Şimdi Ara

focus 3, mazda 3, egea HB (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • focus 3 1,6 tdci sedan manuel dizel sahibiyim.kafana takılan bişey varsa sor ?bahar aylarında 5,5 lt mazot yakıyordu yaz vakti klima sürekli açık 6,0 lt ben araçtan çok memnunum tavsiye ederim.

focus 3, mazda 3, egea HB
  • Araştırmalarım neticesinde servis avantajını da düşünerek ford focus 2012-2013 tdci trend-x modeline yöneldim. Sizlerin görüşlerini merak ediyorum kısmetse en yakın zamanda almak istiyorum. Dikkat etmem gereken her hangi bir konu varsa bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Fiyat olara 60.000km ye kadar olanlar için 53000-57000 arası istiyorlar sizce bu fiyatlar makul mudur?
  • Direksiyon kutusu sesli çalışmıyorsa al gitsin başka da kronik sorunu yoktur sorun da çıkarmaz zaten. Doğru tercih. Fiyatları galericilere danışmak lazım.
  • Arkadaşlar Egea bence de fotoğraflardan ve sokakta/ fuarda gördüğüm kadarıyla gayet güzel arabaya benziyordu (fuarda içine bakılamıyordu sadece uzaktan) ama geçtiğimiz Pazar günü showroom da içine oturdum, hiç öyle verdiği izlenimin karşılığını vermedi bana bence burada Egea övenlerin bir çoğu aracın içine oturmamış, arabanın sağını solunu incelememiş kişiler ve bence HB modeli pek tutulmayacak Sedan olanlar da yine Linea gibi taksi ve şirket arabası olur ötesi olmaz bu arabadan.

İstinye'de malum Fiat Volvo Ford yanyana olduğu için Focus'a da baktım (asıl niyet Fiesta ya bakmaktı) Focus gerçekten çok iyi bir araba iç malzeme ve işçilik kalitesinin böyle olduğu hiç aklımın ucundan geçmezdi. Fiesta da yine Egea gibi balon bence kesinlikle parasını hak etmiyor Polo'dan çok fiyat çekiyorlar Polo'dan tek üstün yanı Powershift şanzımanı onun dışında bir üstünlüğünü göremedim aynı donanıma sahip Polo DSG ve Fiesta Powershift arasında 5000-6000 TL gibi fark var. Benim için Egea nasıl C segmentinde hayal kırıklığı ise, Fiesta ve Fabia (iç kısımda dokunduğunuz herşey sert plastik utanmasalar koltukları da plastik yapacaklarmış) da B segmentinin hayal kırıklığı yaşatan araçları.

• Saçmalamaya gerek yok focus her daim tercih edilir egea ve mazda focusun elini öpüp önünde diz çöker.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

quote:

Orijinalden alıntı: wayof2

quote:

Orijinalden alıntı: ZETEC SE

Yılda 10.000 yapıyorsan dizele gerek yok gibi, Birazdan gelecek olan egea anticilerini takmazsan mis gibi sıfır benzinli egea al bin yakıtı yorarsada dayarsın lpgyi...

Egeadan soğuturlarsada benzinli Focus mantıklı olabilir yakıtı yorarsada yine aynı şekilde lpgyi dayar binersin.

Fazla bekletmemişimdir umarım. Şu egea denen tamamen şişirilerek bi yer getirilmeye çalışılan arabadan bozma ucubeyi alma da ne alırsan al hocam. İşçilik sıfır, iç tasarım konsol estetik sıfır.. Bi de c sınıfı demiyolar mı iyice uyuz oluyorum.

Bu yorumu yapan arkadaşın kullandığı araç Clio 4. Yani kısaca otomobillerden zerre anlamıyor. Bu yüzden bence dikkate almayın. Egea güzel araç tercih edebilirsiniz. Az km yaptığınız düşünülürse benzinli Egea gerçekten mantıklı.

Bunu yazan da Egea öneriyor, yani otomobillerden zerre anlamıyor.

Te allam ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: derin68

Merhaba arkadaşlar 50-65 bin arası yılda 10.000 civarı yol yapacağım beni fazla üzmeyecek bir otomobil almak istiyorum. Bugün Fiat bayisine gittim egeaları inceledim, 1.6 lounge HB ile kısa bir test sürüşü yaptım araç genel olarak hoşuma gitti. Daha sonra Clio icon ve Dacia stepway,i inceledim clio hoşuma gitmedi. Dacia şahinin akrabası gibi hissetim. Buradan sonra Toyoyta bayisinde yeni corollaya baktım ellerinde 1.33 yoktu onun yerine makyajlı kasanın dizel premium modelini inceledim. Corolla da hoşuma gitti sizlere sorum şu arabalardan neredeyse hiç anlamıyorum hangisini seçeceğime karar veremedim.

Aklımdaki seçenekleri aşağıda yazıyorum sizce hangi aracı tercih etmeliyim?

Mazda 3 2014 sky-active reflex 30.000km de 65.000 TL Benzinli (En sevdiğim model bu ancak servisi olmadığı için biraz soğuk bakıyorum)
    Ford Focus 2013-14 1.6 dci 30.000-50.000km arası 54.000-57.000 TL arası
    EGEA 1.6 dizel urban 2016 0 km 63.700 TL fiyat verildi
    Corolla 1.33 life 0 km 57.000 TL Son kasa

yani şimdi arabalardan pek anlamayan acemi bir sürücü olunca ege güzel gelebilir tabii. yoksa tecrübeli bir sürücü focus kullandıktan sonra ege'ye bakmaz bile. genelde herkese sıfır tavsiye ederim ama 30.000'deki focus alınır. corolla 1.33 iş arkadaşımda var. çok memnunum diyip duruyordu sürekli, bir tek teybinden şikayet ediyordu, tarih öncesinden kalma diye. ama geçen gün itiraf etti. yokuşta kamyon gibi gitmesi zoruma gidiyor diyor. her araba beni geçiyor diyor. 3 yaşındaki arabayı değiştirmeyi düşünüyor.

• Forumun tamamı jaguar xj sahibi olduğundan egea kötü geliyor.

Urban 1.4 fire egea yada mazda 3 alın

• quote:

Orijinalden alıntı: Paprika55

Saçmalamaya gerek yok focus her daim tercih edilir egea ve mazda focusun elini öpüp önünde diz çöker.

Mazda neden focusun elini öpüyor?

Mazda distribütör, tok satıcıları ve servis ağı sorununu saymazsak focustan daha iyi araba kalite ve konfor bakımından focustan daha iyi

• ne oldugu, nasil kullanildigi belli olmayan ikinci el alacagina sifir arac al. markasi onemli degil.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    2013 üstü garantili, düşük km li alırsan sorun olmaz diyorlar. Ford,da garanti devri yapılabiliyormuş, diğer araçlarda el değiştirince garanti bitiyormuş bu doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

o zaman sana kısa ve öz tavsiye reno fiat dacia alma. yedek parçası ucuz dersen öyle bir dünya yok derim onlarında artık yedek parçası pahalı artık tüm firmalar servis ve parçadan para kazanmaya başladılar. baktıkların içinde en mantıklısı mazda yağını suyunu filitresini her yerde bulur ve değiştirirsin artık tamirci kalmadı yeni nesil araçları bilgisayara bağlayarak arızasını bulup parçayı sipariş edip ertesi güne teslim ediyorlar eskidendi o servis kısmı işi. en mantıklı seçenek tutulmayan ama kaliteli olanı almak.eski kafa insanların veya eski sanayicilerin düşüncelerinden kaçınız.

renault alma mazda al demek ha

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sifir 1.2 tsi Leon al geç hocam

• euroncap testi olmayan bir arabayı asla almam. o yüzden egea mıdır nedir, kesinlikle önermem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derin68

Araştırmalarım neticesinde servis avantajını da düşünerek ford focus 2012-2013 tdci trend-x modeline yöneldim. Sizlerin görüşlerini merak ediyorum kısmetse en yakın zamanda almak istiyorum. Dikkat etmem gereken her hangi bir konu varsa bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Fiyat olara 60.000km ye kadar olanlar için 53000-57000 arası istiyorlar sizce bu fiyatlar makul mudur?

19.500 km de dizel 2013 12 ay çıkışlı aracı 55.000 tl ye aldım.

• DemirAtlı kullanıcısına yanıt
    evet en doğrusunu yapar uçan teneke veyahut yürüyen tabut alacağına başka bişey alsın.
  • quote:

evet en doğrusunu yapar uçan teneke veyahut yürüyen tabut alacağına başka bişey alsın.

tek bir modele bakarak renault alma uçan teneke demekte ayrı bir kafaymış.

• DemirAtlı kullanıcısına yanıt
    ben bunu tüm reno modelleri için söylemiştim.
  • mazda 3 test sürüşü yaptım.. son dönemde kullandığım en sofistike araç. focus ile kıyaslamak zor. bence mazdayı bmw, mercedes ve volvo gibi düşünmek gerek artık.. çok abartmamak gerek ama cidden japonlar epey emek harcamışlar üst segmente erişmek için.. sorunsuzluğu ile bilinmesi bir yana malzeme kalitesi de fena sayılmaz.. ancak 0 fiytlara çıkıyorsanız seçenek çok..
  • quote:

ben bunu tüm reno modelleri için söylemiştim.

renaultun tüm modelleri kartondur demen bilgi düzeyinin anlaşılabilmesi için yeterli olmuştur sanırım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.