Şimdi Ara

Flash Web Tasarim Sayfa Boyutlamasi Hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Suan Flash üzerinden bir site tasarlıyorum ancak boyutlari noktasinda henüz cozemedigim bir olay var;

Kullanmis olduğum monitör: Dell U2410 ve 1920x1200 desteği üzerinden calisiyorum.

Flash sitemin boyutunu bir ornege bakarak 1300x768 yaptım. Siteyi tamamladım fakat onizleme yaptigim zaman asagidaki sekilde cikiyor yani tam ekran alamiyorum.

Aslinda istediğim arkaplanin her ekranda kalitesi düşmeden boyutlari her ebata uygun olabilecek sekilde yayinlanmasi, diger dokumanlarin ise sabit kalmasi.

Umarim anlatabilmişimdir.

Simdiden teşekkür ederim.

Flash Web Tasarim Sayfa Boyutlamasi Hk. Flash Web Tasarim Sayfa Boyutlamasi Hk.

• quote:

Orijinalden alıntı: tk_ksm

Arkadaslar Merhaba,

Suan Flash üzerinden bir site tasarlıyorum ancak boyutlari noktasinda henüz cozemedigim bir olay var;

Kullanmis olduğum monitör: Dell U2410 ve 1920x1200 desteği üzerinden calisiyorum.

Flash sitemin boyutunu bir ornege bakarak 1300x768 yaptım. Siteyi tamamladım fakat onizleme yaptigim zaman asagidaki sekilde cikiyor yani tam ekran alamiyorum.

Aslinda istediğim arkaplanin her ekranda kalitesi düşmeden boyutlari her ebata uygun olabilecek sekilde yayinlanmasi, diger dokumanlarin ise sabit kalmasi.

Umarim anlatabilmişimdir.

Simdiden teşekkür ederim.

Flash Web Tasarim Sayfa Boyutlamasi Hk. Flash Web Tasarim Sayfa Boyutlamasi Hk.

ctrl + enter tuşuna bastığın zaman gözüken swf çıktısı ile, swf dosyasına çift tıkladığın zaman açılan penceredeki swf çıktısı aynı değildir. Swf nin kendisinden açarsan dökümanın açtığın pencere kadar kendini resize ettiğini göreceksin. Ama bu yapmaya çalıştığın şeyi tam olarak karşılamaz. Actionscript ile önce dökümandaki resize özelliğini kapatıp, sadece arkaplan için aktif etmen ve buna göre butonları sahnene x,y koordinatları kullanarak hizalaman gerekir. Actionscript biliyorsan deneyebilirsin. Eğer yapamazsan, bende bilmiyorum ama javascript kodlarından pek farklı değil, syntax ını inceleyip sana yardımcı olmaya çalışırım akşam.

• aynen de oyle cavusum. istedigimde bu zaten.

bende inceliyorum hala ve geri donusunu bekliyorum insaallah.
  • quote:

aynen de oyle cavusum. istedigimde bu zaten.

bende inceliyorum hala ve geri donusunu bekliyorum insaallah.

Dün gece üzerinde çalıştığım bir web projesi yüzünden foruma girmeye çok vaktim olmadı. Sorunun devam ediyor sanırsam, actionscript 2.0 mı yoksa 3.0 mı kullanacaksın projende? Tavsiyem 3.0 kullanman çünkü syntax ını az evvel biraz inceledim, OOP ye çok daha yakın, herhangi bir script dili bilerek bunu çözmek çok daha kolay olur.
  • acikcasi yeni basladim Flash'a. isimin ilk etapta zor oldugunu biliyorum ancak yapamayacagim bir durum degil. uygulamali ogrenmem benim acimdan daha iyi. ActionScript 3.0 olarak calisiyorum suanda.
  • quote:

acikcasi yeni basladim Flash'a. isimin ilk etapta zor oldugunu biliyorum ancak yapamayacagim bir durum degil. uygulamali ogrenmem benim acimdan daha iyi. ActionScript 3.0 olarak calisiyorum suanda.

Tamam o zaman, bana mail adresini PM olarak at. Bu gece yada sabaha karşı sana sadece arkaplan görselinin, ekran boyutu kadar resize olduğu, geri kalan öğelerin aynı şekilde sabit kaldığı bir bir örnek hazırlamaya çalışıp mail atarım. Tam zaman vermiyorum çünkü bende ilk defa deneyeceğim :) Kod ve uygulama eline geçtikten sonra kafana takılan başka birşey olursa onuda açıklamaya çalışırım :)
  • gonderdim. cavusum Allah razi olsun tesekkur ederim, seni de yoracagiz ama :)
  • tabi buarada ben yine arastirmami surdurucem, olaki ogrenirsem ben de yardimci olmaya calisirim
  • arkadaslar olaki konuyu goren bilen duyan olursa rica ediyorum paylasabilir mi ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.