Şimdi Ara

Forex nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanbey34 -- 10 Kasım 2019; 22:6:59 >

• Uzun zamandır ortada dolanan Forex konusunu bende çok merak ediyordum, forex nedir sorusunu araştırırken karşıma çıkan Integral Forex'te aradığım sorunun cevabını çok detaylı bir şekilde öğrendim ve gerçekten bana çok şey kattığını söyleyebilirim.
  • Ekin Kıraç E kullanıcısına yanıt
    Selam arkadaslar

forex piyasasina yeni bir giris yaptim. biraz inceledikten sonra invests360.com da yatirimlara basladim ufak sermayemle ile basladim. Baslangic duzeryindeki yatirim bilgimle biraz kazanc sagladim. Sizden ricam forex yatirimlariyla ilgili daha detayli bilgi bulabilecegim kaynaklar veya forex sinyalleri ile ilgili birkac web sitesi onerebilirmisniz? INVESTS360

Bir sorum daha var invests360.com u biraz inceledikten sonra yatirim yaptim, kurum hakkinda herhangi bir sikayet veya yorum bulamadim. Invests360 da baska yatirim yapan yatirimci varmi forumunuzda.
    #forex #yatirim #forexsinyal #invests360 #invests360yorum #invests360sikayet
  • Forex, bir ülkenin para biriminin satılarak başka bir ülkenin para biriminin satın alınması yoluyla döviz ticaretinin yapıldığı dünyanın en büyük piyasasını ifade eder. Günlük işlem hacmi yaklaşık 6 trilyon dolar civarındadır. Bu yolla yatırımcılar değerinin yükseleceğini öngördükleri para birimine henüz değeri düşükken geçiş yapar. İlgili para biriminin değeri yükseldikten sonra da satarak karlarını gerçeğe dönüştürmüş olurlar.

Forex kaldıraçlı bir piyasadır. Kaldıraç sayesinde çok daha yüksek miktarlarda işlem yapabilir, karınızı yükseltebilirsiniz. Düşük spread oranları sayesinde gireceğiniz işlemler daha az maliyetlidir. Çift yönlü işlemler sayesinde düşüşten de kar elde edebilirsiniz. Ayrıca 5 gün 24 saat işlem yapabiliyorsunuz. Mesai saatleri dışında da fırsat olduğunda değerlendirebiliyorsunuz. forex nedir nasıl oynanır detaylı şekilde buradan öğrenebilirsiniz.

Forex nedir öğrendikten sonra yatırım yapmaya karar verirseniz güvenilir bir forex şirketi bulmanız gerekecek.Güvenilir forex şirketi bulurken bilinen bir regülatör tarafından denetlenip denetlenmediğine bakmalısınız. FCA, ASIC, CySEC, FINMA, BaFin, VFSC gibi kurumlar tarafından bir şirket denetleniyorsa o şirket güvenilirdir. Mesela Pepperstone ASIC tarafından denetleniyor, FxPro FCA tarafından denetleniyor, XM Forex CySEC tarafından denetleniyor. bu şirketler güvenilir. Fakat merdiven altı olarak tabir edilen denetimsiz şirketlerde yatırım yapmamalısınız. Örneğin Invests360 adlı şirket herhangi bir lisansa sahip değil. yarın öbür gün sıkıntı yaşarsanız karşınızda muhattap bulamamayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macitseymen -- 3 Mart 2023; 13:53:27 >

• Uluslararası döviz piyasası olarak karşımıza çıkan forex, dünyanın en büyük ve gelişmiş türev piyasasıdır. Aynı zamanda tezgah üstü piyasa (Over the counter – OTC) olarak da tanımlanan forex, fiziki olmayan alım – satım işlemleri ile dünyanın tüm yatırımcılarını tek bir çatı altında toplamaktadır. Yatırım aracı çeşitliliği yüksektir ve yatırımcılar istediği herhangi bir enstrüman ile hafta sonları hariç 5 günü 24 saat boyunca yatırım yapabilirler.

“Foreign Exchange” kelimelerinden türetilen forex, ülke para birimlerinin takas edilmesi gibi anlamlara sahiptir. Bir ülkenin para birimi ile başka bir ülkenin parası arasındaki farktan yararlanarak, döviz ticareti yapılan küresel bir piyasa şeklinde tanımlanır. Elbette yalnızca dövizlerle işlem yapılmamakta, başka enstrümanlar da yatırımlara konu olmaktadır.

Kaldıraç oranları, çift yönlü işlemler, riskleri durdurmaya yarayan stop loss özelliği ve daha hızlı pozisyon alınabilmesi gibi piyasayı öne çıkaran avantajları bulunmaktadır. Ayrıca belli bir merkezi olmaması sebebiyle hafta sonları hariç 5 gün 24 saat boyunca açık kalmaktadır. Bu sayede de gecenin bir köründe yatırım araçlarında görülen avantajlı fiyat hareketlerini değerlendirebilme imkanına sahip olursunuz. Bu özellik, başka hiçbir piyasada bulunmamaktadır.

MetaTrader adı verilen işlem platformları sayesinde masaüstü, tablet ve akıllı telefonlar üzerinden al – sat işlemi yapılabilmektedir. Emirlerinizi piyasaya iletmek için bu platformu kullanırsınız. Borsadan farklı olarak emirleri kendiniz piyasaya iletirsiniz ve milisaniyeler içerisinde gerçekleştiğini görürsünüz. İşlem platformu, yatırım sırasında işinize yarayacak her özelliği barındırır ve haberlerden analizlere kadar tek sayfada ihtiyacınız olan her şeye göz atabilirsiniz.

Forex hakkında merak ettiğiniz tüm detayları bu yazıdan öğrenebilirsiniz: https://borsanasiloynanir.co/forex-nedir/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.