Arkadaşlar şasi numarasına bende baktım benim ki Almanmış Alman Mühendisliğini takdir etmişimdir bu arada Amerikadaki arabaları görüyorum ama ne yazıkki ferrariyi Amerikan malı olarak göremiyorum Avrupayı her zaman iyidir tabi kişisel görüşüm
quote:
Orjinalden alıntı: sofer
Arkadaşlar şasi numarasına bende baktım benim ki Almanmış Alman Mühendisliğini takdir etmişimdir bu arada Amerikadaki arabaları görüyorum ama ne yazıkki ferrariyi Amerikan malı olarak göremiyorum Avrupayı her zaman iyidir tabi kişisel görüşüm
Yaniiiiii,, Bencede avrupa araclar iyidir.Lakin Alman aracları bi başka....
Manufacturer Identifier: Ford Werke A.G. (Germany) Body type: Combi High Roof Line: Ford Spain (Own Assembly) Assembly Plant: Valencia (Spain) Model: Focus Year: 2006 (some codes are used for more than one year) Month: April Production Sequence: 18279
Bu ne demek şimdi arkadaşlar, bu araba Alman mı, yoksa İspanyol mu? Yoksa melez mi?. Birde combi high roof demiş bizim düpedüz hatchback araca.
Sayın hocam sanırım arabadan çok iyi anlıyosunuz takdir ettim hani derler ya Alman yapmış diye
Alman Ford u ama İspanya montaj olabilir mi acaba bilemedim. Olsun Alman yazıyıo ya yeter amma abarttım olayı işin şakası tabiki........
quote:
Orjinalden alıntı: trial
Manufacturer Identifier: Ford Werke A.G. (Germany) Body type: Combi High Roof Line: Ford Spain (Own Assembly) Assembly Plant: Valencia (Spain) Model: Focus Year: 2006 (some codes are used for more than one year) Month: April Production Sequence: 18279
Bu ne demek şimdi arkadaşlar, bu araba Alman mı, yoksa İspanyol mu? Yoksa melez mi?. Birde combi high roof demiş bizim düpedüz hatchback araca.
Arkadaşım,aracın Alman fabrikasından cıkmadır.(yani alman üretimli).İç döşemelerin ise;İspanya yapımı ki adamlar bu işi iyi biliyolar.Ama body type de neden öyle yazıyo bende anlamadım arkadaşım,aracım HB diyorsun.Allah Allah!
Araç CVT belki onunla bağıntılı olabilir mi acaba. Ama Alman olmasına bende sevindim diyebilirim.
Burada ufak bir hata var sanırım,
Burada "Line" ve "Assembly Plant", yani üretim hattı ve montaj fabrikası İspanya olarak belirtilmiş. Ford Werke A.G., sadece üretici firmanın ticari adı...
Yani aracınız İspanya üretimi....
Dünyada otomobil sektöründe ilk seri üretemi ford amerikada yapmıştır. Sonuçta diesel ve ottoo alman o zaman bütün araçlar alman :)
Arkadaşım,**arikanturk* iç döşemeler ispanya olarak belirtilmiş.Zaten dikkat ederseniz aracın iç malzemeler USA ve İspanya patentlidir,örneğin;cakmak USA malıdır.
Bu ne ya. Yani milli bir otomobil firmamız mı var? Made in antep!!!!!!!!!!!!!
quote:
Orjinalden alıntı: avukatkemal
henry ford aslında türk asıllıdır..asıl adı da ender lorddur.. aslen antepldir ford amerikan kökenli bir şirket.. ancak artık şirketler globalleşti.. ford avrupa diye bir şirket var yanılmıyorsam..
quote:
Orjinalden alıntı: bluecat
Arkadaşım,**arikanturk* iç döşemeler ispanya olarak belirtilmiş.Zaten dikkat ederseniz aracın iç malzemeler USA ve İspanya patentlidir,örneğin;cakmak USA malıdır.
Line: Hat Assembly Plant: Montaj Tesisi
Bu terimlerin iç döşeme ile bir ilgisi yok ki...??
Montaj hattı Valencia - İspanya'da, dolayısıyla araç İspanyol üretimi...
quote:
Orjinalden alıntı: arikanturk
Arkadaşım,''line'' kelimesi içini kaplamak,astarlama anlamına geliyor ama birinci anlamı.Sende bilirsinki şu yabancı diller bir cok anlam taşımaktadır.''assembly'',özel bir amac için bir araya toplanmış insanlar anlamına geliyor(bunun anlamına MTUdan baktım)yoksa ben topluluk diye biliyorum.''plant''ise;herkesin bildiği gibi fabrika,tesis anlamına gelmektedir. Ben iç döşeme anlamından cıkarak yorumumu yaptım.Hee!hatalıysam,senin dediğin doğruysa eywallah arkadaşım,ben yeniliğe vede öğrenmeye acık biriyimdir.
SAYGILARIMLA..!
quote:
Orjinalden alıntı: bluecat
quote:
Arkadaşım,''line'' kelimesi içini kaplamak,astarlama anlamına geliyor ama birinci anlamı.Sende bilirsinki şu yabancı diller bir cok anlam taşımaktadır.''assembly'',özel bir amac için bir araya toplanmış insanlar anlamına geliyor(bunun anlamına MTUdan baktım)yoksa ben topluluk diye biliyorum.''plant''ise;herkesin bildiği gibi fabrika,tesis anlamına gelmektedir. Ben iç döşeme anlamından cıkarak yorumumu yaptım.Hee!hatalıysam,senin dediğin doğruysa eywallah arkadaşım,ben yeniliğe vede öğrenmeye acık biriyimdir.
SAYGILARIMLA..!
Otomotiv sektöründe uzun yıllardır çalıştığım için bu konuda bana güvenebilirsin. Burada "Line" üretim hattı, "Assembly Plant" ise araç montajının yapıldığı tesis anlamında kullanılıyor. Üretim yapıldığı yer İspanya yani. Ford Werke A.G. ise sadece üretici firmanın ticari ünvanı. Şirketler küreselleşmeye başladıkça fabrikalar, tesisler, isimler birbirine girmeye başladı...
Neyse canım ilgili arkadaşlara teşekkürler, İspanyol da olsa Alman da olsa Ford netice de bineceğiz.
Doğuşu amerika
quote:
Otomotiv sektöründe uzun yıllardır çalıştığım için bu konuda bana güvenebilirsin. Burada "Line" üretim hattı, "Assembly Plant" ise araç montajının yapıldığı tesis anlamında kullanılıyor. Üretim yapıldığı yer İspanya yani. Ford Werke A.G. ise sadece üretici firmanın ticari ünvanı. Şirketler küreselleşmeye başladıkça fabrikalar, tesisler, isimler birbirine girmeye başladı...
Eywallah arkadaşım zaten bişi demedim bende,benim için sorun yok zaten benim arac ALMAN ayıptır sülemesi, SAYGILARIMLA..!
Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için tüm arkadaşlara teşekkürler gerçekten bu konuda sayenizde aydınlandık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme