Elimde eskiden kalma 40W floresanlı ışıldak var. ışıldaka 40w lık floresanı yakıyor. ve içinde 6volt lık pil var bu nu nasıl led kullanabileceğim şekle çevirebilirim .
Tüm devreyi söküp , yeniden kurmanız gerekebilir . mantar led ve sürücü transistör ile güzel bir devre hazırlanabilir. elimde 3 tane eski ışıldak var , tembellikten oturup yapamadım .
Selam , tüm devreyi söküp yapabileceğim bilgim yok maalesef , floresan yanıyor yani devreler sağlam durumda herhalde , floresan kaç volt ile yanıyor (dc mi ac mi ) floresana gelen devreyi 12 v dc ye nasıl çevirebilirim , çevirdikten sonra uygun bir şerit led bağlasam olur mu
İmkansızı istiyorsunuz , yeterli bilginiz yoksa hiç uğraşmayın derim . mevcut olan devrenin akü şarj ve elektrik kesilince devreye giren kısmını kullanabilirsiniz belki ama floresanı çalıştıran sarı balast bobininden gerilim alıp şerit led çalıştırmak !? . duymadım ,görmedim .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme