Şimdi Ara

Flavor Wave ve Sinbo 5002 mucize fırın incelemeleri! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
4
Favori
106.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

istanbul avrupa yakasında sinbo fırın satan teknosa veya şok market var mıdır? nereye sorsam bizde öyle bir ürün yok deniyor.
  • Merhaba arkadaşlar.

Ben orjinal ürünü (FLAVOR WAVE) geçen hafta 248.00 TL'ye hepsiburada'dan aldım.
    İlk patates ve tavuk pişirdik fakat hiç bir verim alamadık. 20 dk'da neredeyse
    hiç birşeyi pişiremiyorsunuz. Orta boy 2 patatesi bile yarım saatte ancak pişiriyor
    ve çok ta güzel olmuyor. Patatesleri telin üzerine yerleştirmek te ayrı bir sorun.
    Bence televizyondaki reklamında gösterdikleri herşey yalan. Orada 15-20 dk'lardan
    bahsediliyor ama alakası yok, tabi orada hızlı çekimde herşey çok güzel pişiyor.
    Ürünü bu gün iade edeceğim. Umarım zorluk çıkarmazlar. Alacak arkadaşlara
    bu kadar para vermemelerini tavsiye ederim. Her pişirmede 1 kişilik yemek yapacaksanız
    belki işe yarar ama 4 kişilik bir aile için hiç uygun değil.
  • Cevahir de vardı oraya bakın birde.
  • arkadaşlar yaklalık 3-4 gün önce hepsiburada 'dan orjinal ürünü yani flavor Wave'ı aldım.
    dün 225 dereceye ve 25 dakidaya ayarlayıp alt kata tavuk bonfile (kemiksiz), üst kata ise elma dilimi patates koydum. sonuç olarak patatesler tam kıvamında, ama tavuklar biraz çiğ kaldı. 10 dakika daha tavukları makinada tuttum. sonuçta yaklaşık 35 dakikada tavuklar mükemmel oldu. tavuklar kurumadı ve yağını bayağı bir bıraktı. bugün denemelere devam edeceğim.
    sonuç olarak "hmd1998" arkadaşında yukarıda belirtiği gibi, öyle televizyonda söylendiği gibi 10-15 dakikada falan et-tavuk olmuyor (televizyonda birde dondurulmuş ürünü 15 dakikada yapıyorlar) ama şunuda unutmamak gerekirki adamlar eti bizim gibi tam pişmiş değil içi az çiğ olarak yiyiyorlar.

Televizyondaki programı defalarca izledim ve bizim türkiyede satılan makinalar ile birebir aynı olmadığını gördüm.
    Farklar ise şöyle ;
    1- televizyondaki makinanın kapak kısmının alt tarafı yani holojen lamba koruması ızgara telden oluşuyor.hatta yan tarafları bile ızgara tel ile çevrili
    Ancak bana gelen ürünün yan tarafları düz metal ve koruma teli ise ızgara şeklinde değil daha faklı.
    2- televizyondaki ürünün ısı decesi fahrenayt bendeki ise (C) o yüzden kadın 400 derece gibi bir rakam telaffuz ediyor.
    sonuçta ikiside aynı marka ürün ama 1-2 küçük ayrıntı var buda türkiyede satılan ürünlerin üretim yerinin çin olmasından kaynaklanıyordur sanırım.

Benim merak ettiğim soru ise kızılötesi ışını nasıl yaydığı. Benim bildiğim kadarı ile kızılötesi ışınlar insan gözünün göremediği elektromagnetik ışınlar. Ama makinanın kapak kısmında sadece 1300 W'lık lamba ve bir pervane kullanılmış onun haricinde başka birşey yok.

• Orjinal ürün diye birşey yok Flavor Wave de Sinbo da Çin malı belkide Çinde aynı fabrika üretiyordur bunları. Benim kullandığım Türk malı olan BMS Kombi. Tavuk, balık gibi ürünleri 20-25 dakikada pişiriyor bendeki ürün. Önceki mesajlarda yazdık bu ürün kalabalık ailelere göre değil bir seferde ancak 2 kişilik yemek pişirebilirsiniz. Almayı düşünen arkadaşlar önceki sayfaları iyi okusun ürünün artıları ve eksileri var önceki mesajlarda.
  • Şimdi Sinbonunkin de bütün tavuk pişiriyorum,marine ettim.200 derece 40 dk.Bakalım nasıl olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Àhmet -- 13 Ekim 2009; 18:49:25 >
  • Tam 40 dk. da bütün tavuk pişti hiç çiğ yeri yok ve inanılmaz lezzetli hiç böyle sulu tavuk yememiştim fırın gibi kurutmuyor asla
  • Ben de Flavor Wave Turbo Fırını ereyon.com dan aldım.Ancak önemli farklar tespit ettim gerçekten;
    1-Reklamlarda tanıtılan ürün 400 santigrat dereceye kadar ısı üretebiliyor.Ancak bana gönderilen ürün maximum 250 santigrat ısı üretebilmektedir.
    2-Reklamlarda infrared(kızılötesi) teknolojisinden bahsedilmektedir.Ancak bana gelen ürünün hiçbir yerinde kızılötesinden bahsedilmemektedir,lambalarında sadece 230 volt ve 1300 watt yazmaktadır.
    3-Reklamlardaki ürünün halojen lambaları çevreleyen ızgaranın yapısı ve şekli, bana gönderilen üründen oldukça farklı.
    4-Yemekleri reklamlardaki gibi kısa sürede değil,uzun sürede pişiriyor ve kurutuyor.
    Bu sebeplerden ötürü ereyon.com a bir mail yolladım bugün,
    Yazık gerçekten yazık,resmen kandırılıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktor2005

Ben de Flavor Wave Turbo Fırını ereyon.com dan aldım.Ancak önemli farklar tespit ettim gerçekten;
    1-Reklamlarda tanıtılan ürün 400 santigrat dereceye kadar ısı üretebiliyor.Ancak bana gönderilen ürün maximum 250 santigrat ısı üretebilmektedir.
    2-Reklamlarda infrared(kızılötesi) teknolojisinden bahsedilmektedir.Ancak bana gelen ürünün hiçbir yerinde kızılötesinden bahsedilmemektedir,lambalarında sadece 230 volt ve 1300 watt yazmaktadır.
    3-Reklamlardaki ürünün halojen lambaları çevreleyen ızgaranın yapısı ve şekli, bana gönderilen üründen oldukça farklı.
    4-Yemekleri reklamlardaki gibi kısa sürede değil,uzun sürede pişiriyor ve kurutuyor.

arkadaşım bu fırının 2 modeli var biri düz diğeride turbo platinum sizin dediğiniz Platinum yani dijital olan olabilir.Bunlar direk yurtdışından geliyor sanmıyorum bu fırının bize direk Çinden geldiğini büyük bi ihtimal ÇİN-ABD-TÜRKİYE şeklinde geliyor kutuda ki ve tv de ki özellikler aynı yani Türkiye ye göre ayrı ABd ye göre ayrı yapılmış bir ürün değil sizin 400 C dediğiniz olaya gelince emin misiniz 400C olduğuna o gördüğünüz F olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartopu2 -- 14 Ekim 2009; 20:21:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kartopu2

quote:

Orijinalden alıntı: doktor2005

Ben de Flavor Wave Turbo Fırını ereyon.com dan aldım.Ancak önemli farklar tespit ettim gerçekten;

arkadaşım bu fırının 2 modeli var biri düz diğeride turbo platinum sizin dediğiniz Platinum yani dijital olan olabilir.Bunlar direk yurtdışından geliyor sanmıyorum bu fırının bize direk Çinden geldiğini büyük bi ihtimal ÇİN-ABD-TÜRKİYE şeklinde geliyor kutuda ki ve tv de ki özellikler aynı yani Türkiye ye göre ayrı ABd ye göre ayrı yapılmış bir ürün değil sizin 400 C dediğiniz olaya gelince emin misiniz 400C olduğuna o gördüğünüz F olmasın?

arkadaşım sen vereceğim linkteki videonun 4. dakikasından sonrasına dikkat et bakalım,orada eti pişirmek için 400 C den bahsediyor.Ayrıca reklam için sunulan videoda ki fırın dijital değil.İyi izle lütfen!
    http://www.tgrtpazarlama.com/Flavor-Wave-Owen-Turbo-Firin,PR-60.html

• 250 TL VERİP KEKLENMEYE GEREK YOK 2 SİDE YAKLAŞIK AYNI BEN YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE 59 TL YE SİBONUNKİNİ ALDIM ,YUKARIDAKİ MESAJLARIMDA HERŞEYİ AÇIKLADIM MÜKEMMEL İŞLER CIKARTIYOR YAKLAŞIK 4 KAT UCUZ FİYATA
  • Dün adana teknosa dan aldım 59 tl ye. Bir sürü daha vardı orada.
    İhtiyacı olan alabilir. Başka yerlere 100 tl filan verip keklenmesin.
  • Reklamı dublajlayanların hatası 400C. 400C de et kömür olur yanar. Pişme derecesi değildir 400C. O reklam ABD için çekilmiş ve 400F oradaki değer.
  • dün bütün tavuguda 40 dk pişirdi canavar, bir şey dayanmıyor simboya
  • Aynen sinbo gerçekten iyi iş çıkarmış
  • ben de bugun teknosadan 59.90 a aldım. teknosadan haberdar eden arkadaşa da teşekür ediyorum. ilk denemeden sonra sonucu yazarım.
  • Dün kek denemesi yaptık. çizelgede belirtildiği gibi 150 derecede ve 20 dk. ayarladım. süre bitiminde kabarması iyi idi ama dışının pişmiş görüntüsüne rağmen içi pişmemişti. tekrar aynı derece ve dk.da pişirdim hala içi pişmemiş idi, son olarak 200 dereceye getirip 10 dakika daha tuttum ama nafile dış kısmı kararmasına rağmen içini bir türlü pişiremedik. sonunda pes edip malzemeyi olduğu gibi çöpe attık. (tv reklamında 8 dakikada pastanın kekini pişirdiğini söylüyordu demekki doğruluk payı yok). Geçen haftada pilav denemesi yapmıştım. 200 derecede 30 dakika geçmesine rağmen pirinç suyunu çekmemiş ve akıbetide kek gibi olmuştu. Anladığım kadarı ile bu aletlerde sıvı yemek yapmayacaksın sadece kuru malzemede başarılı. çünkü daha önceki denemelerimde tavuk, patates ve dondurucudan çıkan tavuğu 20-25 dakika gibi bir sürede ve gayet başarı ile pişirmişti. Almayı düşünen arkadaşlar Sadece ızgara olarak düşünüyorlarsa alsınlar derim. bunun gerisinde öyle fırın gibi her istediğinizi pişirmiyor.

• sabah patates yaptım. hafif yağladım ve telin üzerine tek tek dizdim 25 dk.sonra üst kattakiler pişmişti ama alt kat hala çiğdi. patates için pek başarılı bulmadım ama belki dondurulmuş patateslerde daha iyi sonuc verebilir özellikle elma dilimde çünkü tadı ona benzedi. öğlen de deneme amaçlı iki tane kuzu pirzola koydum 15 dk. 235 derecede üst rafta gayet güzel oldu yumuşacık bütün yağı da dibine aktı. sırada tavuk ve balık var ondan da geçerse 60 lirayı çıkardı:)
  • yani,sinboyla flavor wave arasında hiç bir fark yok mu diyorsunuz?
  • fark var olmazmı oda keklenmek biri 59 tl kampanyaLI, NORMAL FİYATI 169 BİRİ 248 TL FARK BUKADAR BAŞKA YOK
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.