Şimdi Ara

Ford Focus 1.0 125 HP tüketim değerleri sizce nasıl ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
8.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

İstanbulda bugün 81 km yol yaptım. Ortalama hızım 38 km/h ortalama tüketim 4,8 Lt. Foto ve video çektim inanmayana mail atabilirim.
    Araç 1,6 tdı dsg.

Ortalama hızınız genel istanbul ortalaması gibi 25-27km olsaydı 6-6,2lt gibi olurdu. Zaten aracın şehir içi değeri 5.6lt ymiş.

(yarı paralı yol, yarı E-5 ve sahil yolu, orta halli trafik, zaman zaman köprü ile jazz i-shift ortalama hızı 33km/tüketimi 6.5lt
    - aynı güzergahlarda dolaşan civicHB i-shift tüketimi 7.1lt- )

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=68641980
    Ben tdı ile tsı testi yaptım orda. 25 km/s ortalama hızda 5,7 Lt gördüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• herkese selam arkadaşlar yeni üye oldum ve çok güzel bilgiler buldum okudum sayenizde tşkler...
    ötv indiriminden mondeo titanium 1.6 dizel için beyaz renk ve sunrooflu model için 45500 tlye pazarlık yaptım görüş ve önerierini bekliyorum, ikinci el değeri, aracın yakıt tüketimi vb görüşlerinizi bekliyorum şimdiden tşk ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trbzn061

herkese selam arkadaşlar yeni üye oldum ve çok güzel bilgiler buldum okudum sayenizde tşkler...
    ötv indiriminden mondeo titanium 1.6 dizel için beyaz renk ve sunrooflu model için 45500 tlye pazarlık yaptım görüş ve önerierini bekliyorum, ikinci el değeri, aracın yakıt tüketimi vb görüşlerinizi bekliyorum şimdiden tşk ederim.

mondeo kaç model?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

quote:

Orijinalden alıntı: ImOguz_

quote:

bence gayet iyi..

bir de vites oranı nasıl? yani 3 bin devirde kaç yapıyor?

Bu soruyu nasıl cevaplıcagımı bilmiyorum.. acıklarsanız test edip net bir cevap verebilirim.. 6 vites manuel araç. 3. viteste 100km ye kadar cıkıyor. 6. vites 3bin devirde kaç yapıyor bakmadım hiç yarın bakar sölerim.. eger sordugunuz buysa

evet bu sorduğum. küçük motorlu araçlar çok devir çeviriyor yüksek hızlarda. merak ediyorum 1 litrelik motora sahip aracınız 6. viteste 3 bin devirde ne yapıyor.

benim eski reno 1.4 120 km hız için 4 bin devir yapardı..

3000 devirde saatte yaklaşık 128 km yapıyor.

2340 devirde 100 km yapabiliyor.

3 bin devirde 128 düşük bir hız bana göre. Yûksek hızlarda tüketim fazla olur. 1,2 tsı ibiza o devirde 145 km/s hız yapıyor. Keza 125 lik leon da oyle.

Söylediğim veriler kadranda gözüken değil, gerçekte olan veriler.

Leon 1.4 tsi'ın fabrika verisi son vites 1000 rpm'de 43.6 km/s, 3000 devirde 132 yapar, kayda değer bir fark yok.

ibiza 1.2 tsi 123 yapıyor, dsglisi 136.

http://seat.com.az/html/models/leon/brochure/LEON.pdf
    http://seat.fi/Seat/Seat3.nsf/Ibiza_ST_esite_engl.pdf

Tüketimle de birebir ilişkilendirmek çok doğru değil bu mevzuyu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

İstanbulda bugün 81 km yol yaptım. Ortalama hızım 38 km/h ortalama tüketim 4,8 Lt. Foto ve video çektim inanmayana mail atabilirim.
    Araç 1,6 tdı dsg.

Ortalama hızınız genel istanbul ortalaması gibi 25-27km olsaydı 6-6,2lt gibi olurdu. Zaten aracın şehir içi değeri 5.6lt ymiş.

(yarı paralı yol, yarı E-5 ve sahil yolu, orta halli trafik, zaman zaman köprü ile jazz i-shift ortalama hızı 33km/tüketimi 6.5lt
    - aynı güzergahlarda dolaşan civicHB i-shift tüketimi 7.1lt- )

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=68641980
    Ben tdı ile tsı testi yaptım orda. 25 km/s ortalama hızda 5,7 Lt gördüm.

0.5lt sapma ile doğru tahmin etmişim.

Test zamanı biraz dikkat ediliyor. Normal kullanımla +0.5lt değer de kabul edilir duruma gelir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bence gayet iyi..

bir de vites oranı nasıl? yani 3 bin devirde kaç yapıyor?

Bu soruyu nasıl cevaplıcagımı bilmiyorum.. acıklarsanız test edip net bir cevap verebilirim.. 6 vites manuel araç. 3. viteste 100km ye kadar cıkıyor. 6. vites 3bin devirde kaç yapıyor bakmadım hiç yarın bakar sölerim.. eger sordugunuz buysa

evet bu sorduğum. küçük motorlu araçlar çok devir çeviriyor yüksek hızlarda. merak ediyorum 1 litrelik motora sahip aracınız 6. viteste 3 bin devirde ne yapıyor.

benim eski reno 1.4 120 km hız için 4 bin devir yapardı..

3000 devirde saatte yaklaşık 128 km yapıyor.

2340 devirde 100 km yapabiliyor.

3 bin devirde 128 düşük bir hız bana göre. Yûksek hızlarda tüketim fazla olur. 1,2 tsı ibiza o devirde 145 km/s hız yapıyor. Keza 125 lik leon da oyle.

Söylediğim veriler kadranda gözüken değil, gerçekte olan veriler.

Leon 1.4 tsi'ın fabrika verisi son vites 1000 rpm'de 43.6 km/s, 3000 devirde 132 yapar, kayda değer bir fark yok.

ibiza 1.2 tsi 123 yapıyor, dsglisi 136.

http://seat.com.az/html/models/leon/brochure/LEON.pdf
    http://seat.fi/Seat/Seat3.nsf/Ibiza_ST_esite_engl.pdf

Tüketimle de birebir ilişkilendirmek çok doğru değil bu mevzuyu.

Kadran verisi olmadıgını belirtsen daha iyi olurdu.

• 1.4 tsi leon 3000 devir son vites 136 km yapıyor vites dişli oranları ile hesaplanınca, bu da kadran verisi ile aynı.
  • quote:

2012 model ford focus 1.0L 125 hp şuan araç 5500 km de ortalama değer 6.4 gösteriyor %70 şehir içi trafiğinde kullanıldı. Uzun yolda 120km sabit hızla 5 gösteriyor.(bugun bida baktım hava rüzgarlıydı 5.5 gösteriyordu) Şehir içi gözlemlediğim kadarıyla 6-6.5 arasi. 60km sabit hızla ise 3.5 gösteriyor..

Hiç anlamam tüketim değerlerinden ilk defa bu sefer merak ettim ve yazdim. Sizce benzinli bir araca göre bu degerler nasıl ? tamamen normal kullanım ekonomik olsun diye hiç bir çaba harcamadan kullandım..

Ortalama hız 43km gösteriyor..

100km hızla devir saati 6. viteste 2100 civarı

6. viteste 3000 devirde ise yaklasık 138-139km hıza cıkıyor.

50 TL lik benzin ile çeyrek depo doluyor. 240km gider gösteriyor ama 3 keredir şehir içi 220km gidebildim. Şehirdışı henüz bakmadım

yorum ve düşünceleriniz nelerdir ?

6.4 süper değer...bakalım 1.2 golf yakalarmı bu değeri s.içi

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

2012 model ford focus 1.0L 125 hp şuan araç 5500 km de ortalama değer 6.4 gösteriyor %70 şehir içi trafiğinde kullanıldı. Uzun yolda 120km sabit hızla 5 gösteriyor.(bugun bida baktım hava rüzgarlıydı 5.5 gösteriyordu) Şehir içi gözlemlediğim kadarıyla 6-6.5 arasi. 60km sabit hızla ise 3.5 gösteriyor..

Hiç anlamam tüketim değerlerinden ilk defa bu sefer merak ettim ve yazdim. Sizce benzinli bir araca göre bu degerler nasıl ? tamamen normal kullanım ekonomik olsun diye hiç bir çaba harcamadan kullandım..

Ortalama hız 43km gösteriyor..

100km hızla devir saati 6. viteste 2100 civarı

6. viteste 3000 devirde ise yaklasık 138-139km hıza cıkıyor.

50 TL lik benzin ile çeyrek depo doluyor. 240km gider gösteriyor ama 3 keredir şehir içi 220km gidebildim. Şehirdışı henüz bakmadım

yorum ve düşünceleriniz nelerdir ?

6.4 süper değer...bakalım 1.2 golf yakalarmı bu değeri s.içi

1.2 golf 100 km hız çok aşılmazsa 40 km ortalama hız karma kullanımında 5 litre yakacağını düşünüyorum, benim aracım 1.4 leon, golften hem daha ağır hem de start stop vs yok artı golfün rüzgar direnci daha iyileştirildi, benim aracım bu şartlarda 6 yakıyorsa ki daha dikkatli kullanımda daha da düşüyor, golf yazdığım özelliklerden kaynaklı 5 litre civarı gezinecektir 40 km ortalama karma kullanımda ki fabrika verileri de bunu doğrular nitelikte.

• quote:

Orijinalden alıntı: enpisagor

Bence beklenen seviyede gibi, değerler gerçekten iyi zaten amaç küçük hacimden max verim alıp tüketimi düşürmek değil mi.

Bu tuketimi dusmus Hali mi? Yeni ceed 126 beygir 260 nm torkla sehirici ort 36 km/h de. 5,8 lt degerine ulasiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

Az daha kassaniz petrol uretimi yapacak.

haha süper :D
  • bence çok iyi parformans
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.