bir noktaya açıklık getireyim.bu devrede aynı anda sadece tek bir kanal aktif olabilir. yani direksiyonu çevirken aynı anda ileri gidemezsiniz. kanallar birbirinden bağımsız değil.
peki ben bunu nasıl yapacam aynı anda 3-4 kanalı nasıl kullanacağım
Arkadaşlar konuyu boşa uzatmışınız.RF ile 100 mt kadar rahat çeken bir araba yaparsın.Hemde kullandığın pice göre aynı anda 12,32 kanal arası fonksiyonda ekleyebilirsin. RF alıcı-verici 15 milyona almıştım.UDEA nın sitesine bir bak. Ayrıca bilim teknik dergisinin temmuz sayısında rf ile uzaktan kumandalı tank projesi vardı onu da bir incele
peki ben bunu nasıl yapacam
quote:
Orjinalden alıntı: strom
Arkadaşlar konuyu boşa uzatmışınız.RF ile 100 mt kadar rahat çeken bir araba yaparsın.Hemde kullandığın pice göre aynı anda 12,32 kanal arası fonksiyonda ekleyebilirsin. RF alıcı-verici 15 milyona almıştım.UDEA nın sitesine bir bak. Ayrıca bilim teknik dergisinin temmuz sayısında rf ile uzaktan kumandalı tank projesi vardı onu da bir incele
Arkadaşım RF ile kontrol çok basit bişey değil.Böle forumda anlatmakla olmaz.Sana verdiğim linkleri RF yi tanıman için inceliyecektin.Eğer devre arıyorsan açıklamasıyla beraber Bilim tekniğin son sayısını al. Genede gözüme bir link çarparsa mesaj atarım
çok teşşekür ederim sağol.
bende böyle bişi yapma girişiminde bulunmuştum ama devreyi bulamadım karaköyde bile hazır alıcı verici kit yok
bir sorum olacaktı alıcının mı güçlü olması lazım vericinin mi?
İkiside önemli benim bildiğim kadarıyla ama alıcılar daha karmaşık olur.Misal TV vericileri ile TV alıcıları(decoderler)
arkadaşlar rf alıcı verici çok basit bi iş msn i mi eklersenniz yardımcı olurum koroglu34@yahoo.com msn den yardımcı olrurum
arkadaşlar rf alıcı vericideki kanal tanımı yanlış kullanılıyor 8 kanallı RF alıcı verici dediğiniz zaman aynı anda birbirinden bağımsız çalışan 8 adet alıcı verici manasına gelir. Bizim sitemizde yaptığımız linkteki proje tek kanaldır 8 bitlik bilgiyi tek kanal üzerinden seri iletişim protokolüne göre iletir http://microloji.com/index.php?PHPSESSID=5a76f9b0903c12f5fcd2eabfda28656b&topic=39.0 piyasada üretilen modüllerin çoğu böyledir 8 kanallı olnlar çok hızlı veri iletişimi içindir vede çok pahalıdır. bizim yaptığımız projede 8 bitlik bilgi yani butonlar seri bilgiye çevirilir ve tek hat üzerinden alıcıya gönderilir. alıcıda alınan seri bilgi tekrar paralele çevrilir böylece vericideki bilgi alıcıda aynen gözükmüş olur. zaten 8 kanal olsaydı 8 tane data girişi olması gerekirdi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme