Şimdi Ara

focusun camlarından acayip gıcırtı geliyo

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
7.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2009 focus comfort sahibiyim.ilk etapta kapılardan gıcırdamalar başladı bi süre önce servise götürdüm plastik aksamdan yapar dediler kapı fitillerine gummy sprey sıktılar düzeldi,bende bu spryeden aldım ve bikaç ayda bir kendimde uyguladım problem yoktu.fakat şu anda camın girip çıktığı bölgeden yolda giderken hafifi bozuk yolda yada kasislerde acayip bir gıcırdama geliyo.cam tam kapalıyken çok yoğun fakat çok az camı indirince ses kesiliyor.cam tam kapalı iken elimle cama hafif abanınca da bu sesi duyuyorum tuhaf bir gıcırtı yapıyo.camın inip çıktığı ve temas ettiği kadifemsi fıtıllerden geliyo sanırsam bu ses çünkü kapı fitilleri spreylenince yağlanıyo ve ses kesiliyo olması lazım diye düşünüyurum.ne yaptıysam bu sesi kesemedim acaba cam fitillerine bişeymi sürmek yada sıkmak gerek?bu ses yüzünden arabadan soğudum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacko_aj_s -- 15 Ağustos 2011; 15:05:01 >

• Focus kullandıkça ses yalıtımı konusunda uzman olursun ilerde benim gibi. Sana tavsiyem camı tamamen indir. Öğlen vakti araç güneşin altındayken bir beze az vazelin sürüp o fitil arasındaki boşluğa sokarak arada gezdir iyice. Yarım saat öyle kalsın camları kapatma sakın camlar yağlanır yoksa. Sonra temiz ve nemli bir bezle aynı işlemi yapıp fitil arasında kalan vazelini temizle. Camları kapat, yola devam et..

Bu işi çok sıcak bi günde yapman lazım çünkü vazelinin erime noktası 31 santigrat derece. İlk başlarda camların yine de yağlanabilir bir miktar ama camsille temizlersin. Vazelin yumuşattığı için gıcırtıyı keser. Tecrübeyle sabittir. Ancak sürdüğün yeri bir süre sonra silmen lazım. Yoksa sıcakta kalınca eriyerek akar artığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: notocord

Focus kullandıkça ses yalıtımı konusunda uzman olursun ilerde benim gibi. Sana tavsiyem camı tamamen indir. Öğlen vakti araç güneşin altındayken bir beze az vazelin sürüp o fitil arasındaki boşluğa sokarak arada gezdir iyice. Yarım saat öyle kalsın camları kapatma sakın camlar yağlanır yoksa. Sonra temiz ve nemli bir bezle aynı işlemi yapıp fitil arasında kalan vazelini temizle. Camları kapat, yola devam et..

Bu işi çok sıcak bi günde yapman lazım çünkü vazelinin erime noktası 31 santigrat derece. İlk başlarda camların yine de yağlanabilir bir miktar ama camsille temizlersin. Vazelin yumuşattığı için gıcırtıyı keser. Tecrübeyle sabittir. Ancak sürdüğün yeri bir süre sonra silmen lazım. Yoksa sıcakta kalınca eriyerek akar artığı.

camın girip çıktığı bölgedeki kadifemsi fitillerin arasına sürmemden bahsediyorsunuz değilmi?üst tarafada yani camın kapandığı kısmada aynı işlemi uygulayayım mı,sanki daha çok üst taraftan geliyo gıcırtı çünkü.vazelin yerine bu bölgelere gummy sprey sıksam bi zararı olurmu acaba?teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacko_aj_s -- 17 Ağustos 2011; 19:59:50 >

• Ben kadifemsi yerlere de üst taraftaki camın girdiği kanala da uyguladım. Kısacası camın da kapının da oturduğu fitillere uygulanabilir. Sizin bahsettiğiniz sprey nasıl birşey bilmiyorum. Silikon sprey ise kullanılabilir.
  • kapi fitillerine kablo sokmak icin vazelin almistim, basarili olamayip oylecene duruyordu vazelin. ne yapayim diye kara kara dusunuyordum. ayni sekilde benil cam fitilleride cami indirip cikartirken ses yapiyor burda deneyeyim bari .. iyi oldu
  • benim camlar inip kaldırıken ses yapmıyor,camlar kapalı iken yolculuk yaparken gıcırdama yapıyor.elimdeki sprey aşağıdaki linktedir

http://shop.wurth.com.tr/silikon-sprey-500ml
  • bugunde yagmur var sansa :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bugün serivse götürdüm aracımı,yetkili ford servisine.1 yıldır bu probleme istinaden götürdüm getirdim her defasında aynı uygulama,fitillere sık spreyi yolla.her defasında dedim bu problem bu yntemle giderilecek gibi değil diye ustalara.ilgisizlik alakasızlık deseniz diz boyu,güya ford servisi dersiniz.bi işlem yapınca dünya işçilik yazmasını biliyolar ama ne hikmetse.neyse binildi araca bakıldı ben derdimi anlattım onlar dinledi,yine cam aralarına sprey sıkıldı ama problem düzelmedi.çalşan bi arkadaşım orda servis elemanı,merkeze mail atıp kapı fitili göndermelerini isticem dedi ama aracımın garantısı biteli henuz 2 ay olmuştu,ben yinede şikayetini yazım belki kabul olur dedi ama gelen cevap olumsuz du.bu durumda 4 kapı fitiline toplam 700 tl para istendi ben iyice dellendim tabi.eve döndüm tekrar aradım bu kez servis müdürüne tekrar derdimi anlattım,nereye başvurim dedim yani nereye şikayet edim dedim bu servisçilik anlayışını.madem çözülemeyen bi problem vardı da neden aracım garantideyken bu fitiller değişmedi peki dedim,servis müdürüde bana hak verdi.yarın sabah aracınızı getirin gün boyu bizzat kendim ilgilineip bu problemi gidermeye çalışçam elimden geleni yapıp cebinizden para çıkmamamsı için uğraşçam dedi,inşallah dedim bende.gerekirse sıfır araçtan fitil sökülüp ilk başta şöfor kapısı olmak üzere deneyecem dedi,fayda ederse kademeli olarak değişim yaptırcam dedi.umarım yarın bu iğrenç gıcırdamalar ortadan kalkar fitillerin değişmesi ile.inanın forda çok sinir oldum şu son bir senedir,müşteri memnuniyeti bu olmamamlı diye yüzlerine beraber söyledim.mantık şu olmamalı bana göre;''aracınızın garantisi bitti ama 2 senelik bir aracın kapı ve cam fitilleri değişmeli,aracınızın kalitesi budur'' ben bunu anlıyorum bu yaklaşımlardan.ortada bir problem var ve 2 senelik kapalı garajda muhafaza edip gözüm gibi baktığım aracımdan bu derece gacırtılar gelmesi hiçmi hiç normal değil bana göre...

• o cam sesi cam krikosundan geliyor-camlar ağır geldiği için altta boşluk yapıyor ve tam bastıramıyor kısaca birkaç milim cam yerinde oynadıkca o garip sesleri duyuyorsunuz öncelikle cam makasını gerdirtip sıktırmayı deneyin en son çerçeve fitillerine yağ-sprey-deterjan gibi şeyler deneyin.
  • serv,s,ten aracımı teslim aldım ve ilginçtir gıcırtı diye birşey kalmamış :) arkadaşımın demesine göre usta kapı ayarlarını yapmış ve kapı ayarlarının bozuk olduğunu söylemiş.aynı bölümde çalışan bir usta gene cam fitillerinin değiştirmem gerektiğiini söylemişti,herkez usta değil demekki..çok sinir olmuştum bu mevzuya allahtan halloldu.inşallah birdaha tekrarlamaz..
  • Kapı ve cam sesi ilginç bir özellik daha fordan..
  • bu sorubu hallettim fakat bir süredir ön yolcu koltuğuda üzerinde otururken sağa sola hareket edince koltuk gacırdama yapıyo,hay allahım her yer gacırdıyo.bi gacırdı bitiyo bi gacırtı çıkıyo.ustanın demesine göre koltuk sökülüp koltuk süngeri ile iskeleti arasına elyaf konmalıymış sesi gidermek için.pazartesi bi döşemeciye gitçem geçen gidip gösterdim oda sökmek gerek dedi.ay allahım sen sabır ver yaw..
  • Geçmiş olsun dostum. Sen sanırım benim gibi ÖTV indirimli günlerde Focus Comfort almıştın nickin çağrışım yaptı..

Benim araçta da takırtı tukurtu çok oldu ilk zamanlarda, çok kulak kabarttım çok dinledim ama sonradan takmamaya ve bu seslerle yaşamaya alıştırdım kendimi. Müzik açmadan aracı kullanmıyorum gerçi ama artık duymuyorum hiç tıkırtı falan. Fazla kafana takma bence..
  • Beyler arkadaşın anlattığı semptomların neredeyse birebir aynısı benim Peugeot aracımda da var. Sorunun kapı ayarlarından mı yoksa fitillerden mi kaynaklandığını tam olarak nasıl anlarız?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.