Arkadaşlar merhaba flash ta photo albüm yaptım.Fakat boyutu çok kabarık oldu.15 mb gibi.640*480 ebatlarında fotoğraflarım.İnternette yayınlayamıyorum.Çok geç açılıyor.SWF dosyasnıın boyutunu nasıl azaltırız veya ne tür bir şey yapabiliriz.
boyutunu azaltsan resimlerin kalitesi bozulur çok büyük çözünürlük kullanımışsın 15 mb düşse düşse 3 mb a düşse yine de web de açılmaz kimse izlemez, oturup baştan web için yapman lazım
resimlerin uzantısı png yap. flashın dosya küçültme gibi bi özelliği yok biaz dikkatli incelersen istediğini başarabilirsin. gecenlerde bende 30 saniyelik bi animasyon yaptım toplam 5,5 mb di. ondan sona ugrasa ugrasa 80 kb ye indi. kalitede hiç bir deişiklik yok....
350 KB lik bi jpg yi png yapiim dedim 469 KB oldu
Evet. Png uzantısı daha büyük boyuta sahip. Sen jpg yap. Jpg'nin kalitesini 70 olarak belirt(bu işlemi photoshopta yapabilirsin)
flash optimizer le boyutunu dusereyim dedim aksine yukselti birde ustune ustuk kaliteyide bozdu...ilginç bir hadise
abi jpeg ile işin içinden cıkamassınız onu söyliyim...
iyi de png yapınca boyut daha çok büyüyor ,
quote:
orjinal alıntı : wildworld
flash optimizer le boyutunu dusereyim dedim aksine yukselti birde ustune ustuk kaliteyide bozdu...ilginç bir hadise
flash optimizerin içinde bi sürü ayar var onlara dikkat et, boyutu küçültüyor fakat resim kalitesi azalıyor verdiğin orana göre hepsi
quote:
Orjinalden alıntı: wildworld
Eheh... Ayarlamalara ii bak. Bi çok ayarlaması war, ama kaliteyi düşürdüü doru
quote:
Orjinalden alıntı: by ThundeR
quote:
Orjinalden alıntı: wildworld
Eheh... Ayarlamalara ii bak. Bi çok ayarlaması war, ama kaliteyi düşürdüü doru
..:) kalite diye bişey kalmıyor birde bozuyor
Arkadaşlar flashta library'e attığınız resme sağ tıklayın, properties.. diye bir seçenek var. ona girdiğinizde resim kalitesini düşürebilir, isterseniz formatını bile değiştirip işlem yapabilirsiniz. :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme