Şimdi Ara

form uygulamasını başka bilgisayarda açma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, vize ödevi olarak bir proje verildi, c# dilinde bi form uygulaması. bunu gönderdiğim zaman karşı taraf açarken sıkıntı yaşıyorum, içinde access kullandım veritabanı olarak.
    tek yapılması gereken karşıdaki kullanıcının koddan veritabanının uzantısını değiştirmek mi? internette araştırdığımda copylocal property'sini true'ya set etmem gerektiğini gördüm fakat bunu da yapamadım,ayriyeten bir de programı release olarak derlemem yani çalıştırmam gerektiği yazıyordu fakat bunu yaptığımda program çalışmadı. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

• Hiç bir şey anlamadım.Ama olay programınızı başkalarına kullandırmak ise:
    How to deploy an application in Visual Studio
    How to relase an application in Visual Studio
    How to click once relase an application in Visual Studio
    Şeklinde aratmanızı tavsiye ederim.
  • veritabanının yolunu belirtirken hardcode yol belirtme C:\falan falan gibi o diğer kullanıcıda olmaz mesela veritabanı exe nin yanında olsun Application.StartupPath + veritabanı adı gibi yol belirt release de çalışmıyorsa orda ayrı bir sorun var incelemek lazım
  • Yapman gereken veritabanı dosyasını program ile aynı kök klasöre (Exe'nin yanına) atmak ve programda kod olarak veritabanını çağırmadan önce "connection string" içindeki Data Source kısmına direkt Access veritabanının adını doğrudan yazmak.

Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=|DataDirectory|\veritabani.mdb;Persist Security Info=False;

Veya,

Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=veritabani.mdb;Persist Security Info=False;

Mdb yerine Accdb uzantılı da olabilir Provider ve Access versiyonuna göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Mayıs 2020; 18:34:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.