Arkadaşlar, yaptığım siteye konuyla ilgili aşağıdaki örnekte olduğu gibi bir görünüp bir kaybolan değişik resim efektleri koymak istiyorum. Flash ta yeniyim, nasıl yapılır bana yazacak ya da ders notu ekleyecek olan var mı? Şimdiden çok teşekkürler. http://www.atlantikas.com.tr/pageStructure.aspx
Bu arada uygulama Photoshop'ta da yapılıyor olabilir, tam emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu bildiğim kadarı ile Fade in ve Fade out movieleri sanırım. Macromedia Flash yada Swish harici herhangi bir hazır Flash foto galeri hazırlayan bir program ile de basitçe yapılabilir. Sanırım başlangıç için Sothink Glanda ( Program isminde hata yapıyor olabilirim ) ile bile yapabilirsin. Bir nevi microsoft power point in gelişmiş olan hali :)))
Yada resimleri yani yine yapacağın gif çalışmayı çok gerekli ise swf formatına çevirebilirsin. Gif için Ulead Gif Animator, Image Ready gibi programları kullanılabilir. Adobe Photoshop ta bu tür bir uygulama yapılabileceğini zannetmiyorum. ( En azından Ps böyle bir şey yapılabiliyorsa da ben bilmiyorum ) Ancak Ps ye Imageları ( resimleri ) hazırlama noktasında ihtiyaç duyabilirsin.
x files, çok teşekkürler. Sothing glanda yı buldum şimdi nasıl yapılır onu inceliyorum. Çok sağ ol.
Abi ben bununla bir şeyler yaptım, fakat bunları nasıl kaydetmeliyiz ki html içine gömülecek şekilde olsun? Kaydet deyince doğal olarak *.gla olarak kaydediyo ki bunu da html de kullanamıyorum.
Farklı kayıt et seçeneklerinin arasında swf olarak kayıt et yada Export movie gibi seçenekleri yok mu ? Buralardan bir denemen gerekir sanırım.
flashta yapılabilirsin kısaca anlatayım resimleri tek tek movie clip yapıyoruz (resimleri seçip f8 e basarak) daha sonra bellirli frame aralıklarında resimlerin alpha değerlerinde değişiklikler yaparak (ilk resim %100 ikinci resim &0) daha sonra bunlar arasında bir motion tween uygulayarak iki resim arasında bu efekti verebilirsiniz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme