Bildirim
Fizik dinamik sorusu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
Burada cisimlerin birlikte hareket edip etmediğini söylemesi gerekmiyor mu, soru bana anlamsız geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hareket edip etmediğini anlayabiliriz senin dediklerin hareket ettiğini söyleyip maks f kuvvetini isteyen sorular olması lazım.
Fs> F ise zaten hareket etmez
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
iyi de etki eden sürtünme kuvveti k.N değil mi zaten, ivmelerinin eşitliği konusunda bilgi vermiyor ama eşit almışsın.
Şimdi normalde sistem ivmesi hepsi için geçerli olduğu için eşit almamda sıkıntı yok. Zaten farklı olsa olmaz.
İkinci olarak , ikinci çözümümle zaten işlem hatası oluyor duran cismin ivmesi 0 dır. Fakat başka yöntemle çözdüğüm de doğru sonuca ulaşıyorum.
Kısacası ya soru hatalı ya da başından beri yanlış yorumlayıp yanlış çözüyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Zemin sürtünmesiz olduğu icin aradaki sürtünmeler totalde birbirini götürür net kuvvet burada 6N. Total icin ivmeyi bulalım.
F=m.a
6=6.a
a=1
Alt tarafı sistemden ayrı düsünürsek net kuvvet olarak sadece sürtünme etki eder ve sürtünme kuvveti onu harekete geçirir. Sistemin ivmesi 1 olduğundan alttaki cisim için
Fsür=ma
Fsür=4.1=4
ivmeler eşit demediği sürece total için ivmeyi bulamazsın. Zaten öyle olsaydı, "hareket ettirebilecek en büyük F kuvveti" gibi sorular olmazdı. Burada ivme bilgisi verilmiyor, alttaki cismi hareket ettirebilecek tek kuvvet sürtünme kuvveti zaten.
Soruyu da sanırım çözdüm, sürtünme kuvveti k.N'den 0,5 x 20 = 10 newton geliyor. Cismin sürtünme kuvveti 6N'den büyük olduğu için hareket edemiyor. F=m.a yazmıyoruz, a=0.
10N sürtünme kuvvetinden 6N çıkınca 4N aşağıya etki eden kuvvet kalıyor. Sanıyorum ki bu şekilde.
Bence zemin sürtünmesiz olduğundan her kuvvet hareket ettirebilir bu cisimleri beraber şekilde. Ama bilemiyorum emin değilim tabii ki.
Hocam müsaitseniz aydınlatsanız bizi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X