Şimdi Ara

fiziki gümüş hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bildiğiniz gibi spot piyasada gümüş fiyatı yani bankada gümüş fiyatı 3,0 alış 3,1 satış olduğunda

türkiyenin büyük üreticilerinden olan nadir ve iar yaklaşık 4500 liradan 1kilo külçe gümüşü satıyor.yani gramını 4,5 liradan.
    5gramlık ufak külçeyi ise 53 liradan satıyorlar. yani nerdeyse gramı 11 liraya geliyor...

diyelim bu gümüşü aldık sonra geri satmaya çalışsak, bunu versek rastgele bir kuyumcuya bize ne kadar öderler?
    bence 2500 lira bile vermeyebilirler.bence iyi bir zarar edilir emin değilim ama.

bankalar hesaptaki gümüşü, 10kg gümüşte 3000 lira masrafla teslimat yapıyor diye duydum. granül gümüş alanları duydum.
    umicore marka granül gümüş alan bir arkadaş vardı bankadan.

bankalar teslimatta külçe gümüş teslim yapıyor mu bilmiyorum ama rakamlara bakılırsa gümüş alışı bankadan yapmak mantıklı gözüküyor.
    fakat bu gümüşü geri satmaya çalıştığında banka bunu geri almıyor. eğer istanbuldaysan kapalı çarşıya satacaksın,ufak bir ilçedeki kuyumcu da düşük fiyat verebilir.

1kg altı külçelerde ise alış satış fiyat farkı çok daha fazla. onlarda külliyen zarar sözkonusu malesef.
    yurtdışında bu işler böyle yürümüyor çok acı.
    benim elde oynamalık gümüş alasım var biraz.özellikle külçe düşünüyorum.fazla almam çünkü göz göre göre zarar etmek istemiyorum.
    alacağım yarım kilo 1kg fiziki..maksat elimiz gümüşe değsin.

hiç fiziki gümüş alan ve satan oldu mu?
    hangi marka ve kaç gramlık aldı,alım satım sırasında zarar etti mi?
    izlediği yol neydi?
    fikir alışverişi yaparsak iyi olur.
    nadir firmasının 5kg ve üstü gümüş külçeleri de var fakat bunlar bizim gibi küçük yatırımcılar için çok pratik değil bence.

fiziki gümüş hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 8 Nisan 2020; 3:24:44 >

• Gümüşü banka hesabında kaydi olarak alıp satın. Gerisine hiç bulaşmayın.

Ağır ve hacimli bir emtia olduğu için fiziki alıp satmak boş fantezi.
  • 2009 yılından beri gümüşü bankadan alıp satıyorum.
    10 yılı geçti sürekli alır satarım ama fiziki olarak hiç almadım.
    kendisi bana çok para kazandırdı.
    bikaç kilo elime alıp sevesim var.
    bu nedenle sordum nerden alayım bankadan külçe getiriyorlar mı diye.
  • Yani fantezi işte. Dediğim doğru çıktı.

İşe yarar bir meblağı fiziki gümüşe yatırmak için forklift gerek.
  • vinç ve kamyon lazım hocam.
    evet, fantezi olsun diye oynamalık alasım var 500gramlık külçeler güzel. yalnız çok kazıktan satıyorlar. gümüş 3 lira iken 6 liradan 500 gramlığı satıyo.
    500gramda ne farkeder diyebilirsin ama insan kendini enayi gibi hissediyor.
    kapalı çarşıya gitme ihtimalim yok. bankaya mail attım minimum fiziki ne kadar teslim ediyorsunuz diye adamlar dönüş yapmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.