Herkese merhaba , ben web programlamaya yeni başladım. HTML , CSS ve Javascript temellerimi aldım. Çok profosyonel değilim ama ufak tefek şeyleri yapmaya başladım. Şimdi sorum şu ki konumlandırma yaparken FLEXBOX bence daha kullanışlı fakat incelediğim çoğu site kullanmamış. Neredeyse hepsi felxbox yerine eski yöntemler olan floating-clear relative absolute vs. kullanmış.
1) Sizce bunun sebebi nedir
2) ? Flexbox kullanılmalı mıdır ?
1- Flexbox yapıları float özelliklerine nispeten yeni özelliklerdir. Açıklamam gerekirse float CSS 1 özelliğiyken flexbox özelliği versiyon 3 de çıkmış özelliktir. Bunu kuşkusuz daha birçok sebep ile açıklayabilir ve örneklendirebiliriz. Ön yüz geliştiren arkadaşların ağırlıklı stil yapısında bootstrap kullanılması ve v4 versiyonuna kadar bootstrap (bana göre geç kaldı flexbox'a geçmekte) bu float yapılarını kullanmaya devam etti. Ancak başlıca sebebi tabi ki tarayıcı desteği. Ancak aşağıda paylaşacağım linkten tarayıcı desteklerine göz atabilirsin. Ayrıca webpack, gulp tarzı derleme paketleri içinde bulunan autoprefixer tarzı araçlarıyla tarayıcı desteği(cross-browser) sıkıntısını daha da aza indirilebilir.
2- Üst kısımda epey bir açıkladığımı düşündüğüm için burayı kısa keseceğim. Dikeyde (bence büyük bir lütuf bu kısım) ve yatayda hizalama(align-items), sıralama(order), yön verme(flex-direction) özellikleri gibi bir çok özellik sunduğu için kesinlikle kullanmalısın.