slm. ben bilgisayarıma format atmak istiyorum. ama önyüklemeyi yaptıktan sonra siyah ekran çıkıyor ve sol üstte bir imlec yanıp sönüyor. burada takılıp kalıyor. ramleri değiştirdim. bios u resetledim. cd rom u farklı pc de denedim. farklı xp cdleri denedim olmadı. harddisk im IDE. harddisk i farklı bir pc ye takıp format atmayı başardım. ama tekrar kendi bilgisayarıma taktığımda yine aynı sorunla karşılaştım. yardımınızı bekliyorum
Anakartta Bir Problem Olabilir.. Ama Şu Bİos Reseti Ciddi Şekilde yap tam olarak kısa devre yapamamış Olabilirsin... ve Dhya Hoşgeldin Bir KOnu Açarken Slm Diye kısaltma Kullanmasan iyi edersin
bios a tam olarak resetlediğimden eminim. zaten bi kaç kez resetledim jumperdan ve pili çıkartıp takarak.
İmleç yanıp söner durumda kalıyor dediniz. Bundan sonra makinede kilitlenme oluyor mu?
öylece kalıyor. bıraksam saatlerce yanıp söncek. ama cdrom duruyor herelde. çünkü sesi kesiliyor
yardım edebilecek kimse yok mu
biosta IDE/RAID ayar sayfasında ide olduğundan emin ol. hatta yapabiliyorsan harddisk ayarlarını nolduğu sayfanın bir resmini çekip koy buraya
dediklerinizi yaptım ama sorun devam ediyor. başka önerileriniz var mı ?
Sorun büyük ihtimalle anakart ile alakalı olabilir... Ramleri başka bir sistemde deneme şansınız varsa ramları kontrol edin ilk önce... Zaten hard diskin sağlam olduğunu söylüyorsunuz...
Başka bir cd ile formatı deneyin, olmadı anakartı garantisi varsa gönderirsiniz yoksa yapılacak en kolay yol anakarttan emin olduktan sonra değiştirmek, başka da bir ihtimal kalmıyor arkadaşım...
Kolay gele...
anakart ta falan format atmayı engelleyebilecek bi ayar var mıdır?
Yanılmıyorsam benimde başıma aynı sorun gelmişti . İmleç bir süre sonra kayboluyor ve bilgisayar normal olarak çalışmasına devam ediyor . Ama bu 1-2 saat falan da sürebiliyor . Bende böyle çözülüyordu
normal olarak çalışıyor derken formata devam ediyor di mi
quote:
Orijinalden alıntı: marciomusa
normal olarak çalışıyor derken formata devam ediyor di mi
Format atarken denemedim . Bende bilgisayarı açarken takılıyordu .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme