Merhaba. Flash ile bir intro yapmam gerekiyor. Tişörtleri süslemek için kullanılan taşları biliyor olmalısınız, intro da bu taşlar 'patlayacakmış'. Ben göktaşı gibi düşündüm hani gökyüzünde yavaş yavaş yaklaşır ya birsürüsü. Ancak yinede bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyorum, bir fikri olan varmı? Gerçekten önemli, ilk işim :) Şimdiden teşekkürler
Yanlış anlamadıysam.Tişörtte taşla başlıcaksın örn. 1 kare 2. bir tane movie clip yapıcaksın yuvalark beyaz olucak movie clibin içinde bu beyaz 1. kareden büyüyerek 5.kareye kadar büyüyüp 10. kareye kadar devam edicek 10. karede alpha değeri 0 olucak ayrıca bulunduğu noktada farklı bir noktaya gitmesi gerekmekte çapraza doğru mesela.Sonra bu movie clibi ana sahnede taşlı tişörte ekliceksin her eklediğinin yönünü değiştirirsen istediğin tarzda bişi çıkıcaktır.Büyüyerek yaklaşıp daha sonra yok olan parlak noktalar olucak.
Bir alternatif olarak; Böyle bir film parçası bulabilirsen onu Flash'a çevirmek de düşünülebilir.
Aslında film parçasını çevirmek eminim ki daha kolaydır, ancak daha önce hiç duymadım. Forumlardan araştıracağım belki çok basit işime yarayan birşey bulabilirim. Çok teşekkürler.
Toplam 4, bilemedin 6 karede o kompozisyon anlatılabilir diye düşünüyorum. Filmin uygun 6 karesini resim olarak bir kenara al. Sonra Flash'ta teker teker import edip Modify / Bitmap / Trace Bitmap komutları ver. Trace Bitmap menüsündeki değerler hakkında internetten bilgi topla. Değişik değerlerle dene ve en uygun çözünürlükte vektorel resim haline dönüştür. Resim bu haldeyken artık noktalardan değil, lekelerden oluşur. Gereksiz bölgeleri bu lekelere fareyle tıklayıp silerek temizleyebilirsin de. Sonra tüm resimleri sırayla stage'e import et ve aralarını uygun miktarlarda açarak oynat. (F5'di sanırım) Olmuşsa flash dosyası olarak kaydet kullan.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme