Şimdi Ara

ford mondeo anahtar hatırlatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
14.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhabalar. bende 98 model ford mondeo mevcut. anahtar pili bitikti ben aldıgımda pil değiştirttim ancak şu an uzaktan kumanda algılamıyor. daha sonra pili dışarıda uzun süre beklendiğinde uzaktan kumandanın arabayı unuttuğunu öğrendim. şimdi benim sorum şu, bunu sadece serviste mi hatırlatabiliriz. yoksa bir yolunu bilen var mı. biraz forumlara baktım bazı arabalar için yazılmış işlemler var ancak mondeo için bulamadım. bilen var mıdır? teşekkürler.

• Altta arkadaş anlatmış,tahmin ettiğim gibi zor değilmiş kafa karıştırmayayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AssistForte -- 13 Aralık 2010; 21:47:17 >
  • Bizim de bir dönem sahip olduğumuz ve severek kullandığımız bir araçtı mondeo. 1.neslin iki çeşit anahtarı var. Birisi 2 tuşlu , diğeri de focus,fiesta,mondeo'nun 3 tuşlu anahtarı.
    İki tuşlu model:
    1. Kontağı açın. Kontak açık iken 3 sn içinde kontağı 4 kere kapatıp açın.
    2. Göstergedeki PATS LED'i yanacaktır.
    3. Kontağı kapatın. PATS LED 4 kere yanana kadar kadar kumandadaki açma düğmesine basınlı tutun.
    (öncelikle eski çalışan kumandalar, sonra yeni kumandalar tanıtılmalıdır.)
    4. Kumanda modundan çıkmak için kontağı "II" konumuna getirin ve kapatın.

üç tuşlu model:

1. Kontağı 4 kez açıp kapayın. 4. kere açtıktan sonra kontağı kapatmayın. Eğer araç kumanda tanıtma moduna girdiyse bir sinyal sesi duyulur.
    2. Kumandadaki açma butonuna basın. İkinci bir sinyal sesi duyulur.
    3. Daha fazla kumanda tanıtmak için 2 numaralı işlem 10 saniye içerisinde tekrarlanır.
    4. Kumanda tanıtma modundan çıkmak için kontak kapatılmalıdır. Kontak kapatıldıktan sonra sinyal sesi duyulur.

• peki bu olay bir tek fordda mi oluyor benim toyotaninda yedek anahtarina pil takili degil boyle bisey gelir mi basima.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

peki bu olay bir tek fordda mi oluyor benim toyotaninda yedek anahtarina pil takili degil boyle bisey gelir mi basima.

her araç kumandasında piller değiştirkten sonra bu işlemi yapmak gerekebilir, kısa sürede değiştirirseinz pili unutmaz hafızayı ama uzun sürerse unutabilir

ekleme: bazı üst sınıf araçlarda kontağa taktığınızda basit bir devre kumandadaki pili şarj ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 14 Aralık 2010; 14:56:09 >
  • teşekkürler arkadaşlar bunu bir deneyip olumlu ya da olumsuz buraya bildiririm.
  • arkadaşlar yukarıda arkadaşımızın anlattığı yöntemi denedim ve sonuç olumlu. teşekkür ederim. bu sorunu yaşayan arkadaşlar bu yöntemle çözebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zdd

Bizim de bir dönem sahip olduğumuz ve severek kullandığımız bir araçtı mondeo. 1.neslin iki çeşit anahtarı var. Birisi 2 tuşlu , diğeri de focus,fiesta,mondeo'nun 3 tuşlu anahtarı.
    İki tuşlu model:
    1. Kontağı açın. Kontak açık iken 3 sn içinde kontağı 4 kere kapatıp açın.
    2. Göstergedeki PATS LED'i yanacaktır.
    3. Kontağı kapatın. PATS LED 4 kere yanana kadar kadar kumandadaki açma düğmesine basınlı tutun.
    (öncelikle eski çalışan kumandalar, sonra yeni kumandalar tanıtılmalıdır.)
    4. Kumanda modundan çıkmak için kontağı "II" konumuna getirin ve kapatın.

üç tuşlu model:

1. Kontağı 4 kez açıp kapayın. 4. kere açtıktan sonra kontağı kapatmayın. Eğer araç kumanda tanıtma moduna girdiyse bir sinyal sesi duyulur.
    2. Kumandadaki açma butonuna basın. İkinci bir sinyal sesi duyulur.
    3. Daha fazla kumanda tanıtmak için 2 numaralı işlem 10 saniye içerisinde tekrarlanır.
    4. Kumanda tanıtma modundan çıkmak için kontak kapatılmalıdır. Kontak kapatıldıktan sonra sinyal sesi duyulur.

selam ZDD. 2001 model mondeo(mk2) 2.0 Ghia aracımın kumandası (3 tuşlu), yerdeki az su birikintisine düştü. düşer düşmez yerden aldım ve denedim. çalışıyordu. yaklaşık yarım saat sonra bastım ve çalışmadı. ben pilin bitmiş olduğundan(çünkü, kapının dibine gelmeden uzaktan bastığımda çekmiyordu, yanına gidip bastışımda kapıları açıyordu) ya da yerinden oynadığından şüphelendim. söküp yeni pil taktım. anlattığınız yöntemi defalarca denedim. 4 kez 5 kez 6 kez 7 kez... çok denedim ama sinyal sesi gelmiyor. hatta, kontağı açınca sarı ABS ışığı yanıyor ya, ben o ışık sönene kadar bekleyip aç kapa yaptım, olmayınca beklemeden hızlı şekilde de aç kapa yaptım. ama hiç sinyal yok. kumanda bozulmuş dahi olsa, aracım kumanda tanıma moduna girmeliydi diye düşünüyorum. NE YAPABİLİRİM? şimdiden çok teşekkür ederim saygılar...

• Kumanda suya düşer düşmez pilini çıkarıp kuruttun sora oksitlenmemesi icin bir süre tinerde bekletmen gerekirdi pil icinde oldugundan devrelere akım göndermeye devam etmiş ıslak oldugundada kısa devre yaparak içindeki diyotları falan yapmıştır yapacak çok fazla birşeyi yok yeni bir kumanda yapmaktan başka istersen çok uygun fiyatlara orijinal immobilizerli kumanda yapıyoruzwww.asanlaranahtar.com
    0216 459 78 55

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu istemeyerek hortlatıyorum;

ford mondeo anahtar hatırlatma

aracım Ford S-Max, 3 tuşlu resimdeki anahtarı kullanıyorum. 2 anahtarım var.

aktif olarak kullandığım anahtar evin önüne geldiğimde kapıları kilitlemedi. Dedim pili bitmiştir.

Araç yanımda yokken anahtarcıda yeni pil taktırdım, geldim yine çalışmadı. Araçla anahtarcıya gittim;

diğer anahtarıda götürmüştüm; anahtarcı pili bittiği için hafızası silinmiştir dedi, kontak açtı kapattı bir şeyler yaptı anahtar çalıştı.

eve geldim tekrardan araçla bir yere gitmek için çıktığımda tekrardan çalıştırmadığını farkettim. o noktada bu konuyu buldum;

anlatılanları yapıyorum fakat 4,5,6,7,8... denemelere rağmen ses gelmedi.

şunu da farkettim;

2nci anahtarla kapıyı açtığımda aktif kullandığım anahtarda aktif şekilde çalışıyor

fakat kullanım yarım saatten fazla süre ara verir isem aktif anahtar faaliyetini yitiriyor.

sorum şu;

nedendir, nasıl düzeltebilirim_?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 10 Ocak 2016; 9:30:34 >

• trkkrsy kullanıcısına yanıt
    Pilini yeni değiştirdiğin anahtarı kontağa takıp 6 saniye içinde 4 kez 0 dan 2 pozisyonuna getirip sonra 0 pozisyonuna getirip anahtari çıkarıp 10 saniye içinde herhangi bir tuşuna basmayı deneyin birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 10 Ocak 2016; 12:42:15 >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    bilgi paylaşıldıkça güzel...

dediğiniz gibi yaptım oldu. öğleden bu saate deneme yapıyorum sorun yok.

teşekkür ederim.
  • trkkrsy kullanıcısına yanıt
    Bende de 2007 S-Max var yardımcı olabildiysem ne mutlu
  • burdaki bilgiler ışığında denedim. olumlu sonuç aldım. teşekkürler.
  • mrb arkadaşlar 98 mondeo aracım var.kumandaya 1 kez basınca on kapıyı iki kez basınca tüm kapıları acıyor.bunu ayarlama şansımız varmi.tek basışta tüm kapıları açması icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0661turgut 0 kullanıcısına yanıt
    Sizin araç daha eski ama 2007 s-max te araç çalışmıyor iken kumandanın açma ve kapama tuşlarına en az 4 sn basarak programını degistiriyorduk.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.