Şimdi Ara

Fizik dinamik sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odtümak -- 12 Mart 2019; 19:58:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fizik dinamik sorusu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Soru çok cins
    Cisimler hareket etmemesi lazım ve hareket etmiyorsa fs kuvveti statiğe eşit deyip oradan 6 diyesim geliyor fakat çözüş yöntemim 4 getiriyor.
    Başka türlü çözen varsa ya da anlatabilecek fikirlere açığım

Bu da böyle çözüm umarım doğrudur

Fizik dinamik sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meriç1210 -- 12 Mart 2019; 21:37:37 >
  • Burada cisimlerin birlikte hareket edip etmediğini söylemesi gerekmiyor mu, soru bana anlamsız geldi.

• Hareket edip etmediğini anlayabiliriz senin dediklerin hareket ettiğini söyleyip maks f kuvvetini isteyen sorular olması lazım.
    Fs> F ise zaten hareket etmez

• meriç1210 kullanıcısına yanıt
    iyi de etki eden sürtünme kuvveti k.N değil mi zaten, ivmelerinin eşitliği konusunda bilgi vermiyor ama eşit almışsın.

• Şimdi normalde sistem ivmesi hepsi için geçerli olduğu için eşit almamda sıkıntı yok. Zaten farklı olsa olmaz.
    İkinci olarak , ikinci çözümümle zaten işlem hatası oluyor duran cismin ivmesi 0 dır. Fakat başka yöntemle çözdüğüm de doğru sonuca ulaşıyorum.
    Kısacası ya soru hatalı ya da başından beri yanlış yorumlayıp yanlış çözüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GEOMETRİ VE FİZİK YARDIMM
    8 yıl önce açıldı
    kimya ve geometri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zemin sürtünmesiz olduğu icin aradaki sürtünmeler totalde birbirini götürür net kuvvet burada 6N. Total icin ivmeyi bulalım.
    F=m.a
    6=6.a
    a=1
    Alt tarafı sistemden ayrı düsünürsek net kuvvet olarak sadece sürtünme etki eder ve sürtünme kuvveti onu harekete geçirir. Sistemin ivmesi 1 olduğundan alttaki cisim için
    Fsür=ma
    Fsür=4.1=4

• ivmeler eşit demediği sürece total için ivmeyi bulamazsın. Zaten öyle olsaydı, "hareket ettirebilecek en büyük F kuvveti" gibi sorular olmazdı. Burada ivme bilgisi verilmiyor, alttaki cismi hareket ettirebilecek tek kuvvet sürtünme kuvveti zaten.

Soruyu da sanırım çözdüm, sürtünme kuvveti k.N'den 0,5 x 20 = 10 newton geliyor. Cismin sürtünme kuvveti 6N'den büyük olduğu için hareket edemiyor. F=m.a yazmıyoruz, a=0.
    10N sürtünme kuvvetinden 6N çıkınca 4N aşağıya etki eden kuvvet kalıyor. Sanıyorum ki bu şekilde.

• skirmish4 S kullanıcısına yanıt
    Bence zemin sürtünmesiz olduğundan her kuvvet hareket ettirebilir bu cisimleri beraber şekilde. Ama bilemiyorum emin değilim tabii ki.

• Hocam müsaitseniz aydınlatsanız bizi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.