sizinki kaç model kaça aldınız ceza için üzüldüm zaten otobanda yaparız şehiriçinde olmaz.
bende aldım 24000 e aldım.daha teslim almadım 1 ay sonra alcam.kimi alma dedi ama ben begendim aldım artık.inş iiii olur
quote:
Orjinalden alıntı: polat006
bende aldım 24000 e aldım.daha teslim almadım 1 ay sonra alcam.kimi alma dedi ama ben begendim aldım artık.inş iiii olur
Bize hayırlı olsun demek düşer. Fiyat aracın temizliğine bağlı sonuçta. İlk sahibinden kazasız ve 10000 km demişsiniz. Araçta sıkıntı yoksa pişman olmazsınız güle güle binmenizi dileriz.
evet abi temiz araba inşallah dediginiz gibidir çevremdekiler fusıon alma dedi ama ben aldım...
Arkadaşlar bendede 2008 1.4 TDCİ fusion urbanite var. Düz yolda gaz pedalına sonuna kadar bastığım halde 155 km yaptı. bana az geldi ve birşeyi farkettim gaz pedalının altında metal bir parça var ve sanırım belli bir noktadan fazla gaza basmayı engelliyor.
Bu arada aracımda kolçak olmadığı için kolçak takmayı düşündüm ama aksesuarcılarda satılan kolçakların ayakları kısa geldi bende sanayide bir ustaya kendi çizdiğim bir kolçak ayağı yaptırdım. Ön koltukların el freni tarafındaki somunlara monte ettim ve üzerinede bir tane kolçak alıp vidaladım. Resimlerini çektim ama mesaja bir türlü ekleyemedim. Fotoğraf ekleme konusunda yardımcı olursanız fotoğrafları yükleyebilirim. Sanırım problem fotoğraf boyutunun büyük olması
arkadaşlar dün araçıma 2004 1.6 benzinli ford fusiona tartarini marka lpg taktırdım epey bir araştırdım en iyi lpg markalarından birisi tartariniymiş şimdiye kadar bir sonrun yok bakalım ne olacak test ediyorum merak edenler varsa sonuçları yazarım
yakıt konusunda ilk defa test ettım aracımı ve hayran oldum. 1.4 tdci şehirler arası yolda ( yaklasık 50-60 km si sehır ıcı ) 13.6 krş yakıyor. iyi ki dizel almışım dedım. ben bu tuketımden cok memnun kaldım. ozellıkle oncekı aracıma gore bu tuketım hıc bır sey degıl.
Geçen hafta 500 km şehirarası yolu 4.0 litre/100 km ortalamayla kullandım. Hızım 90-100 arası...Yokuş aşağı giderken gereksiz gaz vermezseniz ve ani hızlanmalar yapmayıp 110 km hızı geçmezseniz bu değere ulaşırsınız. (km yaklaşık +- 100bin). Bu hafta içi 2000 km yol yaptım. 100 ügeçerseniz tüketim aniden artıyor.Yol uzun olduğu için hızım 110-120 arası ve 100 ün altına genelde düşmedim ve yukardaki yazdıklarıma pek uymadım. Yakıt ortalamam 4.7 litre/100 km (2000 km de) oldu. Yani km de şehirler arası genelde 4.7*2.5=118bin /km. Tavsiyem 100-110 u geçmeyen hızlarla sakin kullanımda çok tasarruflu bir araç. Bir de kötü yollada araç yüksek diye hızlı gitmemeliyiz yoksa tıkır tıkır sesler artar.
Tabi daha yüksek hızlarda ve agresif kullanımda bu rakamlar çok ama çok artıyor.
arkadaşlar araçıma lpg taktırdıktan sonra yaptığım uzun yolda ve şehir içinde mükemmel performans ve yakıt tasarrufu elde ettiim araçın yakıtıt %40 dan fazla düştü araçla 140 yaptım kilıma açıktı ve araç sanki yeni gitmeye başlamıştı lpg den dolayı hiç etkilenmemişti yalnız iki sorunum var birincisi araç çok güzel ve sakin giderken hızım 120 km cıvarı olurken direksiyon aşırı şekilde titremeye vede sallanmaya başlıyor bu titreme 130 km gelince titreme geçiyor va çok sakin gitmeye başlıyor ve bu titreme hızlı giderken frene basıncada oluyor ayrıca frene basınca abs çok erken devreye giriyor ve fren ayağımın altından çıkaçakmış gibi titriiyor abs çok erken devreye giriyor ve çok sallanıyor ayrıca başına gelen varmı bilmem ama arkadaşlar hızlı gittim diye olabilir mi ama arka kapının camının yanındaki cıta kopmuş anlayamadım bilen varmı nerden alabilirrim istanbulda
quote:
Orjinalden alıntı: eakpınar
arkadaşlar araçıma lpg taktırdıktan sonra yaptığım uzun yolda ve şehir içinde mükemmel performans ve yakıt tasarrufu elde ettiim araçın yakıtıt %40 dan fazla düştü araçla 140 yaptım kilıma açıktı ve araç sanki yeni gitmeye başlamıştı lpg den dolayı hiç etkilenmemişti yalnız iki sorunum var birincisi araç çok güzel ve sakin giderken hızım 120 km cıvarı olurken direksiyon aşırı şekilde titremeye vede sallanmaya başlıyor bu titreme 130 km gelince titreme geçiyor va çok sakin gitmeye başlıyor ve bu titreme hızlı giderken frene basıncada oluyor ayrıca frene basınca abs çok erken devreye giriyor ve fren ayağımın altından çıkaçakmış gibi titriiyor abs çok erken devreye giriyor ve çok sallanıyor ayrıca başına gelen varmı bilmem ama arkadaşlar hızlı gittim diye olabilir mi ama arka kapının camının yanındaki cıta kopmuş anlayamadım bilen varmı nerden alabilirrim istanbulda
ilk önce kopan parça için geçmiş olsun.ford yedek parçası satan her yerde bulabilirsin o parçayı.50 tl'de az 70 tl'den fazla olmaz.ben sorduğumda 60 tl civarıydı. arkadaşımdan 50 tl olduğunuda duymuştum.gezip bakacaksın artık. hızla giderken titremeyi balans ayarı yaptırarak halledersin.herhangi bir lastikçiye giderek 20-30 tl karşılığında yaptırabilirsin o ayarı.eğer o sallanmalar geçmezsen acilen servise gitmelisin.frene bastığın anda olan sallantıların artık balata ve disklerin değişmesi gerektiğinin göstergesidir.diskleri değişmeyip tornaya versen bile balataların kesin değişecek.abs devreye girdiinde hepimizin ayağının altından çıkacakmış gibi oluyordur.bence abs'de sorun yoktur.
araçda 4 hava yastığı vardır büyük ihtimalle hava arka hava hastıkları ön koltuk kenarlarından çıkıyor onun mekanizması olabilir.. ya da koltukların yön ayarı elektronik ise yine onların mekanizması olabilir..
quote:
Orjinalden alıntı: ccanturk
Arkadaşlar benim araç 2006 1.6TDI LUX. bugün temizlik yaparken farkettim.Ön koltukların altında elektronik küçük kutular var.Flaşör gibi birşey.Bunlar ne işe yarıyor? Bende klavuz kitap olamadığı için bilmiyorum.(Birde 1.6TDI klavuz kitabı için yardım edebilecek arkadaş var mı?)
2004 benzinli lux fusion'um var.arabadan çıkan klavuzu virgülüne kadar okumuştum ama koltuğun altında resimdeki gibi birşeyin varlığından söz edilmiyordu.
oncelıkle sunu belırtteyım %100 emın degılım soyledıklerımden. ama oncekı arabamdakı tecrubeme dayanarak soyluyorum . bu kutular elektrıklı dıkız aynası ve merkesı kılıt ııcn gereklı olan aksamı aktamarak ıcın yapılmısolabılır. koltuk altında olmasının sebebı kamufle tmek. 1.6 luxlerde bılmıyorum ama eger ısıtmalı koltuk varsa bunlar ıcınde olabılır.
yndm öncelikle yardımları için teşekkür ederim dediğin gibi kopan parça için 60 tl istediler ama bu parça için fazla değil mi sordum dedilerki ford plastik parçaları pahalıymış neyse aldım diğer konuya gelince bu titreme balanstansa neden sadece araçın hızı 120 km olunca yapıyorda öncesinde ve hız 130 km geçince bu titreme olmuyor sadece 120 km civarında oluyor onu anlayamadım başına gelen başka arkaadaş varmı frene basıncada aynı titreme hızlı gidince yapıyor 80-90 km civarında bunu yapmıyor abs konusunda haklısın galiba ama çok erken devreye girmiyormu abs hadi iyi günler arkadaaşlar...
quote:
Orjinalden alıntı: ccanturk
quote:
Orjinalden alıntı: haritaci76
oncelıkle sunu belırtteyım %100 emın degılım soyledıklerımden. ama oncekı arabamdakı tecrubeme dayanarak soyluyorum . bu kutular elektrıklı dıkız aynası ve merkesı kılıt ııcn gereklı olan aksamı aktamarak ıcın yapılmısolabılır. koltuk altında olmasının sebebı kamufle tmek. 1.6 luxlerde bılmıyorum ama eger ısıtmalı koltuk varsa bunlar ıcınde olabılır.
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla o kutular sürücü ve yolcu hava yastıkları ile ilgili sensörler olmalı. Eğer koltukları hızlı bir şekilde öne yada arkaya çekerseniz veya iterseniz airbag ikaz lambası arıza verebiliyor. Ve diğer bir ihtimal bildiğim kadarıyla bizim araçlarda yolcu hava yastığını devreden çıkarma düğmesi yok ve o kutularda koltukların oturulan kısmında mevcut olan ve koltuk üzerindeki belirli bir ağırlığın üzerindeki durumlarda (oturan yolcu, ağır bir çanta vb. ) bir çarpma veya darbe anında hava yastığının devreye girmesini sağlayan parçalar olabilir.
Arkadaşlar bende dün itibariyle FUSION landım
2007 TDCI 66,000 KM de 21,250 TL ye aldım .. Ne dersiniz sizce pahalı mı?
Güle güle, kazasız belasız kullanın.
1.6 mı? 1.4 mü?
1,6 denim mavisi
quote:
Orjinalden alıntı: hukan34
Arkadaşlar bende dün itibariyle FUSION landım
2007 TDCI 66,000 KM de 21,250 TL ye aldım .. Ne dersiniz sizce pahalı mı?