Şimdi Ara

Fizik sorusu ( basınç)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar cevap D , çözemedim yardımcı olursanız
     Fizik sorusu ( basınç)

• Mantik hatası var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozdemirtolunay kullanıcısına yanıt
    http://sketchtoy.com/65981440
  • hocam 2. kurduğunuz denklemde p1 + 2hdg = p0 + hdg + p2 olması gerekmiyor mu
  • i.hizliresim.com/l9z4nJ.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7F03B9AEC -- 5 Ekim 2015; 14:41:11 >
  • ilk denklemi anlayamadım ben
  • Sana fizik için pm attım..cevaplarsan sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozdemirtolunay

ilk denklemi anlayamadım ben

Bak soruya iyi bak. Gazlar her tarafa basınç yapar. Orada P2, civa ve P0 olan bölümde bir sistemdir. Orada P2 gazı hem aşağı hem yukarı basınç yapar. Gazların özelliğinden dolayı. O yüzden yukarıdakileri tek başına P2 dengeler. Ee alta da basınç yapıyordu P2 olarak. O zaman P2 = Pciva + P0 bu o sistem.

Genel olarak yorumlarsanda

Pciva=hdciva.g olarak yorumluyorum. Zaten her yerde aynı miktarda(h)

P2 = 2Pciva + P1 olur. Zaten buradan aradak bağıntı bulabilirsin.
  • karavahset kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler anladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: imparatorice

Sana fizik için pm attım..cevaplarsan sevinirim

Allah allah..

• Whenifeelit kullanıcısına yanıt
    Şaşırılacak bir şey yok..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imparatorice

Şaşırılacak bir şey yok..

Yok dimi? Taam yazdim bunu

• Gençler bn bu soruyu anlamadım biri bana biraz daha ayrıntılı anlatabilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: burakgs06.

Gençler bn bu soruyu anlamadım biri bana biraz daha ayrıntılı anlatabilir mi

Dostum gazlar bulunduğu kabın/bölmenin hacmini alır ve her yüzeyine aynı miktarda basınç uygular. Şimdi o şekle baktığında P2 gazı arada kalmış. Şimdi sistem dengede, ne civa hareket ediyor ne de gaz. Sen o gazın üstüne o civayı koyduğunda civa napar? Tabiki gazı sıkıştırır sıkıştırabilidği kadar, taki gazın basıncı civanın ağırlığını ( ya da yaptğı basıncı, ki ikisi aynı şey sayılır. En azından bu tarz sorularda ) dengeleyene kadar. Neden gazın basıncı artar? Gazlar için P . V çarpımı sabittir. Civa bastırdığı için V azalır, P artar. Şimdi şekle baktığımızda bu olaylar zaten çoktan olmuş. Sistem dengeye ulaşmış. O zaman bu dediklerimi sağlıyor olmalı.

Şimdi denklem kuralım o dediğim bölüme.

P2 = h.dciva.g + P0 ( P0, açık hava basıncı. NOT:Sıvılar basıncı aynen iletir!!! İşte bu yüzden P0'ı direk denkleme ekledik.)

Şimdi dedim ya gazlar bulunduğu bölümde her tarafa basınç uygular. İşte bu yüzden bu 2. gazda aşağıya da yukarıya uyguladığı kadar basınç uygular. Cendere eşitliğini düşünecez. Sınır çizgisi zaten tirelerle çizilmiş. Ondan yukarısını yazıcaz.

P2 = 2h.dciva.g + P1

İşte buradan P2 > P0 > P1 eşitliği çıkar. Bu kadarını da anlayın artık yeter

NOT: P2 gazı dediğim 2.gazın basıncı işte. Öyle söyleyiverdim. Yanlış anlama.

• Tmm çok teşekkür ederim birde gazlar basıncı iletmez demi hocam

• Yok çünkü onlar her yere tarafa basınç uygular :) Sana anlattığım gibi her yerinde farklı farklı sistemler oluşur ve bu sistemler dengelenir. Sıvılarda bulundukları kabın üst yüzeyleri hariç her tarafa ( ki zaten h=0 olduğu için). Tabi derinliğine göre değişir. Katılarda sadece tabanlarına basınç uygular ( sadece ağırlıkları varsa ).

Sıvılar basıncı aynen iletir. Katılar basıncı aynen iletmez. Katılar kuvveti aynen iletir. Pistonlu sıvı sorularında kuvvet verilmişse, sıvılar kuvveti aynen iletmiyeceğinden ilk önce kuvvet ( F ), pistonun alanına ( S ) 'e bölünür. Öyle basınç eklenir. Gazlar ne küvveti, ne basıncı iletir. Az önce açıkladım zaten.

Basınç konusu özetledim resmen. Böyle bir bilgiyi sana adam gibi kitaplar bile bu şekilde vermiyor. Net ve öz.
  • Allah razı olsun adamsın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.