Şimdi Ara

FORD KUGA POWERSHIFT (87. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.123
Cevap
22
Favori
263.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: taylansim

quote:

Orijinalden alıntı: chaman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chaman

Arkadaşlar

kuga için orjinal Blaupunk navigasyon cihazının modeli, model numarası vs.. si ni bilen varmı Almanya'dan getirtme şansım var yada bu meret buradaki Blaupunk bayilerinde bulunmuyormu ?

Sn Chaman,
    Blaupunkt Travel Pilot NX Modeli Avrupa da satılan Kuga'lardaki navigasyon. Bir Kuga sahibi Almanya'dan getirtip taktırmış sanırım. Verdiğim linkte ayrıntılarını anlatıyor. İncelediğim kadarıyla iç çerçeve de satın almanız gerekiyor. Ayrıca navigasyon kablosunuda sanırım bulamamış.
    http://www.fordclubtr.com/forum/topic/188355-orjinal-ford-navigasyon-ve-dvd-sistemi/page__st__60

İlginize çok teşekkür ederim...

Anladığım kadarıyla çerçeve ve kabloyuda oradan temin etmek gerekiyor...

Bu işlere zaman ayırmak, uğraşmak hobiniz değilse bence hiç girmeyin bu işe. Asıl büyük sıkıntı bence montajında, iyi bir usta bulamazsanız arabanızı da rezil eder. Ön konsoldan en gerideki antene nav kablosu döşeyecek ön konsolu dağıtıp toplayacak uzun iş.

Tamamen katılıyorum... orjinaline dokunmamaya karar verdim.

• Ben de önceki gün yaptırdım 15.000 bakımını 280TL tuttu, nasıl sizin 175 tuttu anlamadım, filtreleri değiştirmediler mi acaba. Bende hava ve yağ filtresi değişti, 5,50 Litre yağ 105 TL, 18,65 yağ filtresi, 37,32TL hava filtresi, tapası contası vs ve 70 TL bakım ücreti ile birlikte toplam 280 oldu. Benzin filtresini sürekli opetten aldığım için değiştirtmedim. Zaten kitapçıkta da 30.000.'de değişim gösteriyor.
  • Ben de ilk bakımımı yaptırdım. Çok az kullandığım aracımın daha 15000 km.olmasına çok vardı ama 1 yılı dolduğu için götürdüm.

yağ filtresi :18,65
    yağ fmy 5/30 5.5 lit: 104,5
    hava filtersi:37,32
    tapa: 10,70
    conta: 6,5
    işçilik 88,2
    kdv:43

239+43=282,36

Acelem olduğu için motor içi yağ kanalı temizliği ve dijital cihaza bağlayıp test yapma işlemlerini yaptırmadım. Km düşük olduğu için sorun olmaz, 30.000 de yapılabilir dendi.
    Bu fmy 5/30 yağı piyasada yok sanırım yağ eklemek gerekirse servise mahkumuz .
  • CAM SUYU 2*2,13=4,26
    STANDART DİZEL BAKIM ÜCRETİ=55
    HAVA FİLTRESİ=37,32
    MOTOR YAĞI 6*10=60
    YAĞ FİLTRESİ=18,65
    TOPLAM=175,23
    İŞCİLİK İNDİRİMİ YAPILMIŞ=14,19
    KDV Sİ İLE BERABER=190,03
    DAHA ÖNCEKİ MESAJDA 175 DEMİŞTİM ÖZÜR DİLERİM
  • Arkadaşlar...

Servis için, bilgi ekranı uyarı veriyor mu ? alalı bu ay 1 yıl oldu henüz bir uyarı gelmedi. kilometrem 10.800 servis için mesaj gelmesede bu ay servise götürmeyi düşünüyorum.

birde servise götürmüş olan arkadaşlar... dikkat ettilermi acaba arabaya yeni yazılım yükleniyor mu? geçen yıl arabayı teslim alırken servisteki usta 3 ay sonra yeni yazılımları gelir demişti. bukonuda bilgisi olan varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaman -- 3 Mart 2012; 21:21:03 >
  • 15.000 bakım için b.paşa daki for keleşlere gittik
    bize 300 metre ve arabayı da ordan aldık.
    bakım için 480 tl istediler, tut aşşağı vur yukarı zorla 450 tl ye bağladık.
    neymiş efendim enjektör temizliği ve motor içi temizliği de yapıyolarmış her serviste yok diyolar
    Nası kazıklandık hala aklım almıyor, dışarıdaydım, telefondan da foruma girdim bulamadım bakım için verilen ücretleri
    şimdi 175-250 gibi rakamlar okuyunca tepem attı, ne ahlaksız heriflermiş ya
  • Ben yanlış hatırlamıyosam 260 civarı ödemiştim 15.000 bakımına. 450 gerçekten yüksek rakam.

Benim araç 39000'de ve kilometresi dolunca servis uyarısı falan asla vermiyor bilginize!!!!!

Blaupunkt navigasyon aracın orjinal ekipmanı. Donanımın tam temini halinde yetkili bir servis takabilir diye düşünüyorum.

Kar lastiği kullanmak şartıyla kuganın kar-kış performansı çok çok iyi:)

Yazılım yüklendiğini ilk sizden duyuyorum. Ben de kendi servisime bir sorayım.
  • arkadaşlardan birisi eğer varsa 15.000 faturasını bana e-mail atabilir mi acaba?
    eğer biri gönderebilirse çok sevinirim çünkü bu adamları tüketici hakem heyetine şikayet edicem
    muharrem1@hotmail.com , kolayda birinde varsa çok makbule geçer

bu arada pazartesi günü araçla beylikdüzündeydim, araca bi anda bi acaipleşti
    göstergelerin ortasındaki ikaz lambası kırmızı olarak yanıp sönmeye,
    klimanın ışığı bi gidip bi gelmeye,
    teybin sesi kesile kesile çalmaya başladı.
    arada bir de anahtar bulunamadı uyarısı veriyordu.
    bu 2 gündür böyleydi, hatta 2 gündür araç zar zor çalışıyordu

nitekim bugün servise götürdük, torpidonun altındaki beyni söküp kabloları tam yerleştirdiler
    meğersem bazen oluyormuş bu gevşeme, özel bi sprey sıkıp yerine taktılar araç düzeldi
    arkadaşlardan daha önce başına gelen olmuş olsa bu forumda paylaşılırdı dedim, yazdım buraya
    eğer başına gelen olursa bilginize

• Gecen seneden beri yazıyorum hepde söyledim kendi kugama necvox marka navigasyon taktırdım gayet memnunum tabiri cabirse cuk diye yerine oturdu ve sorunsuz kullanıyorum eski mondeodan çıkarmıştım ama mondeoya göre seste bir kısılma söz konusu daha fazla yüksek sesle konuşmam gerekiyor telefonda karşı taraf biraz az alıyormuş sesimi buda halledilebilir sanıyorum arka kafalarada lcd leri yerleştirdim gayet estetik bişey oldu,sizden ricam 2 sene kasko yaptırdıysanız fiyat verebilirmisiniz ? 5-6 güne kadar kasko yenilemesi yapacam gecen sene (ilk aldığımda) 1.200 TL ödedim lakin bu sene hiç aşağı düşmediği gibi artmışta,anadolu Euraka vs. hepsininki farklı farklı aksa 1.100 TL civarı veriyor teminatlar aynı hepsinin firma farkından kaynaklanan fiyat farkları var bu konuda bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum
  • Milliyet'te Yeni Kuga ile ilgili bir haber. Sanırım Cenevre Fuarında sergileniyor.

Bu otomobile öyle bir özellik konuldu ki..
    Lükste sınır yok... Elleriniz doluyken bagajı açmanın formülü bulundu.

İsviçre'de düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda bagajı el yerine ayakla açılan otomobil tanıtıldı. Otomotiv firması Ford'un, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen fuarda tanıttığı Ford Kuga'nın yeni versiyonu eliniz kolunuz dolu bir şekilde otomobilinize geldiğinde aldıklarınızı bagaja koymak için anahtar arama derdine son veriyor. Yeni otomobilin arka tamponunun altına vurulan bir ayak darbesiyle açılıyor ve yine aynı şekilde kapanıyor. Başka deyişle bagajı açıp-kapamak için elinizdekileri bırakıp uğraşmanıza, anahtarı bulmak için çantanızı, ceplerinizi karıştırmaya gerek kalmıyor.

Bu otomobil üretilirken sürücülere elektronik anahtar veya kartla uzaktan kapıları açmayı sağlayan teknoloji bir adım daha ileri götürüldü. Bu kez aynı elektronik kart veya anahtar bagaja yaklaşılırken kullanılıyor. Otomobil, sahibini, bu kart veya anahtarın gönderdiği şifre sayesinde tanımlayınca da bir tekmeyle bagajı açıp kapamak mümkün oluyor. Bu yılın sonunda 21 bin 600 ila 30 bin Euro (38 bin 700 ila 53 bin 700 TL) arasında fiyatla satışa sunulacak olan otomobil "gönüllü tekmeciler" tarafından altı ay süreyle denendi. Firmadan yapılan açıklamaya göre bagaj sadece ayak darbesiyle açılıyor. Yolda herhangi bir şeye çarptığında ya otomobilin altından hayvan geçtiğinde açılmıyor.

FORD KUGA POWERSHIFT

• quote:

Orijinalden alıntı: murat7979
    CAM SUYU 2*2,13=4,26
    HAVA FİLTRESİ=37,32
    MOTOR YAĞI 6*10=60
    YAĞ FİLTRESİ=18,65
    TOPLAM=175,23

murat bey,
    fatura yolladığınız için çok teşekkür ederim,
    ancak bizim faturada dünya kadar kalem yazmışlar, yağ fiyatını 2 katı yerleştirmeleri hariç diğer fiyatlar yakın,
    hakem heyetine giderim ama orada diyebilirlerki diğer faturada olmadan şeyleri yaptığımız için bu fiyat

MOTOR YAĞI 6*19,50=117 TL
    FREN SİSTEMİ TEMİZLİĞİ = 6 TL
    TEMİZLEME SREYİ = 6 TL
    HAVA FİLTRESİ = 37,32 TL
    TAPA = 10,70 TL
    CONTA =6,50 TL
    FILTRE = 59,25
    YAĞ FİLTRESİ = 18,65
    MOTOR YAĞLAMA SİSTEMİ TEMİZLENMESİ = 85 TL
    DIESEL ENJEKTOR TEMİZLENMESİ = 33,90
    15.000 DIZEL BAKIMI = 65 TL

TOPLAM 445,32 indirim +KDV yapmışlar 454,93 tl yapmışlar faturayı

arkadaşlar sizin faturalarınız da buna benzer mi, yoksa bizim servis tüy mü kondurmuş ekstradan?

• Arkadaşlar yakıt konusunda aklımda soru işaretleri var.Herkez OPET mi kullanıyor ben son zamanlarda opet in mazotunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum,bir yandanda kendimi garanti meselesinden zorundaymışım gibi hissediyorum,başka yakıtlarıda denemedim,sizler ne yapıyorsunuz tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.SHELL i denemeyi düşünüyorum.
  • şimdiye kadar hep opet aldım bir şikayetim yok.

farklı olduğuna dair şüpeleriniz neler ? hep aynı istasyondan alıyorsanız farklıbir istasyondan almayı deneyin ama sanmıyorum. çünki sürekli çaktırmadan denetleniyorlar.
  • FARKLI OPET BAYİLERİNDENDE ALDIM,ÇEKİŞTE,MOTOR SESİNDE DEĞİŞİKLİK HİSSETTİM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingilizmurat

Gecen seneden beri yazıyorum hepde söyledim kendi kugama necvox marka navigasyon taktırdım gayet memnunum tabiri cabirse cuk diye yerine oturdu ve sorunsuz kullanıyorum eski mondeodan çıkarmıştım ama mondeoya göre seste bir kısılma söz konusu daha fazla yüksek sesle konuşmam gerekiyor telefonda karşı taraf biraz az alıyormuş sesimi buda halledilebilir sanıyorum arka kafalarada lcd leri yerleştirdim gayet estetik bişey oldu,sizden ricam 2 sene kasko yaptırdıysanız fiyat verebilirmisiniz ? 5-6 güne kadar kasko yenilemesi yapacam gecen sene (ilk aldığımda) 1.200 TL ödedim lakin bu sene hiç aşağı düşmediği gibi artmışta,anadolu Euraka vs. hepsininki farklı farklı aksa 1.100 TL civarı veriyor teminatlar aynı hepsinin firma farkından kaynaklanan fiyat farkları var bu konuda bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum

Foto alabilirmiyim
    Bende necvox aldim,cercevesiz montaj yapilmiyor.
    Teyp oturmuyor

• quote:

Arkadaşlar yakıt konusunda aklımda soru işaretleri var.Herkez OPET mi kullanıyor ben son zamanlarda opet in mazotunda sıkıntı olduğunu düşünüyorum,bir yandanda kendimi garanti meselesinden zorundaymışım gibi hissediyorum,başka yakıtlarıda denemedim,sizler ne yapıyorsunuz tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.SHELL i denemeyi düşünüyorum.

Yakıt olarak opet kullanıyorum, garantiden dolayı değil evime yakın olduğu için. Yaz döneminde yaklaşık 1.400 Km lik bir uzun yol yapmıştım. Yolculuk sırasında Shell de olan bir promasyondan dolayı shell performans yakıtı kullandım. Performansta bir fark göremedim ama yakıt tüketimi 100 Km de 7,5 lt oluşmuştu. Aynı güzergaha şubat ayında gittiğimde opet kullandım. Yakıt tüketimi 8.3 Lt oldu. Araştırmalarıma göre kış döneminde dizel yakıt tüketimi artıyormuş ayrıca yolculuğun 700 km'si yağmur altında 100 km'si kar, buz üzerinde geçti, bu da tüketimi etkilemiş olabilir. Diğer taraftan yaz ayında yaptığım yolculukta ise klima yolculuk boyunca açıktı. Artık yorumu size bırakıyorum.

• quote:

Milliyet'te Yeni Kuga ile ilgili bir haber. Sanırım Cenevre Fuarında sergileniyor.

Bu otomobile öyle bir özellik konuldu ki..
    Lükste sınır yok... Elleriniz doluyken bagajı açmanın formülü bulundu.

İsviçre'de düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı'nda bagajı el yerine ayakla açılan otomobil tanıtıldı. Otomotiv firması Ford'un, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen fuarda tanıttığı Ford Kuga'nın yeni versiyonu eliniz kolunuz dolu bir şekilde otomobilinize geldiğinde aldıklarınızı bagaja koymak için anahtar arama derdine son veriyor. Yeni otomobilin arka tamponunun altına vurulan bir ayak darbesiyle açılıyor ve yine aynı şekilde kapanıyor. Başka deyişle bagajı açıp-kapamak için elinizdekileri bırakıp uğraşmanıza, anahtarı bulmak için çantanızı, ceplerinizi karıştırmaya gerek kalmıyor.

Bu otomobil üretilirken sürücülere elektronik anahtar veya kartla uzaktan kapıları açmayı sağlayan teknoloji bir adım daha ileri götürüldü. Bu kez aynı elektronik kart veya anahtar bagaja yaklaşılırken kullanılıyor. Otomobil, sahibini, bu kart veya anahtarın gönderdiği şifre sayesinde tanımlayınca da bir tekmeyle bagajı açıp kapamak mümkün oluyor. Bu yılın sonunda 21 bin 600 ila 30 bin Euro (38 bin 700 ila 53 bin 700 TL) arasında fiyatla satışa sunulacak olan otomobil "gönüllü tekmeciler" tarafından altı ay süreyle denendi. Firmadan yapılan açıklamaya göre bagaj sadece ayak darbesiyle açılıyor. Yolda herhangi bir şeye çarptığında ya otomobilin altından hayvan geçtiğinde açılmıyor.

FORD KUGA POWERSHIFT

TL ye çevirirken dolar kuru kullanılmış euro olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

quote:

CAM SUYU 2*2,13=4,26
    HAVA FİLTRESİ=37,32
    MOTOR YAĞI 6*10=60
    YAĞ FİLTRESİ=18,65
    TOPLAM=175,23

murat bey,
    fatura yolladığınız için çok teşekkür ederim,
    ancak bizim faturada dünya kadar kalem yazmışlar, yağ fiyatını 2 katı yerleştirmeleri hariç diğer fiyatlar yakın,
    hakem heyetine giderim ama orada diyebilirlerki diğer faturada olmadan şeyleri yaptığımız için bu fiyat

MOTOR YAĞI 6*19,50=117 TL
    FREN SİSTEMİ TEMİZLİĞİ = 6 TL
    TEMİZLEME SREYİ = 6 TL
    HAVA FİLTRESİ = 37,32 TL
    TAPA = 10,70 TL
    CONTA =6,50 TL
    FILTRE = 59,25
    YAĞ FİLTRESİ = 18,65
    MOTOR YAĞLAMA SİSTEMİ TEMİZLENMESİ = 85 TL
    DIESEL ENJEKTOR TEMİZLENMESİ = 33,90
    15.000 DIZEL BAKIMI = 65 TL

TOPLAM 445,32 indirim +KDV yapmışlar 454,93 tl yapmışlar faturayı

arkadaşlar sizin faturalarınız da buna benzer mi, yoksa bizim servis tüy mü kondurmuş ekstradan?

Geçen hafta servise girdim, direksiyon deri kaplamadaki sorundan dolayı, gelmişken 15.000 bakım bedelini de sordum, 270 TL'ye yapabileceklerini söylediler. Genel anlamda fiyatlar hemen hemen aynı, sizinki hariç.

• bende aynısını söyledim servise 300 e her yer yapıyor diye
    ancak
    MOTOR YAĞLAMA SİSTEMİ TEMİZLENMESİ
    DIESEL ENJEKTOR TEMİZLENMESİ
    dedikleri uygulamalar bir çok serviste yokmuş, bunlarda varmış.
    aranızda bunları yaptıran var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

bende aynısını söyledim servise 300 e her yer yapıyor diye
    ancak
    MOTOR YAĞLAMA SİSTEMİ TEMİZLENMESİ
    DIESEL ENJEKTOR TEMİZLENMESİ
    dedikleri uygulamalar bir çok serviste yokmuş, bunlarda varmış.
    aranızda bunları yaptıran var mı?

15.000 Bakımda yapılacak işlemler standartdır.Belli bir check list e göre yapılır. Tüm ford servislerinde de aynı prosedür takip edilir. Sanırım size extra bir hizmet teklif etmişler.
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.