Şimdi Ara

Fizik 6. Soru hatali (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ne kadar kötü bir hata yapmışım . Şimdi farkettim 0,1 daha küçüktür .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınava girmedim,kesinlikle tarafsızım cevap D
  • a) Kopma sınırı belirlenemez demiş --> Bunu söyleyebiliriz.
    b) 0,15m için 1,5N uygulanmalı demiş --> Bu da söylenebilir.
    c) Kuvvet ile uzama miktarı doğru orantılıdır demiş --> Bu da söylenebilir. Grafikte bariz belirli.
    d) 8N kuvvet uygulanırsa 0,8m uzar demiş --> Belki tel kopacak. Kesinlik var şıkta ama bilinemez.
    e) Kuvvete bağlı olarak uzama miktarı gösterilmiş demiş --> Bu da söylenebilir.

C diyen arkadaşlar boşuna yanlış demesin sorunun cevabının C olma ihtimali yok buraya göre. Grafikte açık ve net olarak doğru orantı belirli. Daha ilerisinde grafiğin nasıl olacağı sizi soruya göre ilgilendirmez. Fakat "D" şıkkında kesinlik belirten bir şekilde 8N uygulanırsa 0,8m uzar diyerek kopma ihtimalini es geçmiş. Belki "B" şıkkı ile benzetenler olacak fakat "B" şıkkının farkı 0,15m uzaması için ne kadar kuvvet uygulanmalı. Arada ufak bir kelime oyunu oluşmuş oluyor aslında.

*Sınava geçen sene girdim ve şu an üniversite'de okuyorum. Yani hiç bir şekilde bir tarafım yok.

• Fizik sorusu olarak mı geçiyor bunlar ..
  • Beyeler naptiniz ya A degil mi bunun cevabii

• UGzeg U kullanıcısına yanıt
    hocam 8N de kopacağını söylersek kopma sınırını söylemiş oluruz beynim yanıyo şuan
  • A- kopma sınırı söylenemez çünkü elimizdeki verilerin hepsinde düzgün uzamış.
    B- söylemeye gerek yok.
    C- grafik zaten doğru orantı grafiği.
    D- bunu bilemeyiz, 5N'da esnekliğini kaybedip 6N'da kopabilir veya 8Nda da düzgün uzayabilir. soruda yeterli veri yok.

cevap D. hata yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pedro Picapiedra -- 12 Mart 2017; 17:19:18 >
  • batublood kullanıcısına yanıt
    Biraz yazımımdan kaynaklı öyle olmuş olabilir. Şöyle yayın grafikten sonraki kuvvet değerlerinin hangisinde kopacağını bilemeyiz. Bu yüzden D şıkkındaki 8N uygulanırsa 0,8m uzar mantığı yanlış kalır kesinlik bildirdiğinden dolayı. Çünkü o yayın 5,01N'da kopmayacağının bir garantisini soru sana vermemiş.
  • Yalnızca diyor salak mısınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jdraxler

Bencede yanlış doğru orantı değil ters orantı olacak ama herkes soruya doğru diyor . Bende onu anlamıyorum . Millet 0,5in sanırım 0,1den büyük olduğunu sanıyor yada direk grafiği yorumladılar .

Kardesim ne icirdiler sana zaten 0.5>0.1

• UGzeg U kullanıcısına yanıt
    hocam haklısın yalnızca bu grafiğe göre diyor soruda. teşekkür ederim zaman ayırıp açıkladığın için
  • Jin123 kullanıcısına yanıt
    İyide zaten hatalı olduğumu sonradan anlayıp yukarıda belirtmişim niye bu kadar uzattınız . Zaten fizikte iddiam yoktu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 12 Mart 2017; 17:33:26 >
  • kopmayı bu grafkten anlayamazsınız sonsuza kadar uzanıyor gormuyor musunuz yalnızca bu frafıge gore dıyor , ama 8 n olayını anlamadım benım dıkkatmden kactı 1,5 n sıkkını ısaretledım de d neden yanlıs
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.