Şimdi Ara

Ford FUSİON Grup-Paylaşım Kahvesi (50 Yİ GEÇTİK... 67 FUSİON KULLANICISI !!!) (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.457
Cevap
59
Favori
421.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: klmno

Slm Arkadaşlar 29 000 de 2007 Benzinli Fusion um var.aracımdan memnunum ama bir sorunla karşılaştım sizlerle paylaşmak istedim ve önerilerinizi de bekliyorum.

Bazen Araçla 1-2 yada geri viteste giderken duruyorum , haliyle yeniden kalkmak için vitesi boşa almaya çalışıyorum ama alamıyorum vites takılıyo yerinden oynamıyo debriyaj dan ayağımı kaldımam gerekiyo ama araç viteste normal olarak stop ediyo. yeneiden debriyaja bastığımda normal geçiyo vites anlamadım niye;

Birkaç sorum olacak ama yardımcı olursanız sevinirim
    1-aracın sıkıntısı nedir sizce çok masraf açarmı?
    2- Aracın garantisi daha bitmedi servis garanti kapsamında bakabilirmi?
    3-Ankarada tavsiye edebileceğiniz Ford servisi varmı?

Şimdiden Çok Teşekkür ederim

Bir arkadaşımda 2008 1.6 tdci lux modeli var. Ondada buna benzer bir problem vardı 5.vitese geçmiyordu veya daha farklıda olabilir.
    Servis garanti kapsamında komple şanzımanı değiştirmiş.
    Garanti devam ediyorsa servise götür bir an önce.

• Bu kadar anlattıktan sonra bir resim koymalıydın, bize de fikir verirdi. :))

quote:

Orijinalden alıntı: ccanturk

Arkadaşlar 2006 1.6 TDI sahibiyim.Aracım şu an 70.000 km de.En son bakım 60.000 ve 1 yılı geçmişti.
    Aracı ben 5 ay önce 65.000 kmde almıştım.Ford servis garantiliydi.15-30-45 ve 60 bin bakımı serviste yapılmış.
    Geçen gün servisi aradım,bakıma gelecem, daha önce ne değişti diye filan.Bana 60 bin bakımında tüm filitrelerin (polen dahil)değiştiğini söylemişlerdi.75bin bakımını beklemeden gelin dediler.Çünkü onlarda kural 1 yıl ya 15 bin km imiş.Hangisi önce gelirse o zaman bakım olurmuş.

Bende70000 km bakımını özel serviste yaptırdım.Aracımda polen filtresi çıkmadı. Meğersem fabrika takmazmış.Her 15 binde servis değiştirirmiş.Bunuda faturaya eklermiş!!!(servisteki dönen tezgaha bakın!!!)
    Neyse gelelim masrafa; (Parçalar orjinal)
    Yağ filitresi:10 TL
    Hava filitresi: 30 TL
    Mobil 3.5 litre motor yağ:45 TL
    1 litre mobil antifiriz:10 TL
    Polen filitresi:15 TL
    Balata temizeyici:5 TL
    İşçilik:50 TL

100 km nin üstünde giderken frene basınca aşırı bir titreme oluyordu.Ön diskleri 15 TLye torna yaptırıp taktırdım.Şimdi sorun yok.

Özel serviste sonra Ankarada OTO MODA diye bir yere gittim.Aracım herşeyiyle orjinal haldeydi.(1.6 TDI LUX PAKET,renk FIRTINA GRİSİ)Orada bir takım aksesuarlar yaptırdım.Sizinle paylaşayım;
    Tavan spoyleri:75 TL (kromNikel)
    Krom Cam çıtaları:40 TL
    Krom Kapı kolları:30 TL
    Krom kapı içi basamakları (fusion yazılı):40 TL
    Krom Arka bağaj çıtası:40 TL
    KOltuk Kılıfı:75 TL (paspas hediyeli)

(Tek taktırmadığım yan basamaklar, param yetmedi.O da başka zaman inşallah.Onun da fiyatı:150 TL)

Arkadaşlar bu aksesuarları takınca arabam jeep gibi oldu.Yani verdiğim paraya acımadım.

• http://img193.imageshack.us/img193/2725/fusionxi.jpg

taktırdığın aksesuarların bazılar bendede mevcut, 2007 1.6 LUX

Tavan spoilerini ve kapı içi basamaklarını merak ettim yalnız resim isteriz ;) sen hepsinin resmini koyda fikir olsun en iyisi :)
  • arkadaşlar merhaba benim aracım 2006 model 1.4 tdci, aküsünde anormallik var araç yarım gün dahi yatsa tekrar marşa basınca zorlanıyor. bizim araçların aküsüne bakım yapılıyormu yapılıyorsa nasıl ben aküye bir baktım kapalı saf su filan ilave yapılabiliyormu bir de en önemlisi kaç amper bu aküler yenisini almak istesek kaç amper alıcaz yeni akü kaça patlar
  • Ben,28-30000 bin arasında sıfır otomatik araç almayı planlıyorum.Araştırırken Fusion'u da gördüm.Çok teknik detaylardan anlamam,bu nedenle sadece içi ve dış görünüş olarak beğendim.Benim siz Fusion sahiplerine sorularım şöyle;
    -Kullanım olarak nasıldır?Sollamalarda vs.otomatik ağır kalıyor mu hızlanmalarda?
    -Tüketimi nasıl?
    -Açıkcası sokaklarda çok göremiyorum sanırım çok kişi ya bilmiyor yada pek tutulmadı.Ford TR'de satışını bitirir mi acaba yakın zamanda?
    -Kronik problemleri var mı?Yol sesini içeri çok alıyor mu ,şu andaki arabam 2001 Symbol onla karşılaştırnca nasıldır?
    -Ford'un servisi,yedek parçası pahalı mı?Yaptıran varsa yetkili serviste periyodik bakım fiyatları nedir?
    -Son olarak alırsam pişman olur muyum olmaz mıyım?
  • Bizim araçların 2010 modelde
    Fusion Comfort 5K 1.4 TDCi ABSli 31.825,00 TL 29.640,00 TL 29.015,00 TL
    Fusion Comfort 5K 1.6i A/T 31.795,00 TL 29.615,00 TL 28.995,00 TL
    Sadece 1.4 TDCI ve 1.6 O/T satılıyor. En çok satılan 1.6 TDCI satışta yok...
    Yeni şekliyle 2010 ya da 2011 de piyasa olabilir...
  • Bazen aracı sabah ilk çalıştırırken vitesi boşa alamıyordum. Zorlamadan debriyaj fren basılı tutarak kontağı çalıştırmak yeterli oluyor, zorlamayla kesinlikle çıkmıyordu.
  • bu aracın 1.6 dizelini sıfır bulamk mümkün müdür . ford sitesinde fiyat listesinde yok.
  • Merhaba,

Ben de 2009 Haziran ayından beri 1.4 dizel Fusion kullanıcısıyım. İlk arabam ve sıfır aldım. Bu yüzden başka bir araçla kıyaslama şansım olmadı. Çoğu Fusion kullanıcısının olduğu gibi benim de en büyük şikayetim arabamın biraz(cık diyelim ) konforsuz olması... Bunun dışında tek sorunum nadiren de karşılaşsam fren ile ilgili. Bazen fren pedalına sert basmak zorunda kaldığımda, sanki birşeye takılıyor gibi ayağımın altında bir kıpırtı hissediyorum. Yani ben frene sımsıkı basarken birşey pedalın oynamasına neden oluyor. Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Belki önemli birşey değildir ama bilemiyorum...

Bu arada yeni alanlar ya da almayı düşünenler var ise, ben de 6 aylık kullanımımdan sonra edindiğim izlenimimi belirteyim; gerçekten en çok memnun kaldığım özelliği yakıt tasarrufu (Yakınlarımın araçlarıyla kıyaslama yapınca özellikle emin oldum bundan). Konfor, donanım bakımından daha önce belirttiğim gibi; bu araç için çok fazla beklenti içinde olmamak gerekir diye düşünüyorum. Ben yeni Fiesta ile Fusion arasında çok kaldım ama şimdiye kadar hiç "Keşke başka bir araç alsaydım" demedim. Sonuç olarak memnunum.

Herkese kazasız ve sorunsuz sürüşler dilerim...

• Fren pedalının altında olan kıpırtı büyük ihtimalle abs nin devreye girdiğinte yaptığı titreşimledir.
  • merahab 1.4 tdci kullanıcısıyım bizim araçların aküsü kaç amper bilen var mı????
  • yok mu bilen biri??
  • quote:

Orijinalden alıntı: lebu

bu aracın 1.6 dizelini sıfır bulamk mümkün müdür . ford sitesinde fiyat listesinde yok.

Bildiğim kadarıyla artık dizel 1.6 TDCI Türkiye de 0 satılmıyor...www.ford.com.tr
  • Merhaba,
    Bu mesajı benim aracın fotoğraflarını paylaşmak için atıyorum.

http://img130.imageshack.us/g/37877742.jpg/
    imageshack

Araç üzerinde yaptığım değişikler :

- Tavan çıtaları
    - En açığından cam filmi
    - Bagaj havuzu
    - Orjinal ses sistemini değiştirmeden bass almak için Steelmate Aktif Subwoofer

Tüm Fusion severlere selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: 35MMUTLU35

Merhaba,

imageshack

- Tavan çıtaları
    - En açığından cam filmi
    - Bagaj havuzu

Güzel olmuş. Bu araca tavan çıtaları, basamak vs çok yakışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35MMUTLU35

Merhaba,

imageshack

- Tavan çıtaları
    - En açığından cam filmi
    - Bagaj havuzu

güzel olmuş... cam filmini nerede ve ne kadara yaptırdın?

• Merhaba,
    Cam filmini izmir 3.sanayi sitesinde Original Oto Aksesuara 21.05.2009 tarihinde 150 TL'ye yaptırdım.
    Çizilmez dediler ama ön yan camda bir çizilme oldu bir de arka camda valiz taşırken valiz sürten bir yerde bir aşınma oldu.
    Bir gidip görüşeceğim bakalım nasıl bir çözüm önerecekler.

Selamlar
  • Merhaba,
    Ben de Temmuz 2009 da 1.4 TDCI (2006 model) aldım. Araç 92000km de idi. Arabamı genel olarak seviyorum ama rampada beni çok üzüyor. 1. vitese bile düştüğüm oluyor. Sanayide bir iki ustaya göstermiştim turbodan olabilir dediler. Tamiri yada yenisi çok pahalıya malolacağı için şimdilik idare ediyorum. Bir de 1. ve 2. viteste takılma oluyor. Çok zorlayarak viresi boşa alabiliyorum. Bunların haricinde yakıt olarak km'de 140 kuruş yakıyor. Para durumlarını ayarlayabilirsem ben de biraz aksesuar taktıracam, hakikaten araba jeep gibi oluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox -- 15 Aralık 2009; 23:27:10 >
  • Arkadaşlar daha önce vitesle alakalı bir sorun yazmıştım onu yaptırdım paylaşmak istedim;
    debriyaj pedalının altında üst merkez diye bişey varmış o arızalanmış serviste 200-300 tutar dediler
    ben 70 liraya parçayı aldım 30.000 bakımıyla beraber 285 liraya dışarıda yaptırdım :)

2007 1.6 Benzinli arabam Test ettim uzun yolda 18,5 Kr. Şehir içi 25 Kr yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: klmno

Arkadaşlar daha önce vitesle alakalı bir sorun yazmıştım onu yaptırdım paylaşmak istedim;
    debriyaj pedalının altında üst merkez diye bişey varmış o arızalanmış serviste 200-300 tutar dediler
    ben 70 liraya parçayı aldım 30.000 bakımıyla beraber 285 liraya dışarıda yaptırdım :)

2007 1.6 Benzinli arabam Test ettim uzun yolda 18,5 Kr. Şehir içi 25 Kr yakıyor

285 liraya neler dahil acaba?
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.