Şimdi Ara

Format atamıyorum, lütfen yardım?xxx

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    hp compaq nc6320 dizüstü bilgisayarımın sata harddiski arızalandı. fakat ben uyar diye sata2 harddisk aldım. spottan. ama windows xp ve 7 ile denememe rağmen format atamadım. çeşitli hatalar verdi: "durum: 0xc000000f - hata:8192- gerekli bir aygıta erişilmediği için önyükleme başarısız oldu-unexpected I/O has occured" gibi hatalar.
    bu harddiskte ekstradan 4 pinli erkek çıkış var bendeki diskten farklı olarak. sanırım laptop harddiski görmüyor. ne yapmam lazım acaba? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtoga -- 15 Ocak 2012; 3:58:27 >

• spot derken neyi kastettin? disk arızalı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bios tan sata hdd özeliğini ide ye getirirsen sorunun düzelecektir. Sata hdd yi görmediğini sanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluelizard17

spot derken neyi kastettin? disk arızalı olabilir.

spot'tan kastım faturasız olması. 160 liraya aldım. markası toshiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkutluay

Dostum bios tan sata hdd özeliğini ide ye getirirsen sorunun düzelecektir. Sata hdd yi görmediğini sanıyorum.

teşekkürler. ancak bios'ta hdd ile ilgili bir bölüm yok ki? "disk sanitizer" gibi birşey var ama o değildir diye düşünüyorum. jumper ayarlaması ya da boşta kalan 4 pinli çıkışla alakalı bir durum olabilir mi acaba? veyahut anakart sata 2 uyumlu olmama ihtimali var mı acaba?
  • Bios'ta advanced diye bir kısım olmalı. sata yı daha hızlı olduğu için kaldırmıyordur. Bu yüzden hızını ide seviyesine düşürüp denemelisiniz.
  • Arkadaşda da bu notebooktan var. Disk görmüyor dolayısiyle sistem kurulumunu gerçekleştiremiyorum. Çalışan ürün neden durduk yere böyle yapabilir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.