Şimdi Ara

focusumu sattım? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mert0648

BEN ARABAYI 16,500 ALDIM PIYASASI BU DEĞİLMİ KAPORTA COK TEMIZ RENK TE IYI İNCİ BEYAZI PİYASASI BU DEĞİLMİ BUNUN? YOKSA PAHALIMI? BALATA KACIRIYORDU DEĞİŞTİRDİM BIDE ZATEN ARABAYI ALINCA YAGI VE FILTRELERI DEĞİŞTIRILIR MECBUREN DEĞİŞTIRDIK YAPTIĞIMIZ MASRAF BU...

AMA ACELE ETTIM SANIRIM BIRAZ CUNKU GIHIA ALABILIRDIM BU FIYATA DEĞİLMİ?

Arkadaşım arabayı normal bir fiyata almıssın pahalı diyen arkadaşların piyasadan haberleri yok. 17 den aşağı temiz bir focus bulamazsın pisada. Ghia alırdın demişler bazı arkadaşlar hadi bir kişi 2001 model 16.5 a temiz bir ghia bulsunda görelim. Aracının fiyatı gayet normal hiç düşünme tabi araç temizse.Baksana arkadaş 2000 model ghia yı 18 küsüre satmış nerden alacaksın
    Ambiante Gp değilse bir 500 daha kırılabilirdi ama olsun focus için 500 değer.
    Aynı model benimde var Ambiante GP şimdi satmaya kalksam 17.5-18 e alacak hazır adamlar var fakat benim aracım çok temiz hiç boya yok hatta çizik bile yok tamamen orijinal. Pazarda,galerilerde bakıyorum bir üst makyaşlısıyla değiştireyim diye benim aracın yanında dökük dörülen 2002 ghialara 20 bin civarı diyorlar. Hatta temiz ambiantelere 18 bin çekiyorlar. Milletin piyasadan haberi yok herhalde.

Ayrıca çok yakıyor şikayetine gelince; aynı araçla ben daha 250 YKR yi geçtiğini hiç görmedim hatta 210 lara kadar düştüğünü bile gördüm şehir içinde(Tabi burası ankara değil). Şehir dışında 190 Yrk ye kadar düştü. Ama bir ara hanıma araba kullanmayı öğrettim 30 YTL lik benzinle 70 km yaptı. Yani km başına 450 YKR kadar yaktı. Yani 220 yakanda aynı araba 450 yakanda aynı araba. Diyeceğim kullanım çok önemli vitesleri genelde 2500 de değiştiririm. Ama şunu da belirteyim performanslı kullandığımda 300 YKR ye yaklaştığı oluyor. Sözün kısası 300 YKR 1.6 motor ankara trafiğinde gayet normal ama sen kullanımına göre bunu 20-30 ykr daha düşürebilirsin. Ayrıca bu araba çok yakıyor satacam falan demissin 1.6 motor aynı ağırlıkta daha az yakan bir araba var mı? Hangi araba az yakıyor? Sen birde boraya falan bin de görürsün o zaman focusun normal yaktığını.

Sözün kısası lütfen bu araba çok fazla yakıyor şöyle böyle gibi sözlerle vaktini boşa harcama 1.6 motor her araba +-300 civarı yakar bu yüzden arabaya çamur atmaktan vazgeç bu benzine dayanamıyorsan ya dizel yada tüp taktıracaksın başka çaresi yok. Şunu unutma dizel arabalar bile 200 YKR civarı yakıyor sen focustan ne bekliyorsun anlamadım.

İyi Günler Dilerim...

• DOĞRU SÖYLÜYORSUN... ANK TRAFİĞİNDE 300-330 YAKMASI NORMAL DUR- KALK ADIM ATAMIYORSUN BEN ŞİMDİ DİĞER ARABA AZ YAKIYORDU ONDAN KAFAMA TAKILDI..BİRDE TABİİ BU BENZINLEREDE GUVENEMIYORSUN BIR PETROLDEN DİĞER PETROLE ARABANIN ÇEKİŞİ DEĞİŞİYOR.. NE KOYDUKLARI BELLİDEĞİL AYDINLATTIĞIN İÇİN TESEKKURLER ARABAYA BİRAN ÖNCE LPG TAKTIRMAK GEREK..
    ACEBA FOCUSLARDA NASIL BIR PERFORMANS VERIYOR LPG BIDE HANGI MARKA LPG FOCUSA DAHA IYI UYUM SAĞLIYOR BİĞLGİSİ OLAN VARMI???
  • bEN ARACIMLA SENEDE 8 BİN KM ANCA YAPIYORUM O YÜZDEN Lpg TAKTIRMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM. eĞER lpg TAKTIRMAK İSTESEM HİÇ DÜŞÜNMEDEN ATİKER TAKTIRIRDIM çÜNKÜ LPG TAKTIRMAKTA AMAÇ EKONOMİ İSE EKONOMİYE BAŞTAN BAŞLAMAK LAZIM DİĞERLERİNDEN ORTALAMA 500 YTL DAHA UCUZ. LPG DE MARKADAN DAHA ÖNEMLİ OLAN LPG Yİ UYGULAYACAK USTANIN İŞÇİLİĞİDİR. zATEN BÜTÜN LPG MARKALARI AYNI GİBİ GELİYOR BANA. YANLIŞ BİLMİYORSAM DÜNYADA İKİ ÇEŞİT LPG ENJEKTÖRLERİ VAR LPG MARKALARI DA BUNLARI KULLANIYOR.

pERFORMANSA GELİNCE KULLANAN ARKADAŞLAR BENZİNLİDEN HİÇBİR FARKI OLMADIĞINI SÖYLÜYOR. pERFORMANSTA DÜŞÜŞ OLSADA YAKITTAN TASARRUF ETMEK ONDAN DAHA ÖNEMLİ SONUÇTA RALLİ ARABASI DEĞİL RALLİ DE YAPMAYACAKSINIZ HA NE OLUR 0-100 E 10 SANİYEDE ÇIKIYORSA 11 SANİYEDE ÇIKAR BU HİÇ DE ÖNEMLİ BİRŞEY DEĞİL. zATEN SEN ARABADAN PERFORMANS BEKLİYORSAN LPG DEĞİL NOS, KİT, NİTRO GİBİ ŞEYLER TAKTIRMAN GEREKİR.

SÖZÜN KISASI EĞER ÇOK KM YAPIYORSAN HİÇ BEKLEME YARIN LPG TAKTIR.

iYİ GÜNLER DİLERİM.

• quote:

DOĞRU SÖYLÜYORSUN... ANK TRAFİĞİNDE 300-330 YAKMASI NORMAL DUR- KALK ADIM ATAMIYORSUN BEN ŞİMDİ DİĞER ARABA AZ YAKIYORDU ONDAN KAFAMA TAKILDI..BİRDE TABİİ BU BENZINLEREDE GUVENEMIYORSUN BIR PETROLDEN DİĞER PETROLE ARABANIN ÇEKİŞİ DEĞİŞİYOR.. NE KOYDUKLARI BELLİDEĞİL AYDINLATTIĞIN İÇİN TESEKKURLER ARABAYA BİRAN ÖNCE LPG TAKTIRMAK GEREK..
    ACEBA FOCUSLARDA NASIL BIR PERFORMANS VERIYOR LPG BIDE HANGI MARKA LPG FOCUSA DAHA IYI UYUM SAĞLIYOR BİĞLGİSİ OLAN VARMI???

bence hiç bekleme ben atiker taktırmıştım sorunsuz ve performans olarakta benzinle aynı sayılır şehir içinde 160krş yakıyordu...
  • '...Ford bunları yaparken her yerinden çalmış.. Plastikten çalmış, motordan çalmış, işçilikten çalmış.. Kumaştan çalmış.. Halıdan çalmış, Hava filtresinden çalmış, tamponundaki darbe emiciden çalmış..
    Bir iyi yaptığı şey, farı.. Onuda yapmaya mecbur kaldığından yapmış, çünkü eski focus ile görmek çok zor..
    Sonuç, focus iyi arabadır ben seviyorum.. Eskisini de seviyorum, makyajlısını da.. '

çalmamıştır,çalmamıştıııırrr. 1999 focus iyidir-2000 focus iyidir-2001 focus iyidir-2002 focus iyidir-2003 focus iyidir-2004 focus iyidir-2005,2006,2007 focus'ların tasarımı daha iyi olabilirdi ama onlar da iyidir.velhasıl focus iyidir.hatta sahip olduğum aracı almadan önce 2000 ghia denk gelmişti,çok da temiz ve az kullanılmıştı onu alıcaktım ama sahibi satma işini erteleyince şimdiki aracımı aldım.ama çalmış filan diyince moralim bozuluyo bizimki de iyi be abi

• quote:

Orjinalden alıntı: zooropa
    ama çalmış filan diyince moralim bozuluyo bizimki de iyi be abi

Bozulmasın bozulmasın..
    Tabiki iyi be kardeşim.. Kötü demedim zaten.. Ama düşün; bide çalmamış olsalardı.. Ne kadar daha iyi olurdu :)
    Ben de biraz uç noktalara gittim galiba..
    Focus güzeldir.. güzel olmasa hala 110 binde 2000 model bir araca biniyor olmazdım..
    Allah hepimizin bilimum fordlarını korusun..
  • Mehmet abi 2000 model sportrend aldırıp , hobbycar yaptıracan sonunda bana :)
  • Motor süperdir, vites kutusu süperdir.. yol tutuş süperdir..
    Donanım yetersiz.. ebay'a üye olmalısın.. ;)
  • sen üye değilmisin , ne lazımsa getirtirsin sen satarsın bana :)
  • Canın sağolsun.. hediye bile ederim..
  • quote:

DOĞRU SÖYLÜYORSUN... ANK TRAFİĞİNDE 300-330 YAKMASI NORMAL DUR- KALK ADIM ATAMIYORSUN BEN ŞİMDİ DİĞER ARABA AZ YAKIYORDU ONDAN KAFAMA TAKILDI..BİRDE TABİİ BU BENZINLEREDE GUVENEMIYORSUN BIR PETROLDEN DİĞER PETROLE ARABANIN ÇEKİŞİ DEĞİŞİYOR.. NE KOYDUKLARI BELLİDEĞİL AYDINLATTIĞIN İÇİN TESEKKURLER ARABAYA BİRAN ÖNCE LPG TAKTIRMAK GEREK..

Ben aracıma 1650 liraya OMVL kit taktırdım. İki aydır biniyorum ve en ufak bir sorunum da olmadı şükür. daha önce yani benzinle kullanırken 235 karma ölçmüştüm şimdi karma 130 yakıyor. Şehirlerarası daha da düşecektir elbette. Başkasını bilmem arkadaşlar ama ben 1 liralık benzine 2 lira vergi ödeyemem. Şu an benzine göre her km de 10 kuruş az para veriyorum yakıt için. Bu da kaba bir hesapla 15000 km de lpg kitine verilen para kadar benzine vereceğim paradan tasarruf etmiş olcağım demektir. Arabasını balkondan seyretmek için değil de binmek için alanlar lpg konusunu bir daha düşünsünler derim. Performans konusunda ben hissedilir bi fark görmedim. Ayrıca performansına kıyamayan zaten lpg seçeneğini aklından çıkarmalı aksine performansı arttıracak çözümlere bakmalıdır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Necowayt

ahmet 1172

keşke satmadan once fikir danışsaydın. Gerçi ortada cok büyük bir problem yok sadece yıl olarak yeni fakat donanım olarak aynı bir Focusa gözdikmişsin. Ama sunu herzaman aklında bulundur yeni bir araba alırken Bence (KM ) mükünolduğua kadar düşük olsun.Şahsen ben oyle yapıyorum..

Hayırlısı olsun

Tanıdığınız bildiğiniz araba ise tamam da bilmediğiniz araba ise 95.000 km arabayı 2 dakikada 25.000 km yapıveriyorlar..
  • Otomobilde can taşıyacagınızı düşünürseniz
    2000 focus 4 yıldızlıdır (en alt sevyede 3.5 de denebilir 2002 den sonra testlerde değişiklik olmuştur şuanki standartlarda 3 yıldıza denktir.)
    2004 focus 5 yıldızlıdır (üst sevyeden 5 yıldız)
    Kaza yaptıktan sonra tıkırtıymış kaliteymiş düşünmezsiniz.
    Siz ne kadar iyi şöför olsanızda trafikteki diğer sürücüler için emin olamazsnız.
    Bence önce güvenlik. Bu yuzden 2004 focus derdim sizin yerinizde olsaydım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 10 Ağustos 2007; 11:55:46 >
  • 2004 focusun farkı neyki arkadaşlar.. fazlada 1,5 hatta 2 yıldızı nasıl almış..
  • konuş alperakbilgi..yaşasın 2004 focuslar...
    şaka bi yana tüm focuslar iyidir arkadaşlar,açıkçası ben hepsinin her anlamda birbirinden çok farklı olmadığını düşünüyorum.birbirimize düşmeyelim focusçular
  • satmasaydın kardeşim
  • hööö?
    ne bu yaw yıldız savallarına dönmüş burası
    allooooooo meydan boş mu allooooo :)
  • www.euroncap.com

Ben demiyorum avrupanın resmi çarpışma testi soyluyor.
    Bana göre güvenlik önemli. 1999-2003 focuslar tabi daha kaliteli ona sozum yok, herkesin kriteri farklıdır.

http://www.euroncap.com/tests/ford_focus_1999/34.aspx 1999-2003 focuslar.
    http://www.euroncap.com/tests/ford_focus_2004/204.aspx 2004-... Focuslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperAkbilgi -- 10 Ağustos 2007; 17:21:54 >

• Bu 2004 dediğiniz yeni kasa.. Ben bundan değil Okyay'ın arabadan bahsediyorum.. Yani Makyajlı F1'den..
    Konunun başından beri de benim kasdettiğim Makyajlı F1.. Yani F2 değil..
    Testteki araç yeni kasa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozyurek -- 10 Ağustos 2007; 17:54:04 >
  • Anladım. Ama ben ahmet 1172 nin otomobil konusundaki sorduğu soruya cevaben yazmıştım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.