Şimdi Ara

Ford Fiesta 1.4 TDCI Comfort Yakıt tüketimi sorunu ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244
Cevap
4
Favori
243.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Buzmavili

quote:

Orijinalden alıntı: dino13

quote:

quote:

2003 Fiesta 1.4 TDCI aracımı alalı iki hafta oldu. Aldığımda depoyu doldurdum. Bir depo ne kadar gidiyor ya da deponun hacmi kaç litre bilmiyorum. Son çizgiye geldiğimde ışık yanmadan doldurduğum için ışığın yanıp yanmadığını bile bilmiyorum :)
    .
    515 km yaptıktan sonra tekrar doldurduğumda 35 lt (140,00 TL) yakıt aldı (Shell VPower-Eurodiesel).
    Bu durumda tüketimim:
    100 km.de 6,8 lt
    km.de 0,27 TL
    İlk kullanımım olduğu için tasarruflu kullanmaya dikkat etmedim. Bu sefer yüksek hız yapmadan ve 3000 deviri geçmeden vites değiştirerek kullanmayı deneyeceğim. Sonuçları tekrar paylaşacağım.

eyv. merakla bekliyorum senin sonuçları benim depo yarıdan fazlaa kolay kolay bitiremem az yakıyo canavar :) ben kitapçığınıda baktım ama mazot tankı kaç tl yazdığı hakkında resmi bir bilgiye nereden ulaşacağım bilemiyorum..google'ı alt üst ettim yok :/

Aracı ikinci el aldım ve aldığımda kitapçık yoktu. Ford Otosanı aradım, arabanın kitapçığını istedim. Bulabilirlerse göndereceklerini söylediler. Olumlu ya da olumsuz döneceklermiş, bir hafta olmadı henüz.

www.fordclubtr.com/forum/redirect.php?url=http%3A%2F%2Fhakan.suhanet.com%2Fcontent%2FFord%2520Kullanma%2520Kilavuzlari%2Ffiesta_MK_6_kull_kilavuzu.rar

Fenerbahçeli Buzmaavili kardeşim, bir hevesle dosyayı indirdim ama rar benden şifre ister. Şifresini biliyor musun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2003 Fiesta 1.4 TDCI aracımı alalı iki hafta oldu. Aldığımda depoyu doldurdum. Bir depo ne kadar gidiyor ya da deponun hacmi kaç litre bilmiyorum. Son çizgiye geldiğimde ışık yanmadan doldurduğum için ışığın yanıp yanmadığını bile bilmiyorum :)
    .
    515 km yaptıktan sonra tekrar doldurduğumda 35 lt (140,00 TL) yakıt aldı (Shell VPower-Eurodiesel).
    Bu durumda tüketimim:
    100 km.de 6,8 lt
    km.de 0,27 TL
    İlk kullanımım olduğu için tasarruflu kullanmaya dikkat etmedim. Bu sefer yüksek hız yapmadan ve 3000 deviri geçmeden vites değiştirerek kullanmayı deneyeceğim. Sonuçları tekrar paylaşacağım.

eyv. merakla bekliyorum senin sonuçları benim depo yarıdan fazlaa kolay kolay bitiremem az yakıyo canavar :) ben kitapçığınıda baktım ama mazot tankı kaç tl yazdığı hakkında resmi bir bilgiye nereden ulaşacağım bilemiyorum..google'ı alt üst ettim yok :/

Aracı ikinci el aldım ve aldığımda kitapçık yoktu. Ford Otosanı aradım, arabanın kitapçığını istedim. Bulabilirlerse göndereceklerini söylediler. Olumlu ya da olumsuz döneceklermiş, bir hafta olmadı henüz.

www.fordclubtr.com/forum/redirect.php?url=http%3A%2F%2Fhakan.suhanet.com%2Fcontent%2FFord%2520Kullanma%2520Kilavuzlari%2Ffiesta_MK_6_kull_kilavuzu.rar

Fenerbahçeli Buzmaavili kardeşim, bir hevesle dosyayı indirdim ama rar benden şifre ister. Şifresini biliyor musun?

Şifre:www.fordclubtr.com
    şifre budur dino13 kardeşim

• Tamamdır, teşekkürler...
  • çook teşekkürler Buzmavili
  • yıllardır fiesta tdci kullanırım. yakıt olarak sehirdışı 4-4.5 litre , şehir içi 6-6,5 litre yakar.
  • arkadaşlar bendee bi fiesta meaklısı olark şöyle söyleyelim.. fiesta uzun yolda bir depo yakıtla çok rahat bir şekildee 900 km yapabilir....
    ben +1 kişi+ 150 kg yük ile 2010 yeni ford connectle tam 52 lt ile 960 kg yol yaptım... ayrıca son 60 km aksiyonnnn resmen 170 190 km arası opet levhasını görünce dayanamadım... bu yakıt tüketim olayı kim ne derse desin sabırr ve gaz tepkii meselesiiii...... aracıı yavaş yavaşşş hızlandırmak her zaman az yakıt tüketimini neden olur... 85 100 km arası hızla yapılmış bir testt....

ayrıca opel comboom var...

1 depo yakıtla 1000 km devirebiliyorum...

ford fiestaya çok rahat 900 km geçebilir.. sabredersem :)))
  • az yakıt tüketmek isteyen arkadaşlarımm... gaz pedalının altına esnek yay mondajlayın 2200 devirde pedala değsinnn.... yay fazla sert olmasın pedal köklendiğinde 4000 deviri geçtiğini görmelisiniz... Allah muhafaza anlık kaçamaklarda sıkıntı olur.....
    denenmiş test edilmiştir... yakıt tüketimindee 10 numara bir çözümmm. ayak sabitt durmaktan sancı başlıyooo...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah--deniz

az yakıt tüketmek isteyen arkadaşlarımm... gaz pedalının altına esnek yay mondajlayın 2200 devirde pedala değsinnn.... yay fazla sert olmasın pedal köklendiğinde 4000 deviri geçtiğini görmelisiniz... Allah muhafaza anlık kaçamaklarda sıkıntı olur.....
    denenmiş test edilmiştir... yakıt tüketimindee 10 numara bir çözümmm. ayak sabitt durmaktan sancı başlıyooo...

Çok güzel söylediniz "Allah muhafaza anlık kaçamaklarda sıkıntı olur....." böyle bir şey yapmak çok risklidir. Bütün araçların fren, debriyaz ve gaz tepkilerinin bir değeri vardır bu değerin dışına çıkılması aracın hakimiyetine olumsuz yönde etki edeceğine eminim. Bir kaç kuruş daha az yaksın diye böyle risklere girmeye değmez.

• arkadaşlar mrb, aracım 2004 1.4 tdci fiesta comfort..
    eskiden bir depoyla şehiriçi-şehirdışı 750 km yol yapan aracım şimdilerde 600 km ye gelmeden yakıt lambasını yakıyor bu sadece kış şartlarından dolayımıdır yoksa başka bir sorun mu var? Yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06

Lastik havaları normalde ön sol kapıyı açınca kapı içinde yazar ne kadar basılacağı normali buda araç yüksüzse önler 31 arkalar 26 diye geçer araç yüklüyse önler 34 arkalar 36 yanlış hatırlamıyorsam yinede sizde bi kontrol edin ama ben şu şekilde kullanıyorum aracım genelde yüksüz iki kişi biniyoruz araca ben ve eşim önlere 34 arkalara da 32 basıyorum normalden biraz fazla basıyorum havayı
    quote:

Orijinalden alıntı: tasooo

lastik havası kaç olmalı ön ve arkalar? Benim lastik havaları düşük biraz..

önler 36
    arkalar 40
  • quote:

Orijinalden alıntı: allmylife

arkadaşlar mrb, aracım 2004 1.4 tdci fiesta comfort..
    eskiden bir depoyla şehiriçi-şehirdışı 750 km yol yapan aracım şimdilerde 600 km ye gelmeden yakıt lambasını yakıyor bu sadece kış şartlarından dolayımıdır yoksa başka bir sorun mu var? Yardımcı olursanız sevinirim..

kış şartları dizel araçda mazot sarfiyatını kesinlikle artırır.bir kere hareket emteden once motor en az 1 dak rolantide çalışmalı. motor ısınmadan yapacağınız ivmeli hareketler sarfıyatı arttırır.Motor ısınmadan kaloriferleri açmayın. yalnız 150 km büyük rakam..bence enjektörlerinize baktırın derim.
  • 1,4 TDCİ Comfort 2007 model istanbuldan aldım aracı ve Rizeye 1180 Km yolu 90 km hızla 150 tl ye geldim.
  • araç 1.4 ise kesinlike yalnış hesabınız var. 12 kuruşdan söz ediyorsunuz km başı.
  • Aracım 2003 Fiesta Comfort. Arabamı aldığımdan beri yaptığım km ve aldığım mazot litresi ile 100 km.de tüketim oranı eklediğim tablodadır.
    Her yakıt aldığımda depoyu doldurduğum halde mazot ışığı yandıktan sonra bile en fazla 38 lt yakıt alabiliyor. Tüketimde de 100 km.de 6 lt.nin altına hiç inemedim.
    Okuduğum yorumlara göre bu tüketim oranları bana normalin üzerinde gibi geldi. Yakıt tüketimimi azaltmak için ne yapabilirim?

Ford Fiesta 1.4 TDCI Comfort  Yakıt tüketimi sorunu !
  • quote:

Orijinalden alıntı: fonseca_

ben tatil yolundayken biraz bastım hocam.amacım arabayı yeni aldıkya bakalım gidiyormu..175 i görebildim yolum bitti basamadım.bu arada bizim araçların max hızı kaç? otoban malum 120 civarlarında gittim hep..zannımca senn gibi gitmeyi becerebilsem aynı değerleri yakalayabilirdim.. fiesta 2004 benimki..

190dan yukarı gitmiyor :D
  • Fiesta dizel x plus modeli en uygun nerden alabilirim 48 ay vade 10 bin pesin seklinde

en az yakan dizeli arıyorum kısaca fiesta 2012
  • Selam arkadaşlar bendede ford fiesta 1.4 tdci titanium 2010fiesta var 11000 kmde 7 ay once geri dönüş yakıt sistemim arızalanmıştı mazot kaçırıyordu nerden baksanız 50tl mazotum bosuna aktı gitti servise göturdum değiştirdiler parçayı tamam dediler sorun kalmadı ama ben eski yakıt sarfiyatını yakalayamadım bidaha dün gene bilgisayar birden çok dusmeye başladı yakıt aldıktan sonra bilgisayardır dedim takmadım ama 1 km gidiyordum 3 kmlik mazot gidiodu piskolojikmidir bilmem burnuma mazot kokusu geldi gene servise götürdüm birşey yok dedi ama içime sinmedi biradaha inceleyin dedim yağ borusununmu ney jontası çatlamış yağ kaçırıyormuş ama bence mazotla ilgili birşeyvar gene bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar varmı yoksa bu yakıt borusu sadece banamı böyle yapıyor anlamadım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desolte -- 1 Mart 2012; 16:48:10 >
  • 1.4 TDCİ Fiesta kullanıyorsanız eğer; bakımlarda Motocraft5W-30 yağı tercih edin, yakıt olarak ta Shell Eurediesel GTL iyi performansla birlikte 1 depo yakıtta 50-100 km yakıttan tasarruf elde edebilirsiniz. Lastikleri serviste nitrojen hava ile doldurup, genel kural olarak ta 2000-3000 devir arasında kullanırsanız ideal fiesta performansına ve ekonomisine ulaşırsınız.
  • Arkadaşlar bende imzamda görüldüğü üzere 2009 model fiesta 1.4 68bg collection var şehir içi ort. yakıt tüketim yol bilgisayarında suan 6.6 gösteriyor düzenli olarak 3 ayda bir ort. tüketimi sıfırlıyorum ama 6.5 in altına hiç inmedi aracım 48000 km de sizce bu çok fazla bir değer değilmidir?? ki yapı itibari ile aracı sert kullanan birisi değilimdir gayet yumuşak kullanan biriyim ayrıca yakıt tasarrufu kapsamınca uyulabilecek her türlü tedbirleri alıyorum dolayısıyla bu konuda çok müzdaribim.. Aracımdan kesinlikle çok memnunum fakat bu yakıt olayı çok fazla canımı sıkıyor.. Aracın ilk sahibiyim 1 sene öncesine kadar genelde şehirler arası kullanıyordum aracı fakat artık hep şehir içi kullanıyorum (ANKARA) ve arac yüklü felan olsa belki zorlanıyor o yüzden yakıt fazla oluyo diyeceğim ama aracı hep tek kullanıyorum.. Benim gibi bu konuda rahatsızlığı olan arkadaşlar varsa onlarında fikirlerini almak isterim varsa önerileri bilmek isterim.. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.. Kazasız, mutlu günler herkese...

• quote:

Orijinalden alıntı: emirhalil

Arkadaşlar bende imzamda görüldüğü üzere 2009 model fiesta 1.4 68bg collection var şehir içi ort. yakıt tüketim yol bilgisayarında suan 6.6 gösteriyor düzenli olarak 3 ayda bir ort. tüketimi sıfırlıyorum ama 6.5 in altına hiç inmedi aracım 48000 km de sizce bu çok fazla bir değer değilmidir?? ki yapı itibari ile aracı sert kullanan birisi değilimdir gayet yumuşak kullanan biriyim ayrıca yakıt tasarrufu kapsamınca uyulabilecek her türlü tedbirleri alıyorum dolayısıyla bu konuda çok müzdaribim.. Aracımdan kesinlikle çok memnunum fakat bu yakıt olayı çok fazla canımı sıkıyor.. Aracın ilk sahibiyim 1 sene öncesine kadar genelde şehirler arası kullanıyordum aracı fakat artık hep şehir içi kullanıyorum (ANKARA) ve arac yüklü felan olsa belki zorlanıyor o yüzden yakıt fazla oluyo diyeceğim ama aracı hep tek kullanıyorum.. Benim gibi bu konuda rahatsızlığı olan arkadaşlar varsa onlarında fikirlerini almak isterim varsa önerileri bilmek isterim.. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.. Kazasız, mutlu günler herkese...

Ankara'da sabah 8-9 ,aksamda 18-20 saatleri arasındaki sıkışık trafikte hergün kalmıyorsanız 1 litre fazla tüketim,kalıyorsanız da belki normal sayılır ama yine fazla bence.Aracı motor ısınmayacak kadar kısa mesafeler için mi kullanıyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.