Şimdi Ara

FOCUSTA HIRILTILI MOTOR SESİ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
19.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu başlığı açtığınız tarihden sonra foruma uzun bir süre girmediniz, profilinize bakarak bunu söledim atarak sölemiyorum....
    Eğer çok anormal bi ses varsa (ki bizde abartılacak kadar bir ses yok) servise gidiniz onlar normal olup olmadınığı söleyeceklerdir..
    Takdir edersinizki duymadığımız bir ses olduğu için net şeyler söyleyemiyoruz..
  • bu sesin ateşleme yada motor pistonları ile ilgili olabileceğini düşüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burte

bu sesin ateşleme yada motor pistonları ile ilgili olabileceğini düşüyorum.

Eh bu da başka bir muamma... Dizel motorun kendine has bir çalışma sesi vardır ki bu da "normal" dir... Siz motorunuzdan gelen sesi buna benzetmişsiniz. Bu doğrultuda da yorumlar yapılmış... Bu kez de eteşleme ya da motor pistonlarıyla ilgili olabilir diyorsunuz. Buradan şunu mu çıkaralım "Dizel araçların normal sesi ateşleme ya da pistonlarla ilgili sorunu olan bir araba gibidir" Eh allah başımıza böyle bir sorun vermesin o zaman inşallah, Allah muhafaza farkedemeyiz falan...

Yahu motorun normal çalışma sesi bellidir. Ha her zamankinden farklı mı geliyor sesi tarif edersiniz buradan yardım almak için. Nereden geldiğini anlatırsınız. Örneğin sağ ön far tarafından gelen vızıltı benzeri ses, hooop cevap geliverir.

Bazen servise arızalı motoru dinletirsiniz, usta normal der. Siz bilirsiniz aracınızdan gelen sesi, hergün dinlersiniz. Onun karşısına ise genellikle sorunlu araçlar çıkar ve hiç bir zaman fabrika çıkışı mükemmellikle çıkmaz. Fazla uzatmadan konuyu bağlayalım.

İnanın DH dahilindeki en yardımsever güruhun içerisindesiniz ve (tebrik ederim) Focus sahibisiniz. Siz sorunu ifade ederken açık olun, detayı belirtin ve lütfen yazılanları takip edin. Cevap her zaman gelir. Aylardır bu sayfalarda öğrenmekten çok öğretmekle zaman harcıyoruz (ki ben şahsım adına bundan çok memnunum) ve biz de bir şeylere çare bulabilmek için burada birbirimizden faydalanıyoruz.

Harcadığımız/harcadığınız zamana saygı duymak çok önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkerdogan -- 17 Haziran 2009; 15:11:31 >

• Hırıltılı motor sesi sübap ayarsızlığının belirtisi olabilir, baktırmanızda fayda var. Ancak unutmamak lazım çift egzantrikli araçlarda rölantideki motor sesi eski tip motorlardan daha çok dizeli andırabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hozturan

değiştirme vakti gelmiş

maşallah antiFocus cu arkadaş hep Ford forumunda...
  • arkadaşlar ben bu sesin bir sorun olduğunu düşünerek açmıştım bu konuyu ama her telden ayrı bir yorum geliyo , yazan herkese teşekkür ederim . servislere hiç güvenmiyorum arkadaşlar . kucak dolusu para isteyip mahalle arasındaki tamirci kadar iyi çalışmıyolar . bu yüzden belki burda benim sorunumla karşılaşan birini bulurum diye düşündüm. bahsettiim ses anormal olduğu için yazmıştım. sanırım iyi bu usta arayıp göstericem . herkese teşekkür ederim
  • Benim focustada sabah ilk çalıştırdığımda veya stop edip 4-5 saat bekleyip tekrar çalıştırdığımda, motorda normal olmayan bir ses var. Yaklaşık bu ses 2 aydır var, 30.000 bakımını yaptırıp bujuleri değiştikten sonra ortaya çıktı. Sesi tarif etmek gerekirs; komyonlardaki kompresör sesini andırıyor, 2-3 km gittikten sonra ses kesiliyor, normal motor sesine dönüşüyor. Tekrar ses motor iyice soğuyunca ortaya çıkıyor. Ustama götürdüm 3 saat bekledik çalıştırdık ses ortaya çıkmadı, her şeyin normal olduğunu söyledi, bujileri kontrol ettirdim normal görünüyordu. Geniş bir zamanda sabahtan bırakıp motor iyice soğuduktan sonra tekrar çalıştırıp ustama dinleteceğim, ne çıkacak çok merak ediyorum. Şimdilik bir çözüm bulamdım bu ses beni çok rahatsız ediyor. Bir çözüm bulursam burada sizlerle paylaşacağım. Çok şükür 2 aydır arabada en küçük bir sıkıntı yaşamadım. (Arabam 2006 model focus trend 100 beygir 35.000 km'de)

• fordların kanında var şekil a da görüldüğü üzere

şekil a
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.