Şimdi Ara

FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
63.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -The Stig-

Dürüstçe verdiğin cevaplar için teşekkür ederim..

Umarım beni yanlış anlamamış ve darılmamışsındır.

Yok hocam sorun değil :) Bir sorunuz daha vardı. Transfer geçmişlerini koyduğunuz. Evet muhtemelen bu oyuncular farklı taktiklerle de başarılı olurlar.
    Ama ben açıkcası kanatlardan beklerin bindirip asistler yaptığı, topun sağ kanattan sol kanada hızlıca çevirilip içeri kat edildiği maçı izlemeyi daha çok seviyorum. O nedenle dar alanda top çevirip maçı izelemek bana aynı zevki vermez diye düşünüyorum
  • Bu taktikle oynamak intihar demeyelim de, oyuncuların da yatkın olması önemli evet . Normalde oyun mantalitesi atak oynayan biri değilim. Daha çok kontrollü oynamayı seviyordum bu seriye kadar. Ama bu seride Kontrol seçeneği ile defans arkasına çok adam kaçırdım. Zaten Kontrol mantalitesinin de açıklamasında yazmışlar. Bu taktikler topa daha çok sahip olursunuz ama kontra ataklara ve arkaya atılan toplara dikkat etmelisiniz diye. Ben de baktım o arkaya kaçan adamların önüne geçemiyorum. En iyi savunma hücumdur prensibini benimsedim.
    Ama Bayern ile deplasmanda oynayacaksanız, Akıcı yerine Destek oyunu oynamak daha mantıklı olacaktır. Herkesi hurraa hücuma göndermek böyle takımlara karşı tabiki intihar olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: akgun17

Diğer sorularını da cevaplayayım :)
    1- Bu taktiği kaç tane takımla denediniz? Denediğiniz takımların kaç tanesi alt lig takımlarıydı? (Henüz sadece Southampton ile denedim. Ama bu takımla kariyerim bitince alt ligden Cardiff City'i almayı düşünüyorum. Onunla da deneyip sonuçları paylaşacağım)

2- Şuan ki paylaştığınız kadronun 15/16 sezonunda bu taktikle kaçıncı oldunuz? Transferleriniz kimlerdi? Fikstürünüzü paylaşabilirmisiniz? (İlk sezon ligde 6., ikinci sezon ise 1. oldum. Şu an zaten fark atmış durumda takım. Ama ilk sezon duran toplardan hiç gol bulamazken çok gol yiyordum. Esas zafiyet oradaydı. Şu an o ayarlarda da değişiklikler yaptım ve sırf kornerlerden ligde 20 gol buldum daha 3 hafta varken ligin bitmesine. )

3- Dominant demedeki amacınız sizce doğru mu? Yani bu taktiği al GS'ye, BJK'ye yada FB ile yine aynı şekilde başarılı olabiliniyor mu? (Maç istatistiklerinden yola çıkarak bu benzeteyi yaptım. Bir maçta % 55 topla oynama, 20 şuta/ 5 şut, % 80 pas oranı vs oluyorsa o istatistiklere sahip maçta rakibine karşı dominant olmuştur. )

Özetle 4-5 maç deneyip herkes kendisi karar versin derim. Belki dediğiniz gibi şu an takım çok iyi olduğu için ben de yanılıyor olabilirim. Farklı takımlarda da nasıl işlediğini görürsem mutlu olurum. Fakat şundan eminim duran toplar ve kanatlar bu oyunda çok önemli.

Vermiş olduğunuz cevaplardan sonra samimiyetinize inandığımı söylemek isterim.

İlk başta çok samimi bulmuş olmasamda, vermiş olduğunuz cevapları gördükten sonra bilinçli ve doğru bir şekilde, ne yaptığını bilen biri olduğunuzu görmek ve sizle tartışabilmek çok güzel.

Genelde çoğu kişi bunu kaldıramıyor

Beni yanlış anlamadığınızı gördükten sonra içim daha da rahatladı doğrusu.

Israr ettiğim ve eleştirdiğim nokta ise, taktiğin başka takımlarla ve bu denli kaliteli oyuncular dışında denenmemiş olması. Çünkü kendimden örnek vermem gerekirse, Ben Sociedad ile 4-2-3-1 taktiğimle çok başarılı oldum.

Fakat aynı diziliş ve talimatlarla Liverpool'da olamadım. Değiştirmek zorunda kaldım. Nedeni, her takımın farklı kalitede oyunculara sahip olması.. Liverpool ile 4-4-1-1 ve 4-1-3-2 gibi taktiklerle daha başarılı sonuçlar aldım.

Şimdiki Trabzon kariyerimde ise 4-1-4-1 ile oynuyorum.

Bir taktiğin sürekli başarılı olamayacağını kendim gördüğüm için, inanmıyorum.

Bu yüzdende sizin taktiğinizi sorguluyorum. Vaktim olsa taktiğinizle başka bir kariyer açıp dener ve sonuçlarını paylaşırdım. Fakat oyunu oynamak için bile çok az vakit buluyorum. Bu yüzden maalesef öyle bir şansım yok.

Size tavsiyem, eğer vaktiniz varsa, başka farklı takımlarda ve ligde bu diziliş ve şablonla taktiğinizi denemeniz. O zaman aldığınız sonuçlara göre başarısını veya başarısızlığını konuşuruz.

• quote:

Bu taktikle oynamak intihar demeyelim de, oyuncuların da yatkın olması önemli evet . Normalde oyun mantalitesi atak oynayan biri değilim. Daha çok kontrollü oynamayı seviyordum bu seriye kadar. Ama bu seride Kontrol seçeneği ile defans arkasına çok adam kaçırdım. Zaten Kontrol mantalitesinin de açıklamasında yazmışlar. Bu taktikler topa daha çok sahip olursunuz ama kontra ataklara ve arkaya atılan toplara dikkat etmelisiniz diye. Ben de baktım o arkaya kaçan adamların önüne geçemiyorum. En iyi savunma hücumdur prensibini benimsedim.
    Ama Bayern ile deplasmanda oynayacaksanız, Akıcı yerine Destek oyunu oynamak daha mantıklı olacaktır. Herkesi hurraa hücuma göndermek böyle takımlara karşı tabiki intihar olur :)

Benim takımım için intihar olur

Her zaman savunduğum bir şey vardır. Oyunculara göre taktik yapılır. Örneğin sizin elinizdeki oyunculara göre bu taktik gerçekten iyi işler ve sonuçlar alıyordur. Bu normal.
    Hatta ben 4-2-3-1 bile oynardım

Bende hep kontrollü oyun oynamayı tercih ederim. Elimdeki oyuncular iyi ve kaliteli ise kontrollü oynamak zevkli.. Evet oyunda defansif anlamda bir sıkıntı var.. Ne zaman 4-4-2'li bir dizilişle karşıma gelen rakip oluyorsa, çok hızlı ve araya atılan toplarla gol yiyorum.

Şuan 3. sezondayım. Şunu çok açık yüreklilikle söyleyebilirim ki 30 maç kaybettiysem 20 tanesini 4-4-2 ile oynayan rakiplere kaybettim

Ne yapıp ettiysem bir çaresini bulamamıştım, taki 4-1-4-1'e kadar

Oyunda şunu fark ettim. Takım şekli geniş olunca aralara ve defansın arkasına atılan toplardan çok gol yiyorsunuz. Fakat dar alanda oyna dediğim her maçta benden güçlü takımları yenmeyi başardım..

Sociedad ile Barça ve Real'i böyle yendim. Liverpool ile Chelsea'yi, Manchester'ı dar alanda oynayarak farklı skorlarla yendim..

Bazı maçlarda mecburen daha geniş alanda oynamak zorunda kalıyordum. O maçlarda da hep berabere kaldım ya da yenildim. Bir Everton maçım var ki cinnet geçirip laptopu kıracaktım az daha

Neyse toparlamam gerekirse. Taktiğinizi inanın kötülemek, sizi burda zan altında bırakmak için yorumda bulunmadım.

Dediğim gibi ben sabit bir taktikle başarılı olabileceğine inanan biri değilim. Belki bundan dolayı sizi eleştirdim.

Ama sende takdir edersin ki aldığın oyuncular ile hangi taktikle çıkarsan çık başarılı olabilirsin.

Emek harcayıp, bişeyler ortaya sunmak istemişsin. Ama bunu bana kalırsa yanlış yönden kullandın.

Farklı 2-3 takım ile deneyip, iyi oyuncularla başarılı olabilcek taktik yada iyi oyuncularla rakibinizi nasıl domine edersiniz gibi bir başlıkla paylaşsaydın o zaman sonuna kadar hak verirdim.

Neyse sonuçta ortada bir emeğiniz ve gayretiniz var. Bunun için bile takdir edilmelisin.

Ancak vakti az olan ve oyun hakkında senin, benim gibi bilgisi olmayan arkadaşları doğru yönlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bu yüzden objektif olmamız şart. Biraz fazla sorgulayıp, sizi kırmışsam kusura bakmayın.

• Yapıcı olduktan sonra her türlü eleştiriye açığım. O nedenle ben de sizin samimiyetinize inanıyorum. Önerilerinizi dikkate alıyorum ve kesinlikle katılıyorum.
    Hiçbir taktik mükemmel değildir dediğiniz gibi. Zaten min 2 taktik olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer galip gelebileceğinizi düşünüyorsanız ve daha iyi bir takımsanız benim verdiğim taktik çok yararlı olacaktır. Ama rakip sizden çok güçlü ve deplasmanda oynuyorsanız, Attacking ve Fluid oynamak doğru çözüm olmayabilir. Bu tip maçlar için daha standart ve dengeli ikinci taktik kullanılmalıdır.
    Bu arada aşağıda duran top dizilimlerimi de paylaşmak isterim. Belki oyun içi atraksiyonlarda oyuncuların çok önemi var dediğiniz gibi, ancak duran toplar neredeyse tüm takımlarda aynı şekilde işler. O nedenle taktiği denemekten çekinenler olsa bile en azından duran top ayarlarını bu şekilde yaparak pek birşey kabetmezler :)
    Ligde duran toplardan 26 gol olduğunu varsayarsak, sanırım denemeye değer ;)

• Duran Toplar :)
     FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK

• Duran Top istatistikleri :)
     FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK

• quote:

Duran Toplar :)
    kornerde savunma yaparken mutlaka ceza alanının üstüne, pası, tekniği, markajı ve önsezisi yüksek bir oyuncu koy. seken toplu alıp iyi bir şekilde kontoraya dönüştürebilirsin.

korner hucum taktiğini kullanmadığım için bişey söylemem yanlış olur.

Ben penaltı noktasına orta yapı kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig-

kornerde savunma yaparken mutlaka ceza alanının üstüne, pası, tekniği, markajı ve önsezisi yüksek bir oyuncu koy. seken toplu alıp iyi bir şekilde kontoraya dönüştürebilirsin.

korner hucum taktiğini kullanmadığım için bişey söylemem yanlış olur.

Ben penaltı noktasına orta yapı kullanıyorum.

Normalde ceza alanının önüne bir adam koyuyordum sürekli. Ama gene de bazen bir adam boşta kalıyordu. Ben de kontradan gol bulmaktan önce o golü yememeyi amaçladım. Şu an kornerlerden hiç gol yemiyorum neredeyse. Kontraya da ihtiyacım yok zaten her iki maçın birinde kornerden gol atıyorum :)
    Bu arada kariyer hikayelerinizi gördüm, emeğinize sağlık. Çok güzel olmuş görseller ve anlatım dili çok iyi
    Ben de belki sonraki kariyerimde benzerini yapmaya çalışırım. Şu an biraz oyunu tanımaya çalışıyorum. Alt lig takımı alınca daha nokta atışlar yapmam gerekecek çünkü transferlerde. O yüzden oyuncuları gözlemliyorum şimdi.
    Hazır oyunculardan bahsetmişken, eğer daha önce kendi takımlarına almamış olanlar varsa şu oyuncular gerçekten çok iyiler,
    DR: Bellerin ( Henüz alamadım ama hem lig istatistikleri, hem de bana karşı oynadığı maçlarda gördüm ki oyundaki en iyi sağ bek)
    DL : Gaya (Zaten herkes biliyor artık :) )
    DC: Rugani (Tam bir lider)
    MC : Goretzka (Geçen oyundan çok daha baskın yapmışlar)
    MR : Bernardo Silva ( Oyunun belki de en iyi oyuncusu. FM 15 deki Balanta neyse FM 16 da Bernardo Silva da o :) )
    FC: Dybala ( Sanırım oyundaki en iyi forvet)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akgun17 -- 21 Aralık 2015; 13:49:29 >

• quote:

Şu an biraz oyunu tanımaya çalışıyorum. Alt lig takımı alınca daha nokta atışlar yapmam gerekecek çünkü transferlerde. O yüzden oyuncuları gözlemliyorum şimdi.
    Hazır oyunculardan bahsetmişken, eğer daha önce kendi takımlarına almamış olanlar varsa şu oyuncular gerçekten çok iyiler,
    DR: Bellerin ( Henüz alamadım ama hem lig istatistikleri, hem de bana karşı oynadığı maçlarda gördüm ki oyundaki en iyi sağ bek)
    DL : Gaya (Zaten herkes biliyor artık :) )
    DC: Rugani (Tam bir lider)
    MC : Goretzka (Geçen oyundan çok daha baskın yapmışlar)
    MR : Bernardo Silva ( Oyunun belki de en iyi oyuncusu. FM 15 deki Balanta neyse FM 16 da Bernardo Silva da o :) )
    FC: Dybala ( Sanırım oyundaki en iyi forvet)

teşekkür ederim.

sen bu şekilde oyunu tanıyorsan, tanıdığın zaman ki halini merak ediyorum doğrusu

Aslında aynı kafada olduğumuz söylenebilir. Bende bir kariyer ilerlemesi paylaşıyorum ama asıl amacım oyundaki oyuncuların gelişimini görmek.

Tavsiye ettiğin oyuncuların üzerine koyacak isimler inan çok az. Mevkilerine göre ekleme yapılacak sadece isimler olabilir..

İlerleyen zamanda kariyerimin sonuna doğru en iyi gelişim gösteren, ve potansiyeli yüksek oyuncuların durumunu paylaşmak gibi bir düşüncem var.

• Mr.Kertenkele kullanıcısına yanıt
    Selam. Sizin mesajı da yeni gördüm.
    Normalde tek tek cevap veriyorum bu tip sorulara ancak gördüm ki, yazmış olduğunuz 8 madde de aynı :)
    O nedenle tek bir cevap hepsine karşılık gelecektir diye düşünüyorum
    Tüm maddelerde esas konu hile ile bu kadronun olduğu vs yönünde. Çünkü kendiniz de itiraf ettiğiniz gibi, siz hile yapmışsınız ve başka biri bu tip bir kadroyu sizin gibi hile yapmadan oluşturamaz.
    Ben ne dersem diyeyim, hangi ekran görüntüsünü gönderirsem göndereyim ikna olmayacaksınız anlaşılan.
    O nedenle oyunun save dosyasını gönderebilirim. İstediğiniz her şeyi kontrol edebilirsiniz. Benim oyun editörünün ne işe yaradığından bile haberim yokken, save dosyası üzerinde o dediğiniz editörü açıp bişey bulursanız gelin ben de özür dileyim.
    Ama birşey çıkmazsa gelip siz özür diler misiniz ?

• Maşallah tüm wonderkidler toplanmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MA11

Maşallah tüm wonderkidler toplanmış.

Oyunun güzel yanı da bu değil mi zaten :)
    Yalnız hepsini alamadım henüz. Bellerin'i ilk sezondan beri istiyorum bir türlü gelmiyor.
    Neves için de çok para istiyorlar. İkisini de alırsam tamamdır :)
    Burada bazı arkadaşlar hile yapmadan böyle oyuncuların alınamayacağını söylemiş. Hile yapacak biri varsa ilk işi Bellerin'i almak olsun derim.
    Ben safım ya, hem hile yapıyorum hem de şöyle bir oyuncuyu kadroya katmıyorum :)
    Adam Sağ Bek olarak ligde asist lideri oldu. En çok Maçın adamı da kendisi oluyor. 0-0 biten maçlarda bile maçın adamı genelde o oluyor
    Tüm sezon boyunca maç başı ortalama 14-15 dribling sayısına ulaşıyor ki bu inanılmaz bir rakam. Ben çoğu kanat oyuncusuna dahi bu rakamları görmedim
    FM Genie Scout kullanıp, oyuncuların potansiyellerine bakarak, bu tip oyuncuları almaya çalışmak hile ise, evet hile yapıyorum:))

FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akgun17 -- 21 Aralık 2015; 17:06:46 >

• Sol bekinden memnun degılsen Luke Shaw veya Baba Rahman'ı almanı öneririm. Benım oyunumda müthiş gelişme gösterip, asist kralı bile oluyorlardı.
  • quote:

Sol bekinden memnun degılsen Luke Shaw veya Baba Rahman'ı almanı öneririm. Benım oyunumda müthiş gelişme gösterip, asist kralı bile oluyorlardı.

Sol beklerimden memnunum (Gaya ve Jorge) Ama sizin de önerdiğiniz gibi Shaw ı almak isiyorum
    Muhtemelen parasını çıkarmak için Jorge'yi satmak durumunda kalacağım
    Shaw ı da istememin asıl nedeni, Southampton'da yetişmiş olması ve Home Grown özelliği.
    Sene başında federasyona kadro verirken, İngiltere liginde "Kadroda en az 4 Home Grown oyuncu ve 8 İngiliz oyuncu bulunma zorunluluğu var" çünkü.
  • Çok güzel bir takım kurmuşsun tebrik ederim.
    Bende aynı taktiği(4-1-2-3) kullanıyorum 1 ay kadar önce oyunu aldığımda forumlarda gezerken görmüştüm.Fenerbahçe ile kariyere başladım 1. sezonu 1 ayda yeni bitirdim.Gayet kullanışlı bir taktik bence de, sonuçta bana şampiyonluk, Türkiye kupası ve uefa finali getirdi.

4-1-2-3, 4-1-3-1-1, 5-1-3-1 şu an kullandığım taktikler, kariyer başındaki düşüncem normal zamanlarda 4-1-2-3 kullanmak, zor ve güçlü takımlara karşı 5-1-3-1 kullanmaktı ancak 1 sezon boyunca sadece 4-1-2-3 kullandım diğerlerine gerek kalmadı, bu taktiğin bende öne çıkan en önemli özelliği gol yememe oldu, gol yemiyorum ancak golde atamıyorum genelde maçlarım hep 1-0 lar la bitti.Sonuçta bana istediklerimi verdi ama hep stres yüklü maçlar çıkarttı bana, şöyle 3-4 farklık maçlar olmadı, o yüzden bu sezon bu taktikle beraber 4-2-3-1 kullanmayı düşünüyorum.

Birde şunu sormak isterim bir sürü wonderkid almışsınız.(Muhtemelen oyun başında almak daha kolay ben o zamanı kaçırdım 1 sezon geçti. Şimdi el yakıyor yada gelmiyorlar Fenere) Türkiye ligi açısından soruyorum bu şekilde piyasadaki wonderkidleri toplayıp 21 ve 19 yaş altı kadrolara 1-2 sezon geçirsinler diye atabiliyor muyum.(Sakla samanı gelir zamanı) Malum As kadroda belirli yabancı kısıtlaması vs. var.

• vnm kullanıcısına yanıt
    Selam. Düşünceleriniz için teşekkür ederim öncelikle.
    Taktik konusunda ben alternatiflerin olması gerektiğini düşünüüyorum.Fenerbahçe de ligi domine eden bir takım olduğu için çoğu takıma karşı atak oynamak daha yararlı olur.
    Ben dizilişten çok talimatların ve oyuncu rollerinin gol bulmada daha önemli olduğunu düşünüyorum
    Örneğin ben de 4-1-2-3 oynuyor gözüksem de, neredeyse tüm oyuncularım ya atak ya da destek rolünde. Defansif orta saham bile öncelikli olarak defanstan top alıp dağıtma amacını taşıyor(Regista-Support) Önündeki iki oyuncudan biri DLP rolüyle hem hücuma hem de savunmaya destek verirken, AMP-Attack rolündeki diğer orta saham ise ceza sahasına sürekli giderek gol arıyor. Yani bir nevi 4-2-1-3 gibi de denebilir. Zaten bekler ve içe kat eden kanatlar hücum rollerinde. Genelde oyun kanatlardan gollere odaklı olmuş. O nedenle kanatlardan ne kadar gelirseniz o kadar çok gol atabilirsiniz.
    Evet oyuncuların çoğunu ilk sezon topladım. Kadromdaki neredeyse tüm oyuncuları satarak bu wonderkidlere yatırım yaptım. Bazılarını oynatıp satmayı amaçlayarak daha iyi yıldızlar için bütçe yaratmaya çalıştım. En basit Romero yu bedelsiz alıp 60 M Pound a satabildim. Tabi bu şekilde ucuza alıp pahalıya oyuncuları sattıkça, Dybala, Pogba vs gibi oyuncular için bütçe de oluşuyor zamanla.
    Oyuncular daha çok takımınızın başarısına ve ligin popülaritesine göre geliyorlar. Ben Premier Lig de olduğum için bu açıdan şanslıydım. Bir kaç oyuncu dışında artık her oyuncuyu alabilir hale geldim. Tabi takımın başarılı olmasının da bunda payı var.
    Aldığınız genç oyuncuları oynatmayacaksanız, kiralık göndermenizi tavsiye ederim. Böylece hem daha çabuk gelişirler, hem bütçeniz rahatlar hem deo oyuncuların değerleri daha hızlı artar. Bende bile şu an Bentancour, Sergi Diaz, Pavon vs gibi gençler kirada. Bazılarını kiradan gelince direk satıyorum.

• quote:

quote:

Maşallah tüm wonderkidler toplanmış.

Oyunun güzel yanı da bu değil mi zaten :)
    Yalnız hepsini alamadım henüz. Bellerin'i ilk sezondan beri istiyorum bir türlü gelmiyor.
    Neves için de çok para istiyorlar. İkisini de alırsam tamamdır :)
    Burada bazı arkadaşlar hile yapmadan böyle oyuncuların alınamayacağını söylemiş. Hile yapacak biri varsa ilk işi Bellerin'i almak olsun derim.
    Ben safım ya, hem hile yapıyorum hem de şöyle bir oyuncuyu kadroya katmıyorum :)
    Adam Sağ Bek olarak ligde asist lideri oldu. En çok Maçın adamı da kendisi oluyor. 0-0 biten maçlarda bile maçın adamı genelde o oluyor
    Tüm sezon boyunca maç başı ortalama 14-15 dribling sayısına ulaşıyor ki bu inanılmaz bir rakam. Ben çoğu kanat oyuncusuna dahi bu rakamları görmedim
    FM Genie Scout kullanıp, oyuncuların potansiyellerine bakarak, bu tip oyuncuları almaya çalışmak hile ise, evet hile yapıyorum:))

FM 2016 4-1-2-3 DOMİNANT TAKTİK

Dediğin olay hile zaten.

• Bence bu oyunda en iyi taktik veya en iyi oyuncu diye birşey yok. Herkes kendi takımı için ve rakibe göre en iyisini bulmali. Oyunun amacı bu zaten seni araştırıp bulmaya yönlendiriyor. Mesela ben bu taktiği 4-3-2-1 oynayan Chelseaye karşı denemistim Beşiktaşla işe yaramisti. Ama 3-5-2 oynayan Juventusa karşı fark yemistim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle selamlar. Başarılarının devamını dilerim. Taktiğini denemedim fakat 99-00 serisinden beri düzenli olarak oynadığım bir oyun ve bu taktiğin genel hatlarıyla başarılı olması gayet normal görünüyor. Ayrıca, eleştirenler, hile olduğunu öne sürenler olmuş ki onlara da saygım sonsuz fakat southampton gibi saglam altyapılı genç oyunculardan kurulu bir takımda transfer bütçesi açmakta kolaydır taktik oturtmakta. Yapılan transferler de gayet 3 sezon içinde yapılabilecek transferler bir de yanlışım varsa düzeltin ama Southampton ın başkanı da 'sugar daddy' diye biliyorum. Belki FFP sorunu ortaya çıkmış yada çıkacak olabilir ama klüp ekonomisi sadece transferler baz alınarak yapılmıyor sponsorluklar, tribün geliri gibi pek çok etken var FFP ' de .Onları görmeden bilmeden FFP' ye takılman gerekirdi gibi eleştirileri doğru bulmuyorum. Hile varsa da vicdan işidir fakat bu transferler ve başarının olması imkansız diyemeyiz.
    Ufak bir önerim var taktiğin sahibi arkadaşıma; Ciddi anlamda taktik paylaşımı yaparken eleştirilerde olduğu gibi tek takımla değilde en az 3 takımla(Güç seviyeleri farklı takımlar) deneyerek paylaşırsan taktik arayışı içerisinde olan arkadaşlar için daha aydınlatıcı olacaktır. Tekrardan başarılar ve iyi oyunlar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.