Benim 2000 modelfocus aracım var. Klimanın havayı yönlendirme düğmesi oldukça sorunlu dönüyor. Bayağı bir güç harcamam gerekiyor. Bazen başarılı olamıyorum. Sola çeviriyorum. Sağa dönmüyor. Bunun bir yöntemi var mı? Klima kapalı veya açık durumdayken farkeder mi? Arkadaşın aracının düğmesi adeta digital gibi çıt çıt dönüyor. Benim havalandırma düğmesi dönmüyor. Havayı cama vermek, yüze veya ayaklara yönlendiren düğmeden kastediyorum. O düğme rahat çalışmıyor. Çözümü nedir?
düğmenin içi toz ve nem dolmuş düğme değişecek yada mekanizmada bir arıza var ki o daha kötü bir ihtimal sökülmeden bilemezsin
çok ilginç. Bildiğimiz basit bir elle çevirmeli düğme. Onda arıza olması pek ihtimal dahilinde değil. Düğmeyi değiştirsem bile sonuç elde edeceğimi sanmıyorum. Sanki düğme kopacak hale geliyor da yine bile hava üfleme yerini değiştirmiyor.
tozdan kirden sıkışmıştır, bir ara servise baktırırsın ciddi bir sorun çıkacağını sanmam
Benim 2000 Ford Focusda da aynı sorun var. Düğmenin çevirdiği klepe kapanınca yapışıyor ve çok zor açılıyor. Hatta bu yüzden düğme çelik halatı bozuldu. Bu arızayı gideren oldumu?