Şimdi Ara

Ford fiesta 2010 motor fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar aracim fiesta 2010 gecen gun bi arkadasla yolda giderken motor fan calistirmaya basladi ve inerken kontagi kapatmamla beraber fanda kapandi ve daha once bu benim dikkatimi cekmedi ama arkadasim fanin kontakla beraber kapanmasinin sorun olcagini ve kendi arabasinda kontak kapansa bile fanin calismaya devam ettigini soyledi sizce bi sikinti varmidir ? Onun arabasi bu arada opel kombo 2004 model.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert kaygısız -- 24 Mayıs 2020; 15:59:4 >

• 2020 transporter aracim kontak kapaninca fan da duruyor
    2018 golf aracim fan acikken kntak kapatsam dahi 3 5 dk kendi kendine calisiyor
  • Yani soyle soyleyim araba bazen aciyo 2 dk calistiriyo geri kendi kapattigida oluyo hani belkide kisa sureli calistirma geregi duyuyo ve kisa bi ihyiysc duydugu icinde kontakla kapaniyoda olabilirmi aceba diye dusunuyorum
  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    Sizce aradaki fark nedir ki ??
  • Yazilim yada tesisat farki
  • sinoplu kullanıcısına yanıt
    Sizce bi sorun teskil edermi
  • Fordlarda öyle kontağı kapatınca kapanıyor ciddi sıkıştırıp stop ederseniz çalışmaya devam ettiğini söyleyenler var. Tesisat farkıdır büyük ihtimalle veya üreticinin yazılımsal kararıdır.
    Düşününce devirdaim etmeyen suyu niye soğutsun ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 24 Mayıs 2020; 21:34:29 >
  • ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    Dediginiz dogru ancak hani benim korkum kontak kapaninca tam anlamiyla elektrik kesintisi gibi bi durumdan kaynakli felan olabilirmi gibi dusunuyorum
  • mert kaygısız M kullanıcısına yanıt
    Hocam 2001 1.6 focusa 8 yıl bindik Gaziantep- urfada temmuzda klima açık siteye girer stop ederdik fan susardı bi şey olmadı yani bu sürede.
    2 yıldır 2010 1.6 Mondeo biniyoruz buda aynı şekilde kapanıyor. Olsaydı olurdu herhalde bi şey bu zamana kadar. Lpgli bu arada iki araçta.
    Ilginiz icin tesekkur ederim verdiginiz bilgi beni rahatlatti dogrusu.bu arada mondeo hakkindaki fikirleriniz nelerdir bunu satip belki mondeo alma dusuncem var ama araca gore foyatlari cok iyi mondeo gibi devasa arabanin 90 lirqnin altinda fiyatlarinin olmasi sasirtici geldi aceba tutlmuyomu diye dsuundum
    Hararet 90 derece ustu olur ise stop etmemek en sagliklisi motor durduginda fan calissa dahi bi se yaramaz anca radyatordeki suyu sogutur blokta ise kaynar su kalir ve kapak catlatabilir
    Rica ederim
    Mondeodan çok memnunuz. Bizim Focus 1 hackback kasaydı büyütüp yenilemek için focus 3 veya makyajlı focus 2 bakıyorduk

Mondeo denk gelince ne yalan söyleyeyim tereddütlerimiz vardı almadan önce büyük araba büyük masraf yakıtı üzermi gibisinden
    Araba beklentimizin çok ötesinde çıktı diyebilirim

Yakıt olarak focus 100 kmde 10 lt lpg yakardı bu pompa hesabı 10.8 yakıyor ben 11 diyeyim aynı güzergah ve aynı kullanımda. Maksimum yazın klima açık şehir içi sıkıştırarak 12.8lt lpg yaktı. Minimum olarakta Gaziantep Mersin arası 100 sabit klima açık 6.8 lt lpg yaktı 100kmde.
    1.6 Civicler astralarda aşağı yukarı böyle yakıyormuş

Doluluğu hoşuma gidiyor diğer konu titanyum paket bizimki diz hava yastığından orijinal ön arka park sensörüne hız sabitleyici far yağmur sensörü soğutmalı torpido convert+ ekranı aklıma ne geliyorsa vardı hiç dedirtmedi arabada şu yokmuş diye.

Parça fiyatları abartılıyormuş mesela ön takım yaptırdık focusa verdiğimizden 150-200 lira fazla verdik. Yağ değişimi filtre bakımlarında focustan 30-40 lira fazla veriyoruz. Focus 3le aynıdır büyük ihtimalle. Almadan önce internetten 2010 passatın orijinal ön iki amortisörüyle mondeonun orijinal amortisörlerinin fiyatlarına bakmıştım ben Mondeo o zaman 500-550 liraydı passat 700 küsürdü.
    Bunda ortak parça olayının payı çok büyük mondeonun alt takım parçaları bikaç volvo modeliyle focus 3le cmaxle smaxle ortak bi çok parçası var. Yine bizim arabadaki 1.6 ti vct 125bglik motor focus 3ünkiyle aynı triger vb kayışları parçaları birebir aynı faturanın düşük olma sebebi yine bu.

Ecoboost veya 2.0 tdci olsa fiyatlar farklı olur. En basitinden 2.0 tdci 7 lt yağ alıyor.

Yalıtımı özellikle yolu eze eze gitme hissi çok güzel onu anlatamam, yol tutuşu herkes söylüyor zaten 2 kez esp devreye girdiğini hatırlıyorum 2side benim viraj içinde gaz kesmem veya fren yapmam kaynaklıydı diyebilirim çok ufak müdahale etti yolumuza girdik

1.6 Mondeo denince hep çeker mi gidermi olayı geliyor. 1.6 atmosferik 1 buçuk tonluk bir arabaya uçuyor kaçıyor demem komik olur. Ama yine 2001 focusla karşılaştırırsam aynı diyebilirim 100 bgdi focus 1200 kgydi buda 125 bg 1500 kg beygir başına ağırlık aynı zaten. Hızlanma karakteri benzer iki arabanında motor nesil farkının etkisi olarak mondeonun motor karakteri daha güzel 6500lere kadar hırslı hırslı çeviriyor 1400 devirden itibarende bulunduğu vitesde kendisini toplayabiliyor. Focusun verimli güç aralığı daha dardı 5500 üstü ve 2000altı sağırdı. Ti vct denen şey işe yarıyor.

Tutuluyor mu bence tutuluyor sonuçta bi ford piyasası ne olursa olsun var ama focus kadar Fiesta kadar hızlı el değiştirmeyeceğide bi gerçek. Biz focusa 8 yıl binince bunada bineriz dedik aldık. Ama çok kısa periyotlarda araba değiştiren insan için düşünmek lazım

Mondeo nun heybeti yeter. Aslinds fiesta satmazdim ama bi tanidikdsn temiz diye aracu aldik 11 milyar hasar kaydi cikti ve bu beni hat safads dusunduruyo ve midemi bulunduruyo en buyuk sebebi bu 2 seneye yakindir bende birab once satmak istiyorum ama fiyatlar malum ortada focus 3 dediginiz kasa 2015 model civarina gelan geliyo sanirim benimde gonlum onda ancak tertemiz bisey istiyosan hemen hemen ev parasi vermen lazim . Ote yandan honda civic dusunuyorum oda bi ev parasi. Astra j ve h lere bakiyorum kronik sorun olarak diger arabalara nazaran subap yakma sikayetinin yaygin oldugunu gordum. Peugeout 301 lere felan baktim 90 milyar civarini da o arabalara vermek uzucu oluyo ne yapcagimi inanin ki bilmiyorum ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.