Şimdi Ara

Fn tuşu sorunu...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
69.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende bir dv6 var imzamdaki gibi. Ragnarok online diye bir oyun oynuyorum(çoğu kişi bilmez). Benim sorunum şu; oyunda f1,f2...f12 ye kadar yani tüm f tuşlrına skiller yükleniyor. Ve bende sürekli fonksiyon tuşları multimedia modunda olduu için sürekli fn e basarak f tuşlarına basmama gerekiyor. Bu fonksiyon tuşlarını multimedia'da hazırda beklemesini engellemek için ne yapabilrim.

Şimdiden teşekkürler,
    Tokay

• başlıklara daha dikkatli baksaydın aynı sorunun çözümü vardı
    "KrasofchicK" arkadaşımız açıklamış ondan alıntı yapıyolarum.

Fn tuşuna basmadan F1 F2 F3 gibi tuşları kullanabilmeniz için sırasıyla şu adımları uygulamanız gerekmektedir:
    1)Bilgisayarınızı yeniden başlatın
    2)Hp yazısını gördüğünüzde F10 tuşuna basarak biosa girin
    3)Sağ ok Tuşu ile ''System Configuration'' seçeneğine gelin
    4)''Action Keys Mode''ı Disable yapın
    5)F10 tuşuna basarak çıkan seçenekte Yes diyerek bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu işlemleri uyguladıktan sonra Fn tuşları tam tersi işlev yapmaya başlayacaktır. Bu sayede F1 F2 F3 gibi tuşları Fn tuşuna basmadan kullanabilecek, diğer fonksiyon tuşlarını(aydınlatma,ses vs.) kullanabilmek için ise Fn tuşuna basmanız gerekecektir.

• İşe yaradı normalde ama oyun içerisinde bu sefer f tuşları hiç bi işlev göstermiyor :( sinir bozucu bir durum. şunu normal klavyelerde olduğu gibi (caps look mantığında yapsalar çok zor sanki :|
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tokay

İşe yaradı normalde ama oyun içerisinde bu sefer f tuşları hiç bi işlev göstermiyor :( sinir bozucu bir durum. şunu normal klavyelerde olduğu gibi (caps look mantığında yapsalar çok zor sanki :|

garip bir durum işe yaraması gerekirdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisgucuk

quote:

İşe yaradı normalde ama oyun içerisinde bu sefer f tuşları hiç bi işlev göstermiyor :( sinir bozucu bir durum. şunu normal klavyelerde olduğu gibi (caps look mantığında yapsalar çok zor sanki :|

Normalde yaradı ama oyun içinde bi sıkıntı var :| oyunu tekrar kurayım hala sorun devam ediyorsa yine fn tuşuna basılı halde takılayım :)

yada laptopa klavye alırım :)
  • quote:

quote:

quote:

Normalde yaradı ama oyun içinde bi sıkıntı var :| oyunu tekrar kurayım hala sorun devam ediyorsa yine fn tuşuna basılı halde takılayım :)

yada laptopa klavye alırım :)

eğer fn'siz çalışmazsa çok kötü bi durum. benm gibi oyun düşkünleri için çok kötü olur f1 f2 f3 f4 en çok kullandıgım tuşlardan

• Oh be :) sanırım oyun o an f tuşları multimedia modunda olduğu için(kurarken) otomatik olarak bloke etmiş.

Ama şimdi bu şekildeyken silip yükledim. Normal haline geldi :) oh be :)

yardımın için teşekkürler ;)
  • quote:

Oh be :) sanırım oyun o an f tuşları multimedia modunda olduğu için(kurarken) otomatik olarak bloke etmiş.

Ama şimdi bu şekildeyken silip yükledim. Normal haline geldi :) oh be :)

yardımın için teşekkürler ;)

aslında sen benide kurtardın bende teşşekkür ederim
  • teşekkürler benimde işime yaradı 5 tane almıştım bu laptoplardan işimi çözdü.
  • Arkadaşlar Bu Bir Alıntı Değildir Ben Bu Sorunu Çözdüm Leptoplar İçin Söylüyorum Arkadaşlar Bildiğiniz Gibi f1 f2 vs.. tuşları oyunlarda kullanılır buda ekrana çıkınca ışareti sıkıntı oluyor bunun çözümü leptoplarda mutlaka ama mutlaka ''FN LOCK'' adında bır tuş vardır ona tıklayın ondan sonra doya doya oyununuzu oynayın umarım sorununuzu çözmüşümdür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorun Çözücü

Arkadaşlar Bu Bir Alıntı Değildir Ben Bu Sorunu Çözdüm Leptoplar İçin Söylüyorum Arkadaşlar Bildiğiniz Gibi f1 f2 vs.. tuşları oyunlarda kullanılır buda ekrana çıkınca ışareti sıkıntı oluyor bunun çözümü leptoplarda mutlaka ama mutlaka ''FN LOCK'' adında bır tuş vardır ona tıklayın ondan sonra doya doya oyununuzu oynayın umarım sorununuzu çözmüşümdür

Malesef benim laptopumda fn lock tuşu yok. Biosta var. Eski HP bilgisayarımda da yoktu, Bu clevo bilgisayarımda da yok :)

• quote:

başlıklara daha dikkatli baksaydın aynı sorunun çözümü vardı

Fn tuşuna basmadan F1 F2 F3 gibi tuşları kullanabilmeniz için sırasıyla şu adımları uygulamanız gerekmektedir:
    5)F10 tuşuna basarak çıkan seçenekte Yes diyerek bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu işlemleri uyguladıktan sonra Fn tuşları tam tersi işlev yapmaya başlayacaktır. Bu sayede F1 F2 F3 gibi tuşları Fn tuşuna basmadan kullanabilecek, diğer fonksiyon tuşlarını(aydınlatma,ses vs.) kullanabilmek için ise Fn tuşuna basmanız gerekecektir.

G6 kullanıyorum bana bunun tam tersi lazım

• fn colke tuşu nerde gösteriseniz teşekürler yada söylerseniz
  • Tokay T kullanıcısına yanıt
    Benim de işime yaradı... :) Çok Teşekkürler.
  • malesef benim bilgisayarım deLL marka ve dedğiniz yer yok bios'ta :( ve fn tuşunun ışığı sürekli açık
  • quote:

başlıklara daha dikkatli baksaydın aynı sorunun çözümü vardı

Sen adamsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.