz? Matematiğim de 0 idi ama onu çok şükür bayağı düzelttim. Henüz kesirlerde toplamayı bile yapamıyordum (bunu bilmeyen kalmadı ) Ama şimdi fule yakın çekmeyi hedefliyorum ygs/lysde. Fakat fiziği bir türlü düzeltemedim. Fizik temelim halen 0. Nasıl bir yol izlemeliyim?
    Not: Fizik hocamız konuların %80ini atlıyor. Hiç bir şey bilmiyorum. Vektörler ile ilgili soru götürmüştüm, çözememişti. Bu kadar kişinin vebalini nasıl kaldıracak onu da anlamış değilim

Bro benim de dizigim kötüydü cok sükür düzeltiyorum yavas yavas sana güvender konu anlatımını tavsiye ederim(biraz kolay anlatıyor) sonra güvender soru bankası alırsın o zamana kadar temelin olur daha sonra internetten çöZümlü soruları izle teknofem körfez vs. Dha sonra femin beyaz kitabını al soru bankası (sakın simetri alma) çözemediklerini zarfa koyup hocana sor. O hoca çözüyo bu hoca çözemiyo ayırımı yapma eşşek değil ya birini çözemezse diğerini çözer. Ondan sonra uçucaksın zaten denemeler al kendine özelllikle kapsül al. Cumhur ulemanın görüşü budur vesselam.

• Bu kadar konundan anladığım kadarıyla;

tek derdin önyargı. önyargılarından kurtulmayı dene derim ben. çünkü yapamıyorum dedikçe dersten daha da uzaklaşıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karınca Z

Forumda kendine ne kadar çok güvenen var yav matematiğim sıfırdı düzelttim ygs lys de full çekmek istiyorum fiziğide geliştirmek istiyorum demişsin.Ben ygs matı en sona bıraktım çalışmadığım halde temelim olduğu için ygs denemelerinde 25-26 yapıyorum yani orta sayılırım ama hiçbir zaman aklımda full çekmek geçmedi.Fiziktende 14soruda net kesin 11 tane yapıyorum ama fiziktede aklımdan full cekeceğimi hiç gecirmedim.Bide hedefin tıpmış yani ben mi çok özgüvensizim yoksa sen mi çok özgüvenlisin anlamadım.Yalnız en sonda çok büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsin bu full çekme mevzusuna takarsan sölim

Az 2011 YGS'de Matematikte 40 soruda 7 boşum vardı. O da geometriyi ve problemlerden 3 tanesini işlemeyişimden oldu :) Kafadan atmıyorum canım

• quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

quote:

Yorumlar için teşekkürler ama halen istediğimiz cevap gelmedi. Bu arada zambağın kitapları çok basit oluyor bu yüzden fiziğe oradan başlayabilirim ama yine de daha çok öneriye ihtiyacım var. Tıp fakültesi olmazsa yandım. ODTÜde İTÜ de mühendislik tutsa bile gitmem o derece yani. Lütfen yardımcı olun.

Odtüde muhendislik tutuyorsa en iyi tıplar tutuyor demek zaten .
    Benim odtü bilgisayar muhendisliği cerrahpaşa tıp tutuyordu sen tıplardan sonra mühendislikler geliyor sandın heralde

Birinin böyle çıkıp diyeceğini tahmin ettim. Onu puan bakımından demedim. Hemen neden laf sokmaya çalışıyorsunuz arkadaş ODTÜ tutsa bile gitmem çünkü mühendislikten nefret ediyorum anlamında dedim (Kesinlikle küçümseme değil, lütfen tek yönlü düşünmeyin)

• Diğer yorumlar için de çok teşekkürler :) Femin beyaz kitabını, karekökün fizik 0'ını almayı düşünüyorum. 11.sınıf için bi' öneriniz varsa sevinirim
  • quote:

Diğer yorumlar için de çok teşekkürler :) Femin beyaz kitabını, karekökün fizik 0'ını almayı düşünüyorum. 11.sınıf için bi' öneriniz varsa sevinirim

Karekök 0 için iyi şeyler duymadım. Almadan gidip incelersen iyi olur senin için.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karınca Z

Forumda kendine ne kadar çok güvenen var yav matematiğim sıfırdı düzelttim ygs lys de full çekmek istiyorum fiziğide geliştirmek istiyorum demişsin.Ben ygs matı en sona bıraktım çalışmadığım halde temelim olduğu için ygs denemelerinde 25-26 yapıyorum yani orta sayılırım ama hiçbir zaman aklımda full çekmek geçmedi.Fiziktende 14soruda net kesin 11 tane yapıyorum ama fiziktede aklımdan full cekeceğimi hiç gecirmedim.Bide hedefin tıpmış yani ben mi çok özgüvensizim yoksa sen mi çok özgüvenlisin anlamadım.Yalnız en sonda çok büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsin bu full çekme mevzusuna takarsan sölim

Az 2011 YGS'de Matematikte 40 soruda 7 boşum vardı. O da geometriyi ve problemlerden 3 tanesini işlemeyişimden oldu :) Kafadan atmıyorum canım

kafadan atıyosun demedim zaten ama bi dahaki seneye buraya arkadaşlar matematik fizik geo yapamıyorum diye konu açma

• Hocam benimde sınava ilk girişimde berbattı ygsde 5 yanlış lysde 14 yanlış vardı :) bu sene özel ders aldım pek faydası olmadı ,çalıştıkça soru çözdükçe anlmaya başladım konuları .bu sene ygsde 2 lysde 4 yanluşım vardı boşsuz ,umarım başarırsınız :)

• tüm yorumlar için teşekkürler :)

Ayrıca
    @r44k: Hocam emin olun temelim sizin -eski- temelinizden kat be kat kötüdür. Yani çok soru çözmeyi bırakın hiç soru çözemiyorum :( 9 ve 10.sınıfım berbat. Okul yazılıları 95 falan geliyordu o kadar berbat. Bu denli kötü temelim varken 95 alıyorum hocanın nasıl biri olduğunu düşünün işte :( 11.sınıf için bi' öneriniz ar mı? Çok çalışmak dersen çalışırım, zaten bayağı bir çalışıyorum günde 5-6 saat falan yanlış anlaşılmasın bunu söylememin nedeni ona göre bir tavsiye vermeniz :) 11.sınıf için kitap önerir misiniz? Bi' de 9 ve 10 u nasıl halledeceğim hocamız konuları işlemedi bile :(
  • quote:

tüm yorumlar için teşekkürler :)

Ayrıca
    @r44k: Hocam emin olun temelim sizin -eski- temelinizden kat be kat kötüdür. Yani çok soru çözmeyi bırakın hiç soru çözemiyorum :( 9 ve 10.sınıfım berbat. Okul yazılıları 95 falan geliyordu o kadar berbat. Bu denli kötü temelim varken 95 alıyorum hocanın nasıl biri olduğunu düşünün işte :( 11.sınıf için bi' öneriniz ar mı? Çok çalışmak dersen çalışırım, zaten bayağı bir çalışıyorum günde 5-6 saat falan yanlış anlaşılmasın bunu söylememin nedeni ona göre bir tavsiye vermeniz :) 11.sınıf için kitap önerir misiniz? Bi' de 9 ve 10 u nasıl halledeceğim hocamız konuları işlemedi bile :(

Hocam 9 la 10 bende de yoktu inan .moment denge hiç yapamazdım .hepsini mezunken hallettim .üstüne gidince oluyor .gazlar konusu 2 ayda oturmuştu ben de :) çalışmaya devam et,umudunu kaybetme olacağını göreceksin .

• quote:

Orijinalden alıntı: r44k

quote:

Ayrıca

Hocam 9 la 10 bende de yoktu inan .moment denge hiç yapamazdım .hepsini mezunken hallettim .üstüne gidince oluyor .gazlar konusu 2 ayda oturmuştu ben de :) çalışmaya devam et,umudunu kaybetme olacağını göreceksin .

Peki hocam sağ olun. Fakat henüz şu kaynak problemine çözüm bulamadım karekök 0 almayı istiyordum yukarıdaki arkadaşın yorumunu okuyunca vazgeçtim sizin bi' öneriniz var mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: r44k

quote:

Ayrıca

Peki hocam sağ olun. Fakat henüz şu kaynak problemine çözüm bulamadım karekök 0 almayı istiyordum yukarıdaki arkadaşın yorumunu okuyunca vazgeçtim sizin bi' öneriniz var mı?

Fdd çözdürmüştü hoca ygs için pektte iyi değil :) fen bilimlerini beğenmiştim kolay istiyosan okyanusun var soru bankası akıllı fizik diye :) simetri de güzeldir femin ilk adım fiziği var bir de dostum başlangıç için

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.