Şimdi Ara

Flac çalan Ses Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Flac dosyalarını çalan bir ses sistemi arıyorum. Var mıdır? varsa hangi modeli tavsiye edersiniz. Teşekkürler..

• Biraz daha detay vermeniz mümkün mü acaba, mesela flac çalan bu cihazı mevcut amfinize mi bağlayacaksınız ? Yoksa cihaz da entegre bir amfi olması mı lazım ? Cihaz flacları içinde mi depolayacak yoksa harici bir yerden (mesela ağa bağlı bir harddisk veya PC) mi okuyacak ? Bütçeniz nedir ?

Saygılar
  • şöyle; flac dosyalarım var harici harddisklerde. Bu dosyaları ses sisteminde dinlemek istiyorum. Mevcut ses sistemlerinin bilgi kısımlarını inceledim mp3, wma,....gibi formatları gördüm fakat hiç flac çalan sisteme rastlamadım. Sizin bildiğiniz bir ses sistemi varmıdır. Bütçe 1500-2000tl arası olabilir. Teşekkürler
  • o Kadar bütçeye gerek yok harici hdd veya pc fark etmez ucuz bir medya playerle cözebilirsiniz bu sorunu tabi ses sisteminizin var oldugunu dusunerek soyluyorum yazımlarınızdan o kısmı tam algılayamadım açıkcası
  • Tam olarak ne istediginizi anlamasamda bildiklerimi yazayim.

Bunun icin birkac cozumleme yapilabilinir.

1- olive adinda dijital muzikcalar serverlar var.ayni zamanda cd de okuyabiliyorlar.hi-end kabul ediliyor.

2-flac calan ses cikisi guclu bir mobil player.hifiman hm802.buda 24 bit destekli,hi-end olarak kategorize edilebilecek bir portatif player.kablo ile amfiye rahatlikla baglanilabilir.hafiza karti destegi var.

3-pc ler icin usb dac lar mevcut.pc ses kartini bypass edip bu dactan cikis aliyorsunuz.bana gore en iyi cozumleme budur.tavsiyemde benchmark dac 1 olur.fp olarak en iyisi bu.
  • Olive'in O3HD, O4HD ve O6HD olmak üzere 3 müzik sunucusu mevcut. Bu ürünlerin temel özellikleri taktığınız müzik CDsini flac formatında ripleyip kendi içlerindeki harddiske atmaları ve ağ üzerinde paylaşıma açmaları. Arşivlenen bu müzikleri Olive'i bir amfiye bağlayarak doğrudan dinleyebildiğiniz gibi ağ bağlantılı bir amfi (mesela Marantz MCR-603) ile evin başka bir köşesinden de dinleyebilirsiniz. Elinizdeki mevcut müzik arşivini bilgisayar ağı üzerinden web arayüzü ile Olive'e aktarmanız da mümkün. Olive ciddi anlamda Hifi bir cihaz ve fiyatı sizin bütçenizin biraz üzerinde.

Ağ üzerindeki bir NAS (network attached storage) da bulunan müziklerinizi oynatmak için Linn'in Sneaky Music DS ve Majik DS-I diye 2 sayısal oynatıcısı mevcut. Yalnız bu cihazların müziğe erişmesi için NAS'ın üzerinde Twonky vs gibi bir UPNP media sunucusunun çalışıyor olması gerekiyor. Yani kısacası Maxtor, WD, Seagate'in çoğu modeli gibi Linux tabanlı NAS'lar yerine Windows tabanlı içinde media sunucusu hazır gelen veya sonradan kurulabilen bir NAS'a sahip olmanız gerekiyor. Linn'lerin içinde kendi amfileri mevcut, tek eksiği bir çift hoparlör. Fiyatları Olive'den daha yüksek.

Anladığım kadarı ile Bursa'dasınız, yolunuz İstanbul'a düşerse bu cihazları Extreme Audio'da görme şansınız olur. Eğer Ankara'ya gelecek olursanız, bizim showroomda Olive O3HD, Linn Sneaky Music DS ve Linn Majik DS-I dinleyip test etme imkanınız var.

Saygılar

• Umut hocam,

Apple'ın flac ses formatını desteklemediğini düşünürsek linklediğin Vestel'in flac çalabileceğini hiç ama hiç sanmıyorum.
  • popcorn ve wd flac destekliyor
  • Fikir vermesi açısından ben de kendi çözümümü yazayım. Flac formatındaki parçaları dinlemek için, player olarak Onkyo TX-NR906 avr'yi kullanıyordum. Aynı parçaları WD Live TV'yi player, Onkyo'yu amfi olarak kullanarak dinlediğimde (2 cihaz hdmi üzerinden bağlı), aldığım sonuç bariz şekilde daha kötü oluyordu. Eğer avr de satın almak gibi bir niyetiniz de varsa, uygun avr seçimiyle. bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @coyote

Fikir vermesi açısından ben de kendi çözümümü yazayım. Flac formatındaki parçaları dinlemek için, player olarak Onkyo TX-NR906 avr'yi kullanıyordum. Aynı parçaları WD Live TV'yi player, Onkyo'yu amfi olarak kullanarak dinlediğimde (2 cihaz hdmi üzerinden bağlı), aldığım sonuç bariz şekilde daha kötü oluyordu. Eğer avr de satın almak gibi bir niyetiniz de varsa, uygun avr seçimiyle. bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

Yukarıda yazdığınız iki kullanım alternatifinden ikincisi WD Live TV + Onkyo 906 yı anladım fakat ilkinde kullanılan player nedir anlayamadım. Bilgisayar mı acaba.

Edit: Alıntı eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi 67 -- 15 Kasım 2011; 13:07:02 >
  • @Archi 67, Onkyo 906, üzerindeki usb portuna bağlanan harici harddisklerin içindeki ya da yine üzerindeki ethernet portundan bağlandığı ağlardaki flac formatlı müzikleri doğrudan çalabiliyor. Yani ilk söylediğim kullanım şeklinde, player da amfi de Onkyo 906.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.