Şimdi Ara

Floyd-Rose Akor ve Ayar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 gün önce şu gitarı sipariş ettim,
    http://www.ibanez.co.jp/products/eg_page10.php?area_id=3&data_id=516&color=CL01&year=2010&cat_id=1&series_id=351
    P.tesi günü gelicek, fakat benim floyd-rose köprüsüne kafam takıldı.

İlk defa floyd-rose köprülü gitar kullanıcam ve kafamda birkaç soru oluştu, yardımcı olursanız çok sevinirim :)

-Floyd-Rose gitar nasıl akor edilir? Sap kilitleri gevşetip akor yaptıktan sonra kilitleri tekrar sıkmak yeterli olurmu, bu şekilde drop-c drop-d ve değişik akorlara geçilirmi? Yoksa köprü üstündeki fine tuner(türkçesini bulamadım)'lar ile oynanarak akor yapılabilirmi?
    - Floyd-Rose'un köprü kısmını tamamen içine gömüp, sap kilidini çözersem ve tremolo kullanmazsam, maximum sustain elde edebilirmiyim, bu şekilde kullanım zararlımıdır?
    - Gitarın arkasındaki 2 vida(floyd-rose u yükseltip indiren) ne derece sıkılıp gevşetilmeli?
    - Son olarak, tellerin klavyeye olan yüksekliğini floyd-rose'u alçaltarak sağlayabilirmiyim? Bu zararlı olurmu?

Şimdiden teşekkürler.

• Akord etmen için önce tunerdan telleri belirli seviyeye getirip, fine tunerdan ince ayarını yapıyorsun.
    Tremolo kullanmazsan sustainle ilgili bir değişiklik olmaz, zaten sabit köprüyle floyd rose arasındaki fark sap köprünün mesafesidir.
    Zaten o manyetiklerle öyle sağlam bir sustain beklenemez.
    Tellerin yüksekliği zaten Floyd Rose'un indirilip, kaldırılmasıyla ayarlanıyor.
  • teşekkürler öncelikle;
    bir de, göründüğü kadarıyla bu floyd-rose orjinal değil, akor kaçırma tarzı sorun çıkarıyomuş, ne sıklıkla meydana geliyor, düzeltilebilirmi?
    ve çalarken elimi köprünün üstüne koyma alışkanlığım vardır, bunu yapmam zararlı olurmu?
  • Bende de edge 3 lü ibanez var. Nedense ben öyle aşırı derece akort kacırdığını görmedim. Elbette orjinalin yerini tutmaz ama beni pek etkilemiyor. Ama ilk başladığımda 5-6 ay akort ederken canım çıkmıştı.

Elini koyman bir sorun olmaz. Ancak elin çok terliyorsa zarar verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 31 Ocak 2010; 16:21:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: W4rmUp

teşekkürler öncelikle;
    bir de, göründüğü kadarıyla bu floyd-rose orjinal değil, akor kaçırma tarzı sorun çıkarıyomuş, ne sıklıkla meydana geliyor, düzeltilebilirmi?
    ve çalarken elimi köprünün üstüne koyma alışkanlığım vardır, bunu yapmam zararlı olurmu?

Tremolo koluna aşırı derecede asılmadığın sürece akord kaçırma sorunu pek olmaz. Floyd'lu gitarlarda elini köprüye koyman notaların kaymasına neden olabilir. Bir de floyd'un paslanmasına..
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

quote:

Orijinalden alıntı: W4rmUp

teşekkürler öncelikle;

Tremolo koluna aşırı derecede asılmadığın sürece akord kaçırma sorunu pek olmaz. Floyd'lu gitarlarda elini köprüye koyman notaların kaymasına neden olabilir. Bir de floyd'un paslanmasına..

anladım, çok teşekkür ederim.
    zaten tremolo kolunu pek kullanmıyorum, idolüm steve vai olsaydı durum değişebilirdi ama :D

• O zaman neden Floyd'lu gitar aldın diye sormadan geçemeyeceğim
  • pek kullanmıyorum dediysem o kadarda değil :D , birde bu benim ilk elektrogitarım, bana kalsa gider prestige serisiden birşey alırım ama ilk gitar olarak öyle birşey seçmiyim dedim ve en beğendiğim(ses+görüntü olarak) bu oldu açıkcası :))
  • Hocam eğer paran varsa ve hevesinin geçmeyeceğinden de eminsen prestige ile başlasan daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

Hocam eğer paran varsa ve hevesinin geçmeyeceğinden de eminsen prestige ile başlasan daha iyi olur.

hevesimin geçmeyeceğinden eminim fakat, o kadar pahalı bir seriyi alıcak param yok şuanda :)
  • arkadaşlar ben cort x6 gitarıma yeni tel taktım fakat floyd cok kalkıyor akor ettiğim zaman bu sefer teller geriliyo ve atıyo sebebi nedir ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.