Şimdi Ara

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::. (528. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.983
Cevap
104
Favori
718.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: loadingmaster

Arkadaşlar merhaba;

Geçen hafta içi Otokoç tan aradılar ve aracınızın soğutma sisteminde bir revizyona gidilmesi gerekiyor aracı en kısa sürede getirin dediler.Hatta 1 hafta sonra müsait im deyince olmaz mutlaka gelin diye ısrar ettiler. Ford avrupa, soğutma sistemi su kaçağı, hararet ve bazı motor yangını şikayetleri artınca bülten yayınlamış ve geri çağırmalar başlamış.Benim gibi 2013 modellerde 4 lü değişim dedikleri kapsamlı değişim oluyor. Su deposu, hortumları, termostat ve araç bilgisayarı programlama yapılıyor bilgisayara su seviyesi sensörü tanıtılıyor.Artık suda herhangi bir eksilme olursa araç uyarı verecek ve gücü kesecekmiş.Araç serviste 1 tam gün kalacak dediler ama 1.5 gün kaldı.Programlama kısmının zor ve zaman alıcı olduğu söylendi.Bu dediğim revizyon 1.6 modeller için geçerli sanırım 2014 modeller de daha az parça değişiyormuş.1.5 lerde böyle bir güncelleme yok.Değişim ücretsiz yapılıyor.İstenirse ikame araç sağlıyorlar.Aracı aldıktan sonra araçta bir değişim hissettim.Sanki daha seri oldu vites geçişlerinde mi desem gaz yemesinde mi desem anlam veremediğim bir ataklık oldu.

Buradan herkese duyurulur özellikle aracınız 2013 model ise servislere sorun şase numarasından baksınlar.

17S09 kod nolu soğutma sisteminin kontrolleri içeren bu çağırma sadece şimdilik 2013 model araçlar için uygulanıyor. Önemli olup lütfen ihmal etmeyiniz.

Konuyu Ford etis üzerinden sorgulayabilirsiniz arkadaşlar.Ayrıca İstanbul Kök Motorlu Araçlar Ford Yetkili Servisimini arayıp,şase no ile bilgi alabilirsiniz.. 0216 517 1414

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: loadingmaster

Arkadaşlar merhaba;

Geçen hafta içi Otokoç tan aradılar ve aracınızın soğutma sisteminde bir revizyona gidilmesi gerekiyor aracı en kısa sürede getirin dediler.Hatta 1 hafta sonra müsait im deyince olmaz mutlaka gelin diye ısrar ettiler. Ford avrupa, soğutma sistemi su kaçağı, hararet ve bazı motor yangını şikayetleri artınca bülten yayınlamış ve geri çağırmalar başlamış.Benim gibi 2013 modellerde 4 lü değişim dedikleri kapsamlı değişim oluyor. Su deposu, hortumları, termostat ve araç bilgisayarı programlama yapılıyor bilgisayara su seviyesi sensörü tanıtılıyor.Artık suda herhangi bir eksilme olursa araç uyarı verecek ve gücü kesecekmiş.Araç serviste 1 tam gün kalacak dediler ama 1.5 gün kaldı.Programlama kısmının zor ve zaman alıcı olduğu söylendi.Bu dediğim revizyon 1.6 modeller için geçerli sanırım 2014 modeller de daha az parça değişiyormuş.1.5 lerde böyle bir güncelleme yok.Değişim ücretsiz yapılıyor.İstenirse ikame araç sağlıyorlar.Aracı aldıktan sonra araçta bir değişim hissettim.Sanki daha seri oldu vites geçişlerinde mi desem gaz yemesinde mi desem anlam veremediğim bir ataklık oldu.

Buradan herkese duyurulur özellikle aracınız 2013 model ise servislere sorun şase numarasından baksınlar.

Bizim 2013 titanium bu yaz soğutma suyu kontrolu ihmal edildiği için motor suyuna yağ karıştırmaya başladı(37bin kmde). Ford bu konuda ne yapacak merak ediyorum. Sürekli motor suyunu kontrol ederek araba kullanmıyoruz sonuçta.Silecek suyuna seviye sensörü koyan ford nedense motor suyuna sensör koymayı sonradan akıl ediyor.

• Beni de bugün aradılar ücretsiz değişim için. Gaziantepli Kardeşler tarafından liste tutuyorlarmış.

Liste tamamlanınca randevu için görüşecekmişiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba;
    2013 ve 2014 modellerde soğutma sistemi geri çağırmalar başladı 12 şubat 2018 tarihi itibarı ile ilk onarım benim aracımla oldu. Yaklaşık 1.5 yıl önce yurt dışında başlayan ve bu tarihlerde üretilen araçların %64 ü dünya çapında geri çağrıldı fakat ford türkiye bu konuda hiçbirşey yapmadı. benim aracımda yaklaşık 7 aydır hararet sorunu yaşamam üstüne yetkili servise bu konuda yurt dışında yayınlanan tüm haberlerle ilgili çalışmaları yolladım daha sonra ford genel merkezle irtibata geçildi fakat her zamanki gibi ford genel merkez bizi ilgilendirmiyor diyip konuyu kestirip attı. daha sonra ford international dan şase numarasını sorgulattığımızda benim aracımında aslında geri çağrılan araçlar listesinde olduğunu öğrendik ve bu sayede ford türkiyede bu geri çağrımları yapmaya başladı fakat biz ford kuga kullanıcıları olarak yaklaşık 1.5 yıldır saatli bombanın üstünde geziyoruz. ford türkiye bizi risk altında bıraktı. bu araçlardan sadece güney afrikada 45 adet bu sebepten yanmıştır, dünya çapındada 100 adetten fazla araç yanmıştır. güney afrika başta olmak üzere avusturalya, amerika ve avrupada bu araçların %64 2016 yılında geri çağrıldı. 2013 ve 2014 model 1.6 ford kuga ecoboost sahibi herkesin en yakın yetkili servise uğramasını tavsiye ederim. bu arada onarım süresince ikame araç sağlamarı mecburidir bilginize

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• https://www.ford.co.za/about-ford/newsroom/2017/ford-issues-safety-recall-for-kuga-1-6/
    https://lowvelder.co.za/369407/what-you-need-to-know-if-your-kuga-overheats/
    bu linklerde yaklaşık 1.5 yıl önce çıkan haberlere ulaşabilrisiniz.
    bu revizyonu başlatana kadar yaklaşık 7 ay uğraştım ve sizinde göreceğiniz gibi basit bir arıza değil sizde bu konuda ford a tepkisiz kalmamanızı tavsiiye ederim bu arzıa sonucu ciddi mal ve can kayıplarına mal olmuştur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• onat kullanıcısına yanıt
    nzferby kullanıcısına yanıt
    loadingmaster kullanıcısına yanıt
    bu durum 2013 modellere özel bir durum değil. yazılanları okuyup o çıkarımı yapanlar olabilir diye not düşme gereği duydum.

gerek bu forum başlığının önceki sayfalarında, gerek yurtdışı forumlarda , 2015 2014 , ve 1.5 motorlu modellerde sogutma suyu eksiltme problemi yaşayanlar oldugunu okuduk. Üstelik 2013 sahibi olanlar herhangi bir eksiltme gözlememişken dahi. (belki 2015 sonrası araçlarda da rastlanmıştır bilmiyorum.)

2013 model araç sahipleri, araç ilk çıktığında alan kişiler oldugundan, belki biraz daha meraklı, araştırmacı, potansiyel sıkıntıları da takep eden kişiler olabilirler diye aklıma geliyor.
    Ve tabi firma araçla ilgili bir düzeltme yapacaksa, doğal olarak ilk gelen yıldan başlayabilir güncellemelere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacer -- 13 Mart 2018; 0:28:51 >
  • uğur topçuoğlu U kullanıcısına yanıt
    Değerli arkadaşım,

yaşadığınız olay kötü bir tecrübe...belki aylardır o sorunla uğraşmış olmanın etkisiyle hızlı bir giriş yapmışsınız, biraz varsayımlara dayalı hükümler vermişsiniz.

Öncelikle motor hacmi aynı olsa dahi, yurtdışında değişik ülkelere üretilen araçlar farklılıklar gösterebilir. Bu olayların özellikle Güney Afrika da yaşanmış olması da bunu destekler nitelikte.

Ayrıca bi sorun olabiliyorsa da bu 1.6 motorlara ya da belli yıllara özel bir durum değildir. Siz ne kadardır forumları takip ediyorsunuz bilmiyorum ama ben yıllardır takip ettigim süreçte, 1.5 motorlarda da , 2015 veya farklı yıl modellerde de buna benzer sorunlar yaşanabildigini gördüm. Hatta onlar bu sorunu yaşarken 2013 2014 kullananlar herhangi bi sorun yaşamamış olabiliyorken.

Benim izlenimim, kategorize edilebilecek kesin bir durum yok, şu yıl ve şu modellerde su eksiltme yaşanabiliyor şeklinde.

Ayrıca günümüzde de hala daha BMW , Audi gibi daha üst seviye görülen araçlarda da düzenli su eksiltme ( BMW ) , düzenli yağ eksiltme ( Audi ) yaşandığını kullanıcılarından dinlerken.

İlk onarımın sizin aracınızda olmuş oldugu ve sonra diger araçların çağrıldıgı hususu da biraz iddali bir yorum olmuş.

Ben başka bir parçayla alakalı ocak 2018 de otokoç a gittigimde, garantim bitmiş olmasına ragmen, servis sogutma ünitelerini garantiden kendisi değiştirdi. Yaklaşımlarını da olumlu buldum.
    Aracım 42 bin km de , 2013 , yaklaşık 4 senedir kullanıyorum ve herhangi bir su eksiltme veya herhangi bir sorun gözlemlememiştim aracımda.

Hüküm vermeden, zan altında bırakmadan paylaşacağınız tecrübeleriniz , kullanıcılar için faydalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacer -- 13 Mart 2018; 2:30:5 >

• Yaşadığım olay varsayımlara dayalı değil ford internatiol dan şase sorgulamasında

https://www.ford.co.za/about-ford/newsroom/2017/safety-recall-actions-completed-on-over-63--of-ford-kuga-1-6-mod/

linklerde okuduğunuz haberlerle aynı arızları gösterdeği için geri çağrılma listesinde çıkmış benim aracımdan bahsediyoruz tam 4 kere hiç sebepsiz yolda hararet yapıp sorunu çözülemedikten sonra bu haberlere dayalı şasesi sorgulandı ve 12 şubat 2018 tarihinde türkiye çapında fsa uygulaması başladı.Zaten fsa türkiye çapında belirli şase numaralarındaki araçlarda yapılacak. Ama bu çalışmanın bu kadar geç başlaması beni ve diğer ford kuga kullanıcılarını risk altına attığı gerçeğini değiştirmiyor.

• Aracınızda recall olup olmadığı için Ford Etis sayfasını kullanabilirsiniz. Şu anda çağırma 2013 model 1,6 eb araçları kapsıyor. Henüz 2014 veya 2015 için bir duyum almadık. Ancak olmayacağı anlamına gelmez. Açıkçası ben 2015 1,5 awd aracıma para verip yaptırmayı istedim ama kabul edilmedi. Tabiki uygun parça olmadığı için olabilir yada bu aşamada hiç bir servis bu riske girmeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat

Aracınızda recall olup olmadığı için Ford Etis sayfasını kullanabilirsiniz. Şu anda çağırma 2013 model 1,6 eb araçları kapsıyor. Henüz 2014 veya 2015 için bir duyum almadık. Ancak olmayacağı anlamına gelmez. Açıkçası ben 2015 1,5 awd aracıma para verip yaptırmayı istedim ama kabul edilmedi. Tabiki uygun parça olmadığı için olabilir yada bu aşamada hiç bir servis bu riske girmeyebilir.

Bence muhtemelen kabul etmemelerinin sebebi yazılımla alakalıdır. Mevcut yazılım 1.6 ile uyumlu ve bu güncelleme işleminde servisin dediği en çok vakit alan uğraştıran kısım programlama kısmıymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onat

Aracınızda recall olup olmadığı için Ford Etis sayfasını kullanabilirsiniz. Şu anda çağırma 2013 model 1,6 eb araçları kapsıyor. Henüz 2014 veya 2015 için bir duyum almadık. Ancak olmayacağı anlamına gelmez. Açıkçası ben 2015 1,5 awd aracıma para verip yaptırmayı istedim ama kabul edilmedi. Tabiki uygun parça olmadığı için olabilir yada bu aşamada hiç bir servis bu riske girmeyebilir.

1.5'lerde o sorunun çözülmüş olması gerekir hocam. Sonuçta yenilenmiş bir çok parça.

• Bir arkadasim soruyor sizce

2016 tuscon 1.6 tgdi otomatik 177 hp baz model olan tuscon mu almaliyim ya da 2015 1.5 ecoost titanyum mu almayim

Hangisi daha sorunsuz ve daha guzel

• quote:

Orijinalden alıntı: atsuma

Bir arkadasim soruyor sizce

2016 tuscon 1.6 tgdi otomatik 177 hp baz model olan tuscon mu almaliyim ya da 2015 1.5 ecoost titanyum mu almayim

İkiside iyi araç. Tüketimleri ikisininde 10-11 lt civarı ( şehir içi ) Sportif tad için kuga, aile ortamı için Tucsonu öneririrm. Yalnız Tucsonda araç zorlandığında şanzuman yağı ısınması gibi bir kronik sorunu var. Birde bu sınıfa girdiğinde cam tavan olması önemli En azından benim için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atsuma

Bir arkadasim soruyor sizce

4 çeker önceliği varsa, karda kışta korkmadan gitmek istiyorsa, aşır dik rampalarda geri kaçırmadan kalkmak istiyorsa kesinlikle FORD KUGA.
  • herkese merhaba
    aracım 50 bin olmak üzere lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum artık. üzerinde orjinal hankook dynapro hp2 235/55/17 99v lastik var. ilk başlarda memnundum ama kullananlar bilir zamanla ön lastiklerde parçalanmalar oldu. yaklaşık 20 bin km önce ön - arka lastik değişimi yaptım. ilk yıl yol tutuş ve yaz-kış performansından çok memnundum ama son sene özellikle yağmur performansı ve yüksek gürültü sorunu oldukça arttı.
    lastik değişimi konusunda kararsızım fikirlerinizi alayım dedim.

1- f/p ürünü tavsiye edeceğiniz var mı dır.
    2- yaz lastiğimi alsam yoksa yine 4 mevsim mi(gönlüm 4 mevsimden yana çünkü samsunda yaşıyorum kış malum pek olmuyor bazen ayda bir ş. dışına gidiyorum 4 mevsim işimi görüyor)
    3- lastik araştırırken bf goodrich markası ilgimi çekti 4 mevsim modeli de oldukça dayanıklı ve taşlı yollarda oldukça guvenilir olduğu söyleniyor. kullanan yada bilgisi olan var mı ?

• Herkese merhaba,

2 gün önce 2013 model 1,6 ford kuga aldım. Dönüş yolunda 70-80km hızdan sonra sağ taraftan rüzgar sesine benzer tıss tıss diye bir ses geliyor. daha önce böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar varsa yönlendirmelerini rica ederim. sesin nereden ve neden geldiğini tam olarak çözmedim.
  • Merhaba,

Benim aracımda 2013 model 1.6 benzinli 45000km de henüz.
    Servis v kayışı setinin değişmesi gerektiğini söyledi.Değişim zamanı 4 yıl veya 135000km imiş.

1733TL fiyat istediler.Normal mi bu ?

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.
  • jackal73 J kullanıcısına yanıt
    merhaba,

Bana aktarılan bilgileri paylaşmak istiyorum. doğru veya yanlış bilgi olabilir. şöyle ki;

benim aracım 2013 model ve 74bin km'de. yetkili servis 5 yıl veya 135bin km dedi. özel servis ile konuştum. 90bin km geçmeden değiştir dedi. ben de ne yapacağımı bilemedim?

bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal73

Merhaba,

Benim aracımda 2013 model 1.6 benzinli 45000km de henüz.
    Servis v kayışı setinin değişmesi gerektiğini söyledi.Değişim zamanı 4 yıl veya 135000km imiş.

1733TL fiyat istediler.Normal mi bu ?

.::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.

v kayış için 6 yıl 90 bin yazıyor
    ekte mevcut ama yinede başka servise  .::. FORD KUGA ECOBOOST KULUBÜ 2013-2016 .::.de sormak lazım 4 yıl erken biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyaz-siyah -- 26 Mart 2018; 18:9:27 >

• uğur topçuoğlu U kullanıcısına yanıt
    Revizyon olduktan sonra sonuç ne oldu Uğur bey ? Hararet sorunu geçti mi?
  • 
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.