Şimdi Ara

FOCUS 1 YARDIM ACİL....!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: doktor_fb34

arkadaşlar focus 2002 otomatik ghia hb arabama lpg taktırdım ama taktırdığıma bin pişman oldum;çok yakıyor;şöyleki bir depo ortalama 95 tl ye falan doluyor(opet aygaz) ve ben ancak 240 km yapıyorum şehir içinde şehirde çok dur kalk olmuyor,yüksek devirlide kullanmıyorum,brc taktırdığım yere gittim bilgisayara bağladı ayarların normal deyip yolladı ortalama km de 400 krş yakıyor,sizce sorun nerdedir? başka bir ilde başka bir BRC servisine uğramalımıyım?

2004 FORD FUSİON 1.6 , 100 BEYGİR ARACIM. SİZİN ARACIN MOTORUNUN AYNISI. FAKAT MANUEL VİTES.
    2004-2006 YILLARI ARASINDA BENZİNDE KULLANILDI. ORTALAMA 7 LİTRE/100 KM YAKIT YAKTI.
    6 YILDIR DA LPG İLE KULLANIYORUM ORTALAMA 8.5 LT/100 KM YAKIT TÜKETİYOR. (+ İLK ÇALIŞTIRMADA 9LT/1000 KM BENZİN)
    OTOMATİK VİTES OLDUĞU İÇİN %10-20 FAZLA YAKAR. %10-20 DE KULLANICI NIN FAZLA YAKTIRMASINA BAĞLASAK,
    NETİCE OLARAK 12-13 LT/100 KM DEN FAZLA LPG YAKMAMASI LAZIM. BENZİNDE DE EN FAZLA 9-10 LT/100 KM YAKAR.

• quote:

evet arkadaşlar bende focus 2002 ghia hb ile aranıza katıldım,geçen hafta 128bin km de otomatik şanzumanlı hb arabamı 18.200 e aldım,sizce nasıl;araba temiz çok şükür;motoru 92 çıktı ekspertizde ,muhtelif yerlerinde 4-5 parça boya var o kadar...arabada tüp yok hiç takılmamış...ben alıp 1600 e brc taktırdım,ama büyük bi hata yaptım;ruhsatı üzerime aldıktan sonra tüp taktırdığım için ruhsata işlet ,tüv e onaylat(muayne 2013 de idi ) derken 300 tl bi param gitti;millet keşke ruhsatı üstüne almadan bu işleri halletsseydin 300 tl gitmezdi diyor...

bence hiç üzülme bir aracı almaya karar kıldıysan oyalanmadan almalisin dogrusu da budur sizede yanliş bilgi vermişler satişi almadan satan kişideyken lpg dönüşümü yapsan sadece 49 TL 1 sayfa ruhsat yapragi ücreti karin olurdu 300 tl diye bahsettigin masrafin içinde 159 tl muayne 30 tl egzos 25 tl sızdırmazlık 49 TL DE RUHSAT ücreti var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 29 Nisan 2012; 10:40:13 >

• quote:

arkadaşlar focus 2002 otomatik ghia hb arabama lpg taktırdım ama taktırdığıma bin pişman oldum;çok yakıyor;şöyleki bir depo ortalama 95 tl ye falan doluyor(opet aygaz) ve ben ancak 240 km yapıyorum şehir içinde şehirde çok dur kalk olmuyor,yüksek devirlide kullanmıyorum,brc taktırdığım yere gittim bilgisayara bağladı ayarların normal deyip yolladı ortalama km de 400 krş yakıyor,sizce sorun nerdedir? başka bir ilde başka bir BRC servisine uğramalımıyım?

34 litre gaz ile 1.6 otomatik sedan aracım 350 km yol yapıyor genelde çok durkalklı degil ama şehir içi kullanıyorum yani saatlerce köprü trafigi gibi bir trafikte kalmıyorum yani .
    sizinki biraz fazla yakmış araç bakımlariniz tam mı benzinlideyken ne yakıyordu ?

gaz da ayarlari iyiyapmamiş olabilirler motor ışıgı yakmasın diye zengin karışıma ayarladılarsa fazla yakabilir diye düşünüyorum . çözüm bulmazsanız
    pm atin bana sizi bir yere yönlendiriyim işinin ehli adamlar .

• quote:

Lpg fiyatını bilemediğimiz için karşılaştırmak zor. Ancak ortalama 2.50 desek 95/2.5=38 litre lpg alıyor demektir.
    Benim otomatik focus ankara trafiğinde max 11 lt lpg yakıyor. Ortalaması 9 lt civarı.
    Sizinki ise 38/230=16 -17 lt lpg ederki neredeyse imkansız.
    Arabaya baktırın bir sorun var..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.