Şimdi Ara

focus orjinal double teyp gümrüğe takılırsa!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba öncelikle herkese hayırlı günler
    bir hafta önce ebay den focus için özel tasarlanmış olan linkte belirttiğim ürünü aldım dün türkiye'ye ulasmıs.Telefonda bir bey yapılan kontrollerde gümrüge takılmıştır dedi.Önemli olan takılması değildi Ordino ücreti diye bişey dedi 150 tl tutar artı birkac tane daha saydı 300 tl fıyat cıkardı gumruk işlemleri haricinde. araştırmalarımda ordino üçreti yasal değilmiş.
    şimdi ben diyorumki değerli tecrübeli abilerim sorum şu;
    1-gelen ürün gümrüğe takılmışsa gönderim, kargo şirketindemidir yoksa gümrük müdürlüğüne mi gönderilir.
    2-eger gümrük müdürlüğünde ise benim kargo şirketiyle ne işim var gönderi bilgileri elimde gider gümrük müdürlüğünden alırmıyım?, ha gümrük müdürlüğünde değilde kargo şirketindeyse buna nasıl karar veriyorlar yanlarında gümrük memurumu çalışıyor?
    3-gümrük müdürlüğündeyse ordino numarası veya konşimento numarasıyla işlemlerimi korgo şirketini karıştırmadan yapabilirmiyim?
    4- yukarıda yazdıklarımdan bişey anlamayanlar ve hiç uğraşmayıp tüm işlemleri karşılamayı kabul edenler toplam nekadar TL harcadılar?
    şimdiden teşekkür ederim saygılar ...http://www.ebay.com/itm/220802959316?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_6689wt_1037 HE BU ARADA BENİM TANIDIĞIM VAR ÇIKARTABİLİRİM DİYEN VARSA PM ATSINLAR EN KISA ZAMANDA.. ORAYA VERİCEĞİM PARAYIBİZDEN BİRİ KAZANMIŞ OLUR :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farozaa -- 22 Kasım 2011; 3:42:21 >

• geri mi göndersem?
  • Büyük ihtimalle ürün'ün radyosu olmasından dolayı başınızda bu bela mevcut. Normalde 220$'lık bir mala toplamda 38TL civarında ödeyerek PTT'den teslim almıştım (tabi $ düşüktü o zaman).
  • nasıl hallettiğimi anlatıyim belki ilerde aynı durumu yasayanlara yol gostermıs olurum. şunu öğrendimki eğer dhl fodex yurtiçi aras gibi kargo şirketleriyle gonderilecekse bunların hepsine hazırlıklı olun.
    1 Elektronik bir ürünse artık kesinlikle gümrüğe takılacak
    2 150 TL ordino ücreti ödemeden kıyamet kopsa alamazsınız enayi gibi hepimiz ödeyeceğiz (yasal olmadığı halde)
    3 Avrupa Birliği ülkeleri için %18 KDV artı ÖTV, AB dışı ülkelere %20 KDV+ÖTV odenecek
    4 Kargoyu beklettiğiniz gün sayısınca günde 2 3 euro artıyor masrafı hemen almakta fayda var 100 tl uzerine artıyor yani en az yüz tl alınacak.
    5 Gümrük işlemleri için DHL işlemleri yapmak isteyecektir bırakın yapsız siz yapamazsınız! tüm masraflar dahil 450 TL tuttu evine kadar getiriyorlar.
    6 Kargo evine geldiği zaman parayı nakit kabul ediyorlar kredi kartı geçerli DEĞİL!
    7 Kargoyu geri gönderme olayı biraz karışık teslim almadan geri gönderme sadece karşı taraf isterse oluyor benim satıcı kargoyu geri cektirirsem burda 300 dolar ben ödeyeceğim oyuzden bana 90 dolar geri iade etti gercekten anlayışlı bi satıcıydı.
    8 Bunun dışında bu ürün gerçekten güzel toplamda 1000 tl ye falan geldi ama tam oturdu tam uyumlu türkiye fiyatıda ortalama 1300 falan.

saygılar :)

• kardeşim bu ürünü çok merak ettim linkte baktım aracında nasıl durdu bi resim çekte görmüş olalım artı teypte ford yazıyomu açılırken felan senin araç nedir şimdiden teşekkürler
  • yazıyo istersen değiştirebiliyosun hersey mevcut içinde ne ararsan var artı çözünürlüğüde hiç fena deil en kısa zamanda resim eklerim
  • tamam tşk ederim sana 1000 tl yemi patladı bu cihaz. interneti delik deşik ettim ebaydan başka bir yerde bişeye rastlayamadım ama gerçekten çok hoş bi cihaz focus 2001 model bi araca takacam ben uyar dimi
  • kardeş seni msne ekledim
  • adresim o değil pm olarak atarım adresi. aracın 2001 model demişsin bu uyarmı bilmem ama 1.6 din olması lazım senınkinin benim aldıgım 2 din ama ebayde senin araca uygun olanlarıda gördüm bakıp link atarım
  • kardeşim pm atacaktın bana unuttun sanırım bi ilgilensene bide aracın resimlerini koyarmısın teyp kısmını
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullah85

kardeşim pm atacaktın bana unuttun sanırım bi ilgilensene bide aracın resimlerini koyarmısın teyp kısmını

focus orjinal double teyp gümrüğe takılırsa!
  • ya bu focus 2 yalnız benimki focus 1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.