Şimdi Ara

FOCUS'A LPG TAKTIRANLAR VE TAKTIRACAKLAR.. (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
0
Favori
46.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu taktırdığınız yerin güvenine göre değişir her atiher her atiker benzemez..tabiki brc ve lavotoda öle kullanılan malzeme çok önemli..
    ben arkadaşımın yerine taktırdım bana her türlü güvenceyi verdi ve ankarada ustalaşmış bir yerdir isim vermiyorum...
    eğer güvenemiyorsanız yetkili servisce takılması daha avantajlı olabilir ama bu krizde 1500 hayatta vermem brc ye bunuda dip not olarak geçelim..
    şimdi arkadaşımın yerinde atiker 900 ytl ve 2 yıl güvence veriyor..
  • Peki sık sorulan bir soruyu bu sefer ben sorayım.. Çekiş meselesi nasıl oluyor ? Gerçi performans kaybının çok fazla olacağını sanmıyorum. Olsa da zaten çok güçlü bir araç... Bu saatden sonra zaten ralli yapacak halim yok.
    quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

durmak yok brc ye devam

brc 1500 den taktırdık halen öyle sanırsam eğer yetkili serviste taktrırısan ve 2a güvencesi varsa fiyatı faydayı karşılıyor 8 aydır araç üzerinde 13 bin km gitmişiz sorun yok yaza kadar amorti etmiş olur heralde zaten 10 ay taksitti 2 ay sonra ekonmiyi barzi hissedeceğiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: focus_smmm

Bugün brc nin sitesine baktım. Tabiki kendi reklamlarını yapacaklar ama oraya yazdıkları bazı şeyler düşündürdü beni... Piyasada sıralı sistem diye montaj yapanlar şunu orjinalinden takmıyor falan gibilerinden... Türk malını bende önemsiyorum ama kaliteyi de... Şu anda brc favori gibi. Ama diğer markalara da bakmak lazım.

evet piyasadakiler maliyeti düşürmek için farklı ucuz mallar kullanabiliyorlar ama ben bundan emin olduğum için rahatlıkla taktırdım..
    birde önceki sayfalarda bahsettiğim sorun brc de hala giderilememiş bunun 0 takılan bir brc gördüm jetta ya takılmışdı kütükden gelen çıtırtı kaputu açtığınızda hala geliyor...
  • Performans olarak kimsenin eleştireceği ya da söyleyeceği husus yok mu ?
  • özellikle birine sormuşsun gibi geldi ondan cevaplamadım..
    çok fazla benzinde kullanma fırsatım olmadı ancak aracın çalışmasını bilgisayarda ve sesini hem lpg de hemde benzinde dinledim hiç bir anormallik yok..
    hatta 2008 in sesini dinlerken gazda daha sessiz olması dikkatimi çekti buda yakıtın gaz olmasından kaynaklanıyordur diye düşündüm..
    ancak dediğim gibi aracımın performansından memnunum benzinde çok az kullandım bi fark göremedim..
  • çekişteki fark alt devirde yok kadr az ama üst devirde hisedebilirsin (üst devir dediğim 5000 ve sonrası)
    garantili yer olsun yani montaj sonrası canınızı sıkan şey olmasında marka önemi bi yere kadar ama malının arkasında duran bir firma benim için önemli
    misal ilk çıktığında burda yerli bir bayi çok iyi iş yapıyordu reklamlar felan filan gırla istanbuldan gelnler oluyordu ama firma şu anda piyasada yok :D
    brc nin enjeksiyonları sesli olabilir ama bu kullanılan mazemenin dayanıklı olmasından kaynaklanıyor diye biliyorum ayrıca arkadaşın corollasında da tartarini var ondaki ses kaput kapalıyken bile bariz duyulurken bizim araçta sesi kaputu açmadan duymak zor iki araçta da orjinal ses yalıtımı var kaputta tabi bunun sebebi araç marksındanda olabilir kit markasındanda
    en güzeli yakınınızda aynı araça sahip lpg kullanıcılarının tercihlerini ve sorunlarını öğrenin
    bence
    1-işcilik
    2-sorunsuzluk (kalite)
    3-satış sonrası destek ve ulaşabilirlik
    önemli

• ben aracı hem gaz da hem benzinde dynoya soktum alt devirde lpg benzinden istekli ama üst devirlerde benzin daha önde tabi bu benim arabanın durumundanda kaynaklanabiliyor olabilir 90bine kadar benzinde kullanıldı 103 binde ölçtürdüm yani benzin enjeksiyonları lpg ninkinden eski :D
  • quote:

çekişteki fark alt devirde yok kadr az ama üst devirde hisedebilirsin (üst devir dediğim 5000 ve sonrası)
    garantili yer olsun yani montaj sonrası canınızı sıkan şey olmasında marka önemi bi yere kadar ama malının arkasında duran bir firma benim için önemli
    misal ilk çıktığında burda yerli bir bayi çok iyi iş yapıyordu reklamlar felan filan gırla istanbuldan gelnler oluyordu ama firma şu anda piyasada yok :D
    brc nin enjeksiyonları sesli olabilir ama bu kullanılan mazemenin dayanıklı olmasından kaynaklanıyor diye biliyorum ayrıca arkadaşın corollasında da tartarini var ondaki ses kaput kapalıyken bile bariz duyulurken bizim araçta sesi kaputu açmadan duymak zor iki araçta da orjinal ses yalıtımı var kaputta tabi bunun sebebi araç marksındanda olabilir kit markasındanda
    en güzeli yakınınızda aynı araça sahip lpg kullanıcılarının tercihlerini ve sorunlarını öğrenin
    bence
    1-işcilik
    2-sorunsuzluk (kalite)
    3-satış sonrası destek ve ulaşabilirlik
    önemli

artı 1500 de benden satış sonrası ulaşabilirlik önem kaznıyor çünkü lpg beyninin yaz kış geçişlerinde baştan proglamlanması gerekebiliyor...

• aynı şekilde arkdaşta 1.6 mondeo var onuda kullandım onun lpg kiti 14 binde ikn takılmıştı yine aynı şekilde lpgde düşük devirdedaha istekli ama üst devirlerde bu canlılık azalıyor benzinde ise devir kesiciye kadar artarak devam ediyor
  • Arkadaşlar sonuçta paylaşım.. Özellikle birine değil özellikle sizlere yani kullanıcılarına soruyorum... Benim araç 2009 henüz çevremde bu tür çılgına rastlamadım ama bir kaç ay sonra taktırmayı ciddi ciddi planlarım arasına alabilirim.

O yüzden daha sonra sizlerle yeniden irtibat kurabilirim.. Yani şu tanıdık montaj konusunda..

Herkese teşekkür ediyorum...
  • biraz da farklı araçlar kullanıyoruz bununla da alakalı çekişdeki farklılıklar ancak 100hp lik motor 115hp lik motora göre lpg ye daha uyum sağladı gibi gözüküyor bende böle hissettim...
  • ben yaz kış geçiş ısısını değiştirmedim yazın taktırmıştık kışında sorun olmadı sadece 1 depo lpgde yakılan benzin artı o kadar ki aracın arada benzinde çalışmasının sakınca olmaz siye düşünüyorum araç gereken ısıya geldiğinde lpg ye geçmiş oluyor tabi kışın bu süre 1-2 km artmış olabilir o da sabahları ilk çalıştırmada
  • quote:

Orjinalden alıntı: focus_smmm

Arkadaşlar sonuçta paylaşım.. Özellikle birine değil özellikle sizlere yani kullanıcılarına soruyorum... Benim araç 2009 henüz çevremde bu tür çılgına rastlamadım ama bir kaç ay sonra taktırmayı ciddi ciddi planlarım arasına alabilirim.

O yüzden daha sonra sizlerle yeniden irtibat kurabilirim.. Yani şu tanıdık montaj konusunda..

Herkese teşekkür ediyorum...

ben ikisinede 0 km de taktırdım rahat olabilirsin ankaradaysan yardımcı da olabiliriz...
  • alp2828 ya valla kırıldım sana yahu... Ne çabuk unuttun Adana da olduğumu... Ama Ankara lıyım.. :)

Şaka bi yana.. Böyle bir şeyi hayata geçireceğim zaman muhtemelen Ankara da yapacam ve emin ol seninle tabi sende istersen görüşeceğim..
  • aslında ben her ne olursa olsun aracın garantisi bitmeden takama taraftarı değilim çünkü servis çirkefliğe vuruyor ufacık sorunu oraya bağlaya biliyor
    aslında ilk başlarda lpgye çok karşıydım oda bilgiszlikten kaynaklanıyordu ekonomik olarak zora düşünce 3.6 tl den benzin mi alınır :D lpg ye geçtik ama yinede baştada dedğim gibi bu gün sıfır araba alsam lpg takmam 3 yıl bekler takacaksam öyle takarım ama misal hundai ler lpg ye de garanti veriyor öyle durumda 0 km lpg li aracı gözüm kapalı alrım
  • ya unutmuşum daha doğrusu dikkat etmedim....
    tabiki isterim taktırmaya karar verdiğinde geldiğinde en uygun kiti taktırırmaya çalışırız sana
  • çirkefliğe örnek
    servise hararet göstergesinden şüphelenerek gittim bazen araç hararet tavan yapıyordu
    kaputu açtım dedim böyle böyle araç bazen harareti yükseltiyor
    kaputu açınca enjektörleri görünce ama seni araban lpg li dedi ve felaket senaryoalrı yazdı (gittiğim yer esoto kocaeli)
    ardından ben kara kara düşünerek eve gittim sonra ertesi gün sanayiye gttim ve aracın soğutma sıvısını değiştirdim bakalım ne olacak diye (araç 2000 çıkışlı ve olay 2008 de gerçekleşiyor yani daha suyu değişmemiş hiç :D) sıvıyı değiştik havasını aldık bir daha hiç bir sorun yapmadı
    şimdilerde aynı servis çin arabalarına lpg takıyormuş:D
  • quote:

aslında ben her ne olursa olsun aracın garantisi bitmeden takama taraftarı değilim çünkü servis çirkefliğe vuruyor ufacık sorunu oraya bağlaya biliyor
    aslında ilk başlarda lpgye çok karşıydım oda bilgiszlikten kaynaklanıyordu ekonomik olarak zora düşünce 3.6 tl den benzin mi alınır :D lpg ye geçtik ama yinede baştada dedğim gibi bu gün sıfır araba alsam lpg takmam 3 yıl bekler takacaksam öyle takarım ama misal hundai ler lpg ye de garanti veriyor öyle durumda 0 km lpg li aracı gözüm kapalı alrım

evet hyundaı kendi takıyor ve motor garantisiide ona göre veriyor..hatta şimdi chevrolet alana bedave brc lpg kiti takıyor ve garantisini de veriyor..
    adamlar işi biliyor bu yüzden ankarada acayip chevrolet taksi satıyor...
    focus a bu kadar taktıran varken ve bu kadar rabet görüyorken ford da böyle bi çalışmaya girmeli bence...
    sırf bu yüzden tercih edenler olacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp2828 -- 8 Nisan 2009; 18:19:49 >

• bu arada ağzınla çoğu firmanın garantisine br şey olmadan brc taktırğını söylüyorsun
    fiat hundai cevrolet bir iki marka daha vardı sanırım brcli lpg li araç satıyor
  • size şöyle bişey söyleyeyim benim babam eski taksicilerden ve motordan az çok anlar aslında alır almaz lpg taktırmakdan bende yana değildim ama babam bana güvendiğin arkadaşına taktır gerisini bana bırak boşver garantiyi deyince taktırdım ee birde yakıttan tasarruf söz konusu olunca..
    dayanamadım taktırdım
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.